Miguel A Amutio/Unsplash
FITNESS
SPONSORED

Οι φιλανθρωπικοί αγώνες που θέλουν να κάνουν το τρέξιμο συνήθεια

"PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.": Οι Αγώνες Δρόμου της PepsiCoHellas για καλό σκοπό επιστρέφουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, οι δρόμοι της Κηφισιάς γέμισαν με – πολλά – αθλητικά παπούτσια. Φέτος, θα γεμίσουν ξανά, με ακόμα περισσότερα, όπως και περισσότερα άτομα, με ή χωρίς αθλητικά. Ο λόγος; Οι Αγώνες Δρόμου “PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.”.

Μετά από την εντυπωσιακή συμμετοχή και τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, η PepsiCo Hellas διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τους συγκεκριμένους αγώνες, καθιερώνοντας ουσιαστικά έναν νέο μεγάλο αθλητικό θεσμό, με πολλές εκπλήξεις αλλά και έναν σημαντικό σκοπό: να στηρίξει το έργο της ΜΚΟ Make-A-Wish Ελλάδος, καθώς και τοπικών κοινωφελών οργανώσεων του Δήμου Κηφισιάς.

Σε λίγες μέρες λοιπόν και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025, η PepsiCo Hellas σε συνεργασία με τα άτομα που δεν τρέχουν, αλλά «τρέχουν» για τη διοργάνωση (θα φτάσουμε σε αυτό), σας περιμένει σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά για τους Αγώνες Δρόμου “PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.”, που διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου.

αγώνες δρόμου

Σκοπός του “PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.” είναι να καθιερωθεί ως μία σειρά αγώνων με ανθρώπινο χαρακτήρα, ώστε να προάγει τον αθλητισμό και έναν
υγιεινό τρόπο ζωής για όλους, στηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με σημαντική φιλανθρωπική δράση. Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, μιλήσαμε με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη, ο οποίος «τρέχει» για όσους θα τρέξουν.

Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης είναι τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης και πρώην πρωταθλητής του Διάθλου. Όπως μας είπε, οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση ήταν πολλές, με διοργανωτή την PepsiCo, υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και την τεχνική επιμέλεια της εταιρείας RUNAWAY.

«Έχω αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή του αγώνα και ουσιαστικά έχω τον συντονισμό και όλο τον αγωνιστικό σχεδιασμό της διοργάνωσης, η οποία ήταν μια πρωτοβουλία της PepsiCo. Aπό την περσινή χρονιά ήθελε να κάνει ένα ωραίο, μαζικό αθλητικό event το οποίο να έχει και έντονο κοινωνικής προσφοράς και ένας αγώνας δρόμου ήταν κάτι ιδανικό για βγουν προς τα έξω σωστά μηνύματα προσφοράς.

»Έτσι, βρήκαμε μια πολύ όμορφη διαδρομή στην Κηφισιά, οπότε πήγε πολύ καλά η διοργάνωση και πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε και τη φετινή χρονιά. Η διοργάνωση πήγε εξαιρετικά και είχαμε ξεπεράσει τις 1000 συμμετοχές. Φέτος, πατώντας σε αυτή την επιτυχία, ο αγώνας έχει συγκεντρώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Περιμένουμε περισσότερες από 1500 συμμετοχές συνολικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπουμε τον Δήμο και γενικότερα την κοινωνία της Κηφισιάς να έχει αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο τον αγώνα. ‘Έχουμε διπλάσιους εθελοντές από πέρυσι».

Συμπεριληπτικότητα και άρωμα εξωτερικού

Τι θέλουν να καταφέρουν οι διοργανωτές και όσοι συμμετέχουν στους Αγώνες Δρόμου “PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.”; Σύμφωνα με τον Γρηγόρη, να δώσουμε πράγματα και για το μέλλον, θέλουμε αυτός ο αγώνας να είναι ορόσημο και μαζί με την PepsiCo να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και ωραιότερα πράγματα για το μετά. Θέλουμε επίσης να δώσουμε περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες. Φέτος θα έχουμε μαζί μας και σπουδαίους αθλητές, όπως τον πρωταθλητή του μαραθωνίου Χαράλαμπο Πιτσώλη, την Ντενίζ Δημάκη, την πρωταθλήτρια τριάθλου που ήταν και πέρυσι, αλλά και νέα παιδιά όπως τον Παναγιώτη Πετρουλάκη, τον πρωταθλητή μεσαίων αποστάσεων και τη Γιώτα Βλαχάκη».

Και μιας και αναφέραμε τον Χαράλαμπο Πιτσώλη, ο οποίος ασχολείται με τον στίβο εδώ και 16 χρόνια έχοντας ως αγώνισμά του τον μαραθώνιο (δύο φορές νικητής σε αυτόν της Αθήνας), δήλωσε στο OneMan πως «Την Κυριακή θα τρέξω 10χλμ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στο PepsiCo Run γιατί πέρα από τη χαρά της συμμετοχής, όλα τα έσοδα θα πάνε σε καλό σκοπό. Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη για την πρόσκληση».

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Όπως μοιράζεται μαζί μας ο Γρηγόρης, εκτός από κοινωνική προσφορά, οι αγώνες έχουν έντονο χαρακτήρα συμπερίληψης. «Άτομα με αναπηρία θα είναι εκεί καθώς έχουμε προσκαλέσει πολλούς φορείς, συλλόγους και ομάδες όπως οι Stoiximan Wheels of Change, ο Αγωνιστικός σύλλογος ΑμεΑ Ιωνάς, Ιππόκαμπος, ΑΜΚΕ “Τρέξε μαζί μου”, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ ‘’Το Εργαστήρι” και άλλα σχολεία και φορείς που έχουμε προσκαλέσει. Επίσης, στον αγώνα θα συμμετέχουν δρομείς από 21 χώρες.

»Όσο για μένα, κάποιοι φίλοι που με θυμούνται ως αθλητή, τώρα δεν θα τρέξω γιατί τρέχω εδώ και μήνες με τη διοργάνωση (σ.σ. γελάει). Και μου αρέσει αυτό γιατί θέλω να γίνουν όλα τέλεια και να το ευχαριστηθούν όλοι και με το καλό να το μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο».

Οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις

Οι Αγώνες Δρόμου “PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.” περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

• Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. για δρομείς 12 ετών και άνω (με χρονομέτρηση), ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ.

• Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. δρομείς 18 ετών και άνω (με χρονομέτρηση), ώρα εκκίνησης 8:30 π.μ.

•Παιδικό Αγώνα Δρόμου 500 μ. μαθητών Δημοτικού (6-11 ετών) και ΑμεΑ (χωρίς χρονομέτρηση), ώρα εκκίνησης 11:15 π.μ.

• Παιδικό Αγώνα Δρόμου 1.000 μ. μαθητών Γυμνασίου (12-14 ετών) και ΑμεΑ (χωρίς χρονομέτρηση), ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ.