Χρήστος Συμεωνίδης
ΘΕΑΤΡΟ

25 θεατρικά ραντεβού για το 2025

Ξεχωρίζουμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα προσεχώς στα θέατρα της Αθήνας και ολοκληρώνουν τον προγραμματισμό της φετινής σεζόν.  

Ολοκαίνουργα νεοελληνικά έργα, αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας ιδωμένα με σύγχρονη ματιά, μετακλήσεις αστέρων διεθνούς εμβέλειας, ξένα έργα σε πανελλήνια πρώτη, μουσικές βιογραφίες θρύλων του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Το δεύτερο μισό της θεατρικής σεζόν 2024-2025 έχει ήδη ξεκινήσει με τις σκηνές της Αθήνας να ανανεώνουν το ενδιαφέρον του κοινού με ολοκαίνουργιες παραστάσεις, που θα δούμε από τώρα και μέχρι τα τέλη Απριλίου.

MERDE!

Πώς «φτιάχνεται» το θέατρο; Πώς έρχεται η «έμπνευση»; Τι κάνουν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες στην πρόβα; Και ποιος (δεν) πληρώνει για όλα αυτά; Η ομάδα της sold out παράστασης των Παιχτών παρουσιάζει το MERDE! του Suyako, μία μουσική κωμωδία για τα «κακώς κείμενα» του ελληνικού θεάτρου σε συνσκηνοθεσία των Γιώργου Κουτλή και Βασίλη Μαγουλιώτη και σε μουσική των Γιάννη Νιάρρου και Γιάννη Παπαδόπουλου. 

Παίζουν: Μαριαλένα Ηλία, Νίκος Καραθάνος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Γιάννης Νιάρρος, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Λυδία Τζανουδάκη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης.

Από 24/01 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Προπώληση εδώ.

Η δύναμη της συνήθειας

Ο Γιάννος Περλέγκας επιστρέφει σκηνοθετικά με την κωμωδία του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε συνεργασία με την ομάδα χορευτών και ακροβατών «κι όμΩς κινείται». Μία ξεκαρδιστική επιθετική ελεγεία για το τέλος του ευρωπαϊκού πολιτισμού, για την τέχνη, τη μουσική, το γελοίο της ανθρώπινης απόπειρας και τον υφέρποντα φασισμό των συμπατριωτών του.

Παίζουν: Νώντας Δαμόπουλος, Αντιγόνη Λινάρδου, Γιάννος Περλέγκας, Πάνος Σολδάτος, Χριστίνα Σουγιουλτζή.

Από 25/01 στο Θέατρο Ροές. Προπώληση εδώ.

Ιβάν εναντίον Ιβάν

© Πέτρος Καλφαμανώλης

Εμπνευσμένοι από τη νουβέλα του Γκόγκολ Ο καβγάς των δυο Ιβάν, οι Σωτήρης Ρουμελιώτης και Γιάννης Αποσκίτης γράφουν μία σύγχρονη σάτιρα, την οποία σκηνοθετεί ο πρώτος, για τη διαστρέβλωση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και την κατάρρευση των κοινωνικών αξιών. Ζητήματα που αποτελούν και τον πυρήνα του κριτικού σχολιασμού του Ρώσου συγγραφέα και εξακολουθούν να συνιστούν κρίσιμα θέματα στην εποχή μας – στην εποχή της cancel culture και των λαϊκών δικαστηρίων που στήνονται στα τηλεοπτικά πάνελ και στα social media. 

Παίζουν: Μπάμπης Αλεφάντης, Λάμπρος Γραμματικός, Άγγελος–Προκόπιος Νεράντζης.

Από 30/01 στο Θέατρο Νέου Κόσμου-Κάτω Χώρος. Προπώληση εδώ.

Έντα Γκάμπλερ

© Γκέλυ Καλαμπάκα

Ο Δημήτρης Καραντζάς ξαναδιαβάζει την ιστορία της Εντα Γκάμπλερ του Χένρικ Ιψεν, της ηρωίδας-σύμβολου της ανατίναξης του πουριτανισμού, των κοινωνικών συμβάσεων, της μικροαστικής αντίληψης και όλων των στερεοτύπων που επιφυλάσσει ακόμα και σήμερα η κοινωνία για τη γυναίκα.

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Λούλης, Έκτορας Λιάτσος, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη.

Από 30/01 στο Θέατρο Προσκήνιο. Προπώληση εδώ.

Στην κορυφή του κόσμου, εκεί να με πας

© Βάσια Αναγνωστοπούλου

Η Ειρήνη Φαναριώτη γράφει και σκηνοθετεί μία σύγχρονη κωμωδία για τη γυναικεία εμπειρία και τις προκλήσεις της. Σκιαγραφεί με τρυφερότητα, προσοχή και θάρρος πέντε γυναικείους χαρακτήρες με τα μυστικά τους, που προσπαθούν να επιβιώσουν όσο καλύτερα μπορούν, μέσα σε έναν κόσμο σκληρό, ανταγωνιστικό και απειλητικό. Η συνάντησή τους εκτυλίσσεται σε ένα πολύχρωμο σύμπαν, με έντονους ρυθμούς, σε μία παράλληλη πραγματικότητα ή ίσως ένα κοντινό μέλλον, όπου οι άνθρωποι καταγράφονται στα μητρώα του ΜΑΖΙ και του ΜΟΝΟΙ. Οι δύο αυτοί κόσμοι απαγορεύεται δια νόμου να έρθουν σε επαφή.

Παίζουν: Στέφη Πουλοπούλου, Αγγελική Πασπαλιάρη, Έλενα Χρηστίδη, Χαρά Κυριαζή, Βίνα Σέργη.

Από 31/01 στο Θέατρο Αργώ. Προπώληση εδώ.

Αντικείμενα

© Ρωμανός Λιούτας

Εμπνευσμένοι από την αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν, δύο υπηρετριών στο Λε Μαν της Γαλλίας του 1933 που κατακρεούργησαν την εργοδότρια τους και την κόρη της, οι Γιάννης Αποσκίτης, Γιώργος Κατσής και Πάνος Παπαδόπουλος, επιδιώκουν με ένα δικό τους πρωτότυπο έργο, να αφηγηθούν μια ιστορία που κρύβεται σε αυτή την υπόθεση, αλλά δεν έχει ακόμα γραφτεί. 

Παίζουν: Γιώργος Κατσής, Πάνος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Από 03/02 στο Θέατρο Ροές. Προπώληση εδώ.

Όστια, αυτό είναι το σώμα μου

© Ανδρέας Σιμόπουλος

Η κόλαση του Δάντη ήταν η ποίηση της προσωπικής του ζωής. Ο παράδεισος, η άλλη, η φωτεινή της εκδοχή, της δημιουργίας. Το καθαρτήριο, η ίδια η ιστορία του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Αυτή τη ζωή, αυτή την ιστορία, αυτή τη δημιουργία προσεγγίζει η παράσταση που έφτιαξε ο Αντρέας Μαντάς μέσα από τις αφηγήσεις πέντε γυναικών, εμπνευσμένων από τις αντίστοιχες ηρωίδες του κινηματογραφικού του έργου: Μαρία, Μάμα Ρόμα, Ιοκάστη, Εμίλια-η υπηρέτρια, Μήδεια. Και τις πέντε ερμηνεύει η Λουκία Μιχαλοπούλου, που συν-σκηνοθετεί την παράσταση μαζί με τον Μαντά.

Από 03/02 στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Υπόγειο. Προπώληση εδώ.

Μάμι

«Η μητέρα μου έφερε στον κόσμο εμένα και χιλιάδες άλλα παιδιά. Ήταν μαία». Δημιουργός τρυφερών θεαμάτων και συναισθηματικών εικόνων, ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής Mario Banushi παρουσιάζει μία παράσταση-ύμνος για όλες τις γυναίκες που μας μεγάλωσαν. Η νέα δημιουργία από τον σκηνοθέτη-αποκάλυψη του Goodbye, Lindita (2023) είναι ένα οπτικό ποίημα για τη σχέση μητέρας και παιδιού. Μια παράσταση-αντίδωρο στις γυναίκες που μας έθρεψαν.

Παίζουν: Παναγιώτα Γιαγλή, Βασιλική Δρίβα, Δημήτρης Λαγός, Αγγελική Στελλάτου, Ευτυχία Στεφάνου / Ήλια Κουκουζέλη και Φώτης Στρατηγός.

Από 03/02 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Προπώληση εδώ.

Απόρρητο (Νέα τάξη πραγμάτων)

© Μαριλένα Αναστασιάδου

Θα τολμούσες να εξομολογηθείς τις πιο προσωπικές σου αλήθειες σε αυτούς που αγαπάς; Μέχρι πού αντέχεις να δοκιμάσεις τα όρια της αποδοχής τους; Και αλήθεια, σε ποιο σημείο σπάει η κλωστή που κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στην εικόνα που θέλεις να έχεις και τις πιο μύχιες πτυχές σου που συνθέτουν αυτό που πραγματικά είσαι; Ένα σύγχρονο έργο του Ivan Vyrypaev (Οξυγόνο στη Στέγη και Το συνέδριο του Ιράν στο Πλυφά) με δονούμενο κοινωνικό λόγο που δίνει στις λέξεις την ορμή της αλήθειας σε σκηνοθεσία Ταμίλλας Κουλίεβα.

Παίζουν: Ταμίλλα Κουλίεβα, Μαριάννα Κιμούλη, Χρήστος Στέργιογλου.

Από 06/02 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Προπώληση εδώ.

Η μητέρα του σκύλου

© Ελίνα Γιουνανλή

Το εμβληματικό έργο του Παύλου Μάτεσι, σε διασκευή Υρώς Μανέ και Κατερίνας Γιαννάκου, σκηνοθεσία Κώστα Γάκη και μουσική-τραγούδια Σταμάτη Κραουνάκη, αφηγείται την Οδύσσεια της ύπαρξης της Ραραού, ακροβατώντας πάνω στη λεπτή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Φωτεινή Ντεμίρη , Νίκος Ορφανός, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Γιάννης Βασιλώτος, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Θεοδωράκη, Στεφανία Καλομοίρη, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, Σύνθια Μπατσή, Γιώργης Παρταλίδης.

Από 06/02 στο Θέατρο Ακροπόλ. Προπώληση εδώ.

How Soon Is Now

Το τελευταίο κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη έρχεται σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε διασκευή-σκηνοθεσία Πάνου Κούγια. Το έργο εμπνέεται ελεύθερα από το λογοτεχνικό πρόσωπο της Μαργαρίτας Περδικάρη, μιας νεαρής δασκάλας αστικής καταγωγής, που την περίοδο του δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου η ένταξη της στην ΕΠΟΝ Πίνδου, θα αποτελέσει την αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μιας ολόκληρης χώρας, η οποία δύσκολα συμπράττει με τα «φαντάσματα» του παρελθόντος της. 

Παίζουν: Μενέλαος Κυπαρίσσης, Δανάη Παπουτσή, Ανθή Σαββάκη, Λεωνίδας Στάμου.

Από 07/02 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Προπώληση εδώ.

Η Καρυάτιδα

© Ελίνα Γιουνανλή

Μετά από αιχμαλωσία δεκαετιών ολόκληρων στο Βρετανικό Μουσείο, η αιθέρια Καρυάτιδα, η χαμένη έκτη αδερφή, το απαστράπτον σύμβολο ενός ολόκληρου πολιτισμού, επιστρέφει ανέλπιστα στην πατρίδα. Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τη νέα κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαυρογεώργη, αφιερωμένη στη μεγαλειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Παίζουν: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Σωτήρης Μανίκας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Πανάδης, Δρόσος Σκώτης, Μαρία Φιλίνη. 

Από 07/02 στο Θέατρο REX – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη». Προπώληση εδώ.

Τουραντό, η γυναίκα που μισούσε τους άνδρες

© Nick Paleologos/SOOC

Ο Στάθης Λιβαθινός ανεβάζει σε απόδοση και διασκευή του Στρατή Πασχάλη το δράμα του Κάρλο Γκότσι για την ιστορία μιας γυναίκας με αδυσώπητη περηφάνια, της πριγκίπισσας Τουραντό που υποκύπτει στον έρωτα, πάνω στο οποίο βασίστηκε και η όπερα του Πουτσίνι.

Παίζουν μεταξύ άλλων: Βασίλης Ανδρέου, Βαλέρια Δημητριάδου, Νίκος Καρδώνης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σαββίδου, Άρης Τρουπάκης.

Από 08/02 στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων. 

Κάπου περνούσε μία φωνή

© Μαίρη Λεονάρδου

Η bijoux de kant συναντά ξανά την ποίηση του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ογδόντα χρόνια μετά την αυτοχειρία του, σε μια παράσταση-ωδή στη νοσταλγική αναπόληση και την έκσταση που οδηγεί ο ακραίος ερωτισμός. Ο κύκλος τραγουδιών για φωνή και πιάνο του συνθέτη Χρήστου Θεοδώρου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη. Τα μελοποιημένα ποιήματα του «καταραμένου» ποιητή ερμηνεύει ο Ody Icons με τη συνοδεία του Αλέξανδρου Αβδελιώδη στο πιάνο.

Από 08/02 στο HOOD art space. Προπώληση εδώ.

Η κληρονομιά μας

Με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιάννη Μόσχου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή το  πολυβραβευμένο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Μάθιου Λόπεζ, που μιλάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τις ζωές των ομοφυλόφιλων αντρών, εξερευνώντας θέματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο –ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού– όπως ο έρωτας, η απώλεια, η οικογένεια, η ταυτότητα, η ατομική ευθύνη, το αίσθημα του ανήκειν, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, και κυρίως το δικαίωμα στην αγάπη. 

Παίζουν: Γιώργος Ζιάκας, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Γιώργος Μακρής, Στέφανος Μουαγκιέ, Κώστας Μπερικόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Κώστας Νικούλι, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Θέμης Πάνου, Θανάσης Ραφτόπουλος, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Από 13/02 στο Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή Νίκος Κούρκουλος. Προπώληση εδώ.

Εχθρός του λαού

Στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργούν του Εθνικού Θεάτρου, ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος δημιουργεί μια νέα εκδοχή του έργου του Ίψεν, μεταγράφοντας το έργο στην Ελλάδα του σήμερα. Διατηρώντας τους άξονες της ψυχογραφικής αποτύπωσης και της κοινωνικοπολιτικής κριτικής, θέτει εκ νέου θεμελιώδη ερωτήματα. Γιατί στεκόμαστε απαθείς απέναντι στη διαπλοκή; Ποια είναι η μοίρα του ανθρώπου που στρέφεται ενάντια στην πλειοψηφία; Πώς μπορεί κανείς να υπερασπιστεί το δίκαιο σε έναν άδικο κόσμο;

Παίζουν: Γιάννης Αναστασάκης, Ιφιγένεια Βαρελά, Ιάσονας Γιανναράς, Βασίλης Καραμπούλας, Δημήτρης Μηλιώτης, Εύη Σαουλίδου, Κωνσταντίνος Σεβδαλής.

Από 26/02 στο Θέατρο REX-Σκηνή Κατίνα Παξινού. Προπώληση εδώ.

Τρεις αδελφές

© Πάνος Κεφαλός

Η Μαρία Μαγκανάρη σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο το αριστούργημα του Τσέχοφ, ένα έργο για άντρες που λένε πως αγαπούν τις γυναίκες (τους) και για γυναίκες που συνεχώς λαχταρούν. Για όλους εκείνους που, όπως έχει ειπωθεί, τριγυρίζουν με βρακιά κατεβασμένα από τον έρωτα. Για όλα αυτά που δεν έρχονται- δηλαδή για τη ζωή.

Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Αντώνης Γκρίτσης, Θανάσης Δήμου, Δημήτρης Δρόσος, Τρύφωνας Ζάχαρης, Αμαλία Καβάλη, Ανδρέας Νάτσιος, Νικόλας Ντούρος, Ελίνα Ρίζου, Νάνσυ Σιδέρη, Μαρία Σκουλά, Θάλεια Συκιώτη, Αινείας Τσαμάτης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Ανδριάνα Χαλκίδη.

Από 12/03 στο Κτίριο Τσίλλερ-Πλάγια Σκηνή. Προπώληση εδώ

Tα πήρες όλα κι έφυγες – Στράτος Διονυσίου

© Πάτροκλος Σκαφίδας

Ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται τον Στράτο Διονυσίου στη μουσικοθεατρική παράσταση, που αφηγείται τη μυθιστορηματική και δαιδαλώδη ζωή του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή, σε κείμενο Κωνσταντίνου Σαμαρά, σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και μουσική διεύθυνση Νίκου Στρατηγού.

Παίζουν επίσης: Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Νταλιάνης, Μπέσυ Μάλφα, Μιχάλης Αλικάκος, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας, Δημήτρης Γαλανάκης, Στάθης Γεωργαντζής, Αλίκη Γεωργίου, Γιώργος Δημόπουλος, Ρωξάνη Καρφή, Ευγενία Κάρνου, Λεωνίδας Μπακάλης, Δήμητρα Σταύρου, Μαρίνος Ταρνανάς.

Από 12/03 στο Θέατρο Πάλλας. Προπώληση εδώ.

Φάουστ

Βασισμένος στο ομώνυμο έργο του Γκαίτε, ο Άρης Μπινιάρης παρουσιάζει ένα συναρπαστικό έργο για τη δριμεία σύγκρουση ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα, το βίωμα και τη γνώση, το απολλώνιο και το διονυσιακό, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να βρει το νόημα της ύπαρξης και τη λύτρωση. Μια «εμπύρετη» παράσταση, όπου η μουσικότητα παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Στέλιος Ιακωβίδης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νάντια Κατσούρα, Μάριος Κρητικόπουλος, Μαριάννα Μαθιά, Μαρία Μαντά, Ιωάννα Μαυρέα, Λένα Μποζάκη, Άρης Νινίκας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αλεξάνδρα Χασάνι, Γιλμάζ Χουσμέν κ.ά.

Από 19/03 στο Κτίριο Τσίλλερ-Κεντρική Σκηνή. Προπώληση εδώ.

Βερενίκη

© Alex Majoli

Είναι ο έρωτας αλήθεια; Ή συμβαίνει μέσα στο μυαλό μας; Ο Ρομέο Καστελούτσι σκηνοθετεί το μανιφέστο έρωτα και απώλειας του Ρακίνα με την Ιζαμπέλ Ιπέρ να συμπρωταγωνιστεί με 14 άντρες σε ένα έργο για την τρέλα, την αλήθεια και το ψέμα του να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Από 26/03-30/03 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Προπώληση εδώ.

Γιατί όμορφη 

Η Ελένη Σκότη και η Ομάδα Νάμα ανεβάζουν το πρώτο έργο του Neil LaBute, που ανέβηκε στο Broadway (2008) σε πανελλήνια πρώτη. Η πλοκή του επικεντρώνεται σε τέσσερις νέους ανθρώπους που προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα στην απαιτητική καθημερινότητα, έρχονται αντιμέτωποι με τις σύγχρονες κοινωνικές πιέσεις, τα στεγανά και τα στερεότυπα για την ομορφιά, τον έρωτα, τις σχέσεις. Τι σημαίνει να είσαι «όμορφος» και γιατί να μας απασχολεί τόσο η εικόνα μας και η γνώμη των άλλων;

Παίζουν: Χρήστος Κοντογεώργης, Αθανασία Κουρκάκη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ηρώ Πεκτέση.

Από Μάρτιο στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Οι δούλες

© Antonia Canta

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής της ομάδας «Σημείο Μηδέν» Σάββας Στρούμπος μεταφέρει στη σκηνή το κλασικό έργο του Ζαν Ζενέ, το οποίο ο Γάλλος συγγραφέας εμπνεύστηκε από το διαβόητο έγκλημα των αδερφών Παπέν, που διαπράχθηκε το 1933. Το δράμα εξερευνά τις σχέσεις εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου στους κοινωνικούς ρόλους των ανθρώπων.

Παίζουν: Έλλη Ιγγλίζ, Ντίνος Παπαγεωργίου, Μυρτώ Ροζάκη.

Από Μάρτιο στο Άττις-Νέος Χώρος. 

Βίκτωρ ή τα παιδιά στην εξουσία

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει την κωμωδία του Ροζέ Βιτράκ για την οικογένεια Πομέλ που γιορτάζει τα γενέθλια του μοναχογιού της Βικτώρ. Καλεσμένοι τους είναι η οικογένεια Μανιώ, ένας στρατηγός και μια γοητευτική κυρία με εντερικά προβλήματα που φτάνει στο σπίτι κατά λάθος. Ο Βικτώρ, ενώ κλείνει μόλις τα 9 του χρόνια, είναι ένα παιδί με υπερφυσική ανάπτυξη, σωματική και διανοητική. Δεν έχει πια τίποτα να περιμένει καθώς τα ξέρει ήδη όλα. Περνώντας από την αθωότητα στην ενοχή, αποφασίζει να αποποιηθεί την ταυτότητα του παιδιού.

Παίζουν: Θανάσης Βλαβιανός, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Μάνος Καρατζογιάννης, Αγγελική Μαρίνου, Μαριάννα Ντίρου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Θανάσης Χαλκιάς.

Από 24/04 στο Θέατρο Σταθμός. 

Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Η Ιόλη Ανδρεάδη ανεβάζει -σε μετάφραση-σκηνοθεσία δική της και σε πρωτότυπη διασκευή για το θέατρο δική της μαζί με τον Άρη Ασπρούλη- το μνημειώδες μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ, ένα κορυφαίο αντιπολεμικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μία μεγάλη ερωτική ιστορία με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο, που χάρισε μια από τις πιο κλασικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Ορέστης Τζιόβας, Όμηρος Πουλάκης, Γεράσιμος Γεννατάς, Idra Kayne, Ελευθερία Πάλλα κ.ά.

Από 26/04 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το Τέρας

Η Ηρώ Μπέζου γράφει και σκηνοθετεί το δεύτερο θεατρικό της έργο με επίκεντρο της ιστορίας μίας νεαρής γυναίκας, που καθώς κυριεύεται από μια άγνωστη και ανεξέλεγκτη δύναμη, κάνει κακό στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Παίζουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Στέλλα Βογιατζάκη, Κατερίνα Νταλιάνη, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Από Απρίλιο στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου.