Μια βραδιά με κρασί και φαγητό στο Ασφαλώς και δεν Πρέπει
Οι Αμπελώνες Ζαχαριά σε συνεργασία με τον σεφ Γιώργο Χάψα προσφέρουν ένα food & wine pairing, ιδανικό για έξοδο μετά το γραφείο.
- 28 ΙΑΝ 2025
Μάγειρες επισκέπτονται τις κουζίνες συναδέλφων τους, οινοποιοί παρουσιάζουν τα κρασιά τους σε μενού γευσιγνωσίας και μπαρ κάνουν takeover στα εστιατόρια. Οι συνέργειες είναι ίσως η μεγαλύτερη τάση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και που ομολογουμένως σπάει τη μονοτονία της καθημερινότητας.
Οι εκδηλώσεις γύρω από το κρασί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Από τη μία επιβεβαιώνουν πώς οι επιχειρήσεις παίρνουν πια σοβαρά την προσπάθεια των οινοπαραγωγών και από την άλλη δείχνουν ότι οι καταναλωτές θέλουν να μάθουν τις ιστορίες που κρύβονται στα ποτήρια τους.
Το καλύτερο από όλα είναι ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν έναν εντελώς χαλαρό χαρακτήρα και δεν γίνονται με διδακτικό ύφος. Φίλοι που μαζεύονται γύρω από τα τραπέζια, δοκιμάζουν κρασιά και φαγητό και ανταλλάζουν ιδέες. Αυτή είναι και η ιδέα πίσω από τη βραδιά γευσιγνωσίας που διοργανώνεται στο μπαρ Ασφαλώς και δεν Πρέπει, το νέο after office στέκι στην Ασκληπιού, με την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τις ωραίες μουσικές.
Αυτήν την Πέμπτη 30/1 (19:00-22:00) οι Αμπελώνες Ζαχαριά σε συνεργασία με τον Γιώργο Χάψα θα βρίσκονται στο μπαρ για ένα ενδιαφέρον food & wine pairing με τα πληθωρικά κρασιά του κτήματος και τα νόστιμα tapas του σεφ.
Ο Γιώργος Χάψας, που έχει αφήσει το στίγμα του σε μερικές από τις πιο απαιτητικές κουζίνες και έχει ενορχηστρώσει πολλά διαφορετικά μενού, και το οινοποιείο της οικογένειας Ζαχαριά με μακρά και πληθωρική οινική ιστορία συνεργάζονται για πρώτη φορά κάτω από τη χαλαρή και φιλική στέγη του Ασφαλώς και δεν Πρέπει.
Το αποτέλεσμα της σύμπραξης των τριών είναι ένα πάντρεμα οικείων γεύσεων. Τρία νόστιμα πιάτα συνοδεύουν τρία από τα καλύτερα κρασιά του οινοποιείου. Η μυρωδάτη και σπάνια Κυδωνίτσα ευωδιάζει κυδώνι, ροδάκινο και πράσινα φρούτα και βρίσκει το άλλο της μισό σε μια πρωτότυπη σούπα με πρωταγωνίστρια τη σελινόριζα και ένα αναπάντεχο υλικό έκπληξη.
Το ζουμερό ροζέ Lexis gris sur lie είναι μια ωδή στο μοσχοφίλερο, προικισμένο με αρώματα ροδοπέταλων, φράουλας, ξύσμα μανταρινιού, ροδάκινου, φραμπουάζ, κερασιών και ψημένου ψωμιού ταιριάζει με μία μπρουσκέτα με σύκο, ανθότυρο και προσούτο.
Τέλος, το στιβαρό και σοφιστικέ Μαύρο εις τον Κύβο, με το προχωρημένο χαρμάνι, αγιωργίτικο, merlot και μαυροδάφνη, δένει τα φρουτώδη και ξηροκαρπάτα αρώματα του με το εξίσου δυνατό γευστικά ταρτάκι με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και chorizo.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά. Κόστος: 22 ευρώ / ανά άτομο.
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
- Ασκληπιού 46, Αθήνα
- 2103618205