Φωτογραφίες: Nolan
ΓΕΥΣΗ

Nolan 2.0 με τον Μιχάλη Νουρλόγλου να οδηγεί το εστιατόριο στη νέα φάση του

Από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, γευστικά πιάτα, απρόσμενοι συνδυασμοί, ισορροπία επιρροών από τη μεσογειακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα έρχονται στα τραπέζια του Nolan.

Η αναμονή τελείωσε και οι όποιοι ψίθυροι ακούστηκαν, κώπασαν. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι ο νέος executive chef του Nolan, με το αθηναϊκό εστιατόριο να μπαίνει με πολλή όρεξη στη δεύτερη φάση του. Η ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη: Δεν αλλάζει, δεν απομακρύνεται από τις αρχές του·εξελίσσεται.

Όταν ξεκίνησε την πορεία του, οι άνθρωποι πίσω από το Nolan είχαν στο μυαλό τους το εστιατόριο στο οποίο ήθελαν να τρώνε οι ίδιοι. Με το φαγητό, την αισθητική, τη φιλοξενία και τη συνέπεια που θεωρούσαν απαραίτητες και μόνη δέσμευση, κυρίως στον εαυτό τους, να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο -πέρα από τάσεις και μόδες. Αυτό φάνηκε να είναι κάτι που άρεσε, και με το οποίο ταυτίστηκε πολύς κόσμος.

Nolan 2.0

Σύντομα το Nolan απέκτησε δική του προσωπικότητα κι έγινε ένα αγαπημένο brand, όχι μόνο για το φαγητό που σερβίρει, αλλά για την ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει. Δημιούργησε το δικό του σύμπαν.  Αυτό το σύμπαν, λοιπόν, από την ερχόμενη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά θα εξελιχθεί. Με τον Μιχάλη Νουρλόγλου στο τιμόνι και ένα ολοκαίνουριο μενού, που όμως παραμένει πιστό σε αυτά που έκαναν το εστιατόριο αυτό που είναι.

Όσοι τον γνωρίζουν, θα πουν ότι είναι ένας μάγειρας που ξέρει να συνδυάζει το κλασικό με το καινοτόμο, που σέβεται τα υλικά, έχει εμμονή με τη λεπτομέρεια και δεν φοβάται να τολμήσει. Η δουλειά που του ανατέθηκε άλλωστε δεν ήταν εύκολη. Το νέο μενού έπρεπε να αντικαταστήσει το προηγούμενο, αγαπημένο, κλασικό μας μενού, σχεδόν απαράλλαχτο τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ο σεφ δέχτηκε την πρόκληση και με ευφυΐα, χάρη και τεχνική το νέο μενού καταφέρνει να πιάσει την ουσία του Nolan εξελίσσοντάς το. Έχουμε να περιμένουμε γευστικά πιάτα, απρόσμενους συνδυασμούς, ισορροπία επιρροών από τη μεσογειακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα.

Το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν εικασίες για πιθανή συνεργασία μεταξύ του Nolan και διάσημου σεφ από το εξωτερικό. Δεν είναι αβάσιμες. Η ομάδα του εστιατορίου βρίσκεται όντως σε πρώιμες συζητήσεις με αναγνωρισμένους ξένους σεφ σχετικά με μια πιθανή συνεργασία. Τονίζει ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και είναι πολύ νωρίς για να πει αν κάτι τέτοιο όντως έχει πιθανότητες να συμβεί.

Το σίγουρο είναι πως ο Μιχάλης Νουρλόγλου δεν είναι «αναπληρωματικός» που κρατάει τη θέση ζεστή. Είναι ο νέος executive chef του Nolan. Εάν μια συνεργασία με κάποιον ξένο σεφ όντως πραγματοποιηθεί, θα είναι υπό την ηγεσία του Μιχάλη, με την ομάδα του στο τιμόνι.