Το Balux είναι ένας εξωτικός παράδεισος μέσα στην πόλη
- 17 ΙΟΥΝ 2015
Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε μια υπόσχεση, έναν όρκο τιμής με τα χέρια στην μαύρη βίβλο του ONEMAN (μερικοί το έχουν βαφτίσει και onemanual αλλά οι πληροφορίες κρίνονται ανεπιβεβαίωτες). Η υπόσχεση έλεγε το εξής: “Να πάρουμε σβάρνα (ίσως να είναι και με ζ -ζβάρνα-, δεν ξέρω) τις παραλίες της Αττικής. Να βουτάμε, να δοκιμάζουμε, να ψάχνουμε, να μιλάμε και να τα παρουσιάζουμε όλα αμερόληπτα και αντικειμενικά μέχρι τελευταίας ρανίδος της θάλασσας”.
Δεύτερη βουτιά: Balux
(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)
Όταν βρίσκεσαι στον δρόμο για Balux βάλε να παίζει το Summertime από τους Morcheeba. Είτε είσαι με το αμάξι και βρίσκεσαι στην παραλιακή, είτε είσαι στο τραμ και περιμένεις να φτάσεις στην στάση ‘Κολυμβητήριο’. Εκτός από το ότι είναι ίσως το καλύτερο cover στο κομμάτι περιγράφει ακριβώς την φάση στο Balux. Χαλαρή, καλοκαιρινή, με μικρές πινελιές πάρτυ. Αυτή δηλαδή που θα έπρεπε να είναι.
Βέβαια μόλις φτάνεις στον Αστέρα Γλυφάδας η αλήθεια είναι ότι μπερδεύεσαι. Είμαστε εδώ για να στα ξεκαθαρίσουμε όλα. Θα στα κάνουμε λιανά και φραγκοδίφραγκα. Θα σου αναλύσουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, που ακριβώς πρέπει να πας, ποιες είναι οι επιλογές σου βρε αδερφέ. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ανάλογα με το τι τραβάει η ορεξούλα σου.
Εδώ υπάρχει το εξής περίεργο που μπορεί να σε κάνει να ξύσεις κεφάλι. Υπάρχουν δύο χώροι που σου προσφέρουν την δυνατότητα να απολαύσεις το μπάνιο σου. Ο ένας είναι στα δεξιά μπροστά από το Balux cafe: House project και ο άλλος στα αριστερά και ονομάζεται Balux seaside exotic paradise. Δεν θα σε αφήσω με απορίες. Βουτήξαμε και στα δύο και θα σου τα περιγράψω όλα.
Πρόσβαση
Το που βρίσκεται το Balux το ξέρεις πολύ καλά. Σου μαρτύρησα και λίγο πιο πάνω τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει στάση τραμ απ’ έξω ακριβώς αλλά είναι στον από πάνω δρόμο. Επειδή όμως έρχονται πολλοί από μακριά με το αμαξάκι τους να δώσουμε την πληροφορία ότι έχει δωρεάν parking. Και για τους δύο χώρους.
Let me in
Τα είπαμε και την προηγούμενη φορά. Μιας και είναι οργανωμένη, να έχεις στην τσέπη της τσάντας το πορτοφόλι σου. Και ήρθε η ώρα να τα διαχωρίσουμε. Όπως μπαίνεις μέσα δεξιά βρίσκεται το Balux House Project. Λίγο πριν από την είσοδο υπάρχει μια ταμπέλα που λέει “παραλία”. Ο ένας δρόμος για την αμμουδιά είναι αυτός. Μπορείς όμως να μπεις και μέσα από το cafe, να περάσεις τα τραπέζια και λίγο πριν την παραλία έχει πάλι ένα ταμείο που θα πληρώσεις. 4 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ τα σουκού. Περιλαμβάνεται η ξαπλώστρα.
Αν όμως θες να δώσεις στην βουτιά σου μια πιο εξωτική εσάνς (με γαλλική προφορά παρακαλώ) πρέπει να πάρεις τον αριστερό δρόμο. Εκεί θα δεις μια πισίνα, αριστερά ένα bar που θα μπορούσε να βρίσκεται Καραϊβική και στο βάθος μια λωρίδα παραλίας όπου όλα μοιάζουν παραδεισένια. Μην σε συνεπάρει όμως το σκηνικό και αρχίσεις και τρέχεις μέσα. Πρέπει πρώτα να πληρώσεις 7 ευρουλάκια αλλά τις καθημερινές θα έχεις και ένα ρόφημα τζαμπέ. Είτε κάτσεις πισίνα, είτε αράξεις παραλία.
Πλάτσα πλούτσα
Η παραλία και στα δύο μέρη είναι ίδια, κοινή. Αρκετά ριχή μέχρι μέεεεεσα μέσα. Περπατάς, περπατάς και ακόμα δεν βαθαίνει. Για να καταλάβεις στο “βάθος” *κάνει quotes σαν τον Joey* της θάλασσας υπάρχουν κάποια φουσκωτά. Μέχρι την μέση των φουσκωτών πατώνεις κανονικά. Να σημειώσουμε ότι και εδώ υπάρχει δίχτυ το οποίο κρατάει καθαρή την παραλία, ενώ λόγω του κόλπου δεν θα δεις σχεδόν ποτέ κυματάκι.
Στην πισίνα δεν βουτήξαμε, όσο δελεαστική και αν φαινόταν. Μείναμε πιστοί στην υπόσχεση μας και στον τίτλο της στήλης ο οποίος δεν αναφέρει πουθενά πισίνες. Τώρα που το σκέφτομαι δεν κάναμε καλά. Έπρεπε να ζητήσω πετσετούλα η οποία είναι δωρεάν -αρκεί να δώσεις για εγγύηση 10 ευρώ τα οποία θα πάρεις μόλις την παραδώσεις πίσω- και να την κάνω την μπόμπα μου.
Φαγοπότι
Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Μόλις έκατσα στο τραπέζι δίπλα από την παραλία και άρχισα να κρατάω σημειώσεις έβλεπα πιάτα να έρχονται συνεχώς τριγύρω μου. Pasta, σαλάτες, pizza, φιλέτα προσγειώνονταν ολούθε και έλεγα στον εαυτό μου “πρέπει να συγκεντρωθείς στην παραλία”. Μου έκαναν όμως τόση εντύπωση που ζήτησα κατάλογο και είδα ότι πολλά όμορφα πράγματα που δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Ομελέτες, πρωινά, βάφλες, burgers, club sandwinch και δεν είχα γυρίσει καν σελίδα. Στις επόμενες είδα Sushi και pizza. Για το πρώτο ομολογώ ότι δεν κατέχω πολλά αλλά θυμήθηκα που μια φίλη μου sushi junkie μου είχε πει ότι είχε έρθει μια Τρίτη και με 22ευρώ είχε φάει πολύ και καλό sushi. Εγώ κόλλησα με την pizza και τον ξυλόφουρνο. Έκατσα λίγο και κοίταγα στα κλεφτά τον pizzaiolo που άνοιγε εκείνη την ώρα την ζύμη και περίτεχνα ετοίμαζε την pizza. Δεν άντεξα και παρήγγειλα μια.
Στην παραλία μπορείς να παραγγείλεις αρκετά πιάτα από τα snacks τα οποία έρχονται στην ξαπλώστρα σου σε ειδική συσκευασία. Για τα υπόλοιπα πρέπει να ανέβεις πάνω.
Επειδή όμως τόση ώρα μιλάμε για φαγητό να σε ενημερώσω ότι έχει και cocktails. Το bar που βρίσκεται σχεδόν μέσα στην παραλία παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά και μπορείς να απολαύσεις το ποτάκι σου ειδυλλιακά και νησιώτικα.
Από την άλλη μεριά, στο Balux seaside exotic paradise τα πράγματα είναι όπως το φαντάζεσαι. Πιο εξωτικά. Τα cocktail είναι λίγο πιο tiki, τα πιάτα είναι λίγο πιο ταϊλανδοκαυτερομεξικάνικα και τα κορίτσια λιιιιιγο πιο καυτά. Τα σαββατοκύριακά τα κορίτσια κουνιούνται στους ρυθμούς του πάρτυ στην πισίνα ενώ αυτός ο χώρος δίπλα από την πισίνα είναι ιδανική, ιδανικότατη επιλογή για το ποτό σου το την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Είναι πραγματικά σαν να βρίσκεσαι Πουκέ, Μαλβίδες ή Σευχέλλες. Ίσως και να υπερβάλλω λίγο αλλά να πας και να το δεις. Κάποιες μέρες έχει και πάρτυ, όπου γεμίζει όλος ο χώρος με κόσμο και κάθονται ακόμα και στις μαξιλάρες στο γρασίδι. Σ’ άρεσε αυτό ε;
Ο Ναυαγοσώστης
Πύργος αλα baywatch υπάρχει και στις δύο μεριές της παραλίας. Στον πρώτο βρήκαμε τον Γιάννη. Του είπαμε να μας πει πως είναι να είσαι ο Matt Brody του Balux “η θάλασσα εδώ είναι ρηχή και δεν έχουμε αντιμετωπίσει πολλά σκηνικά. Τα πράγματα είναι ήρεμα. Να (και μου δείχνει αυτό που σου έλεγα και εγώ πριν με τα φουσκωτά), βλέπεις μέχρι που πατώνουν. Τι να πάθει κανείς; Πάντως εμείς είμαστε εδώ για ότι γίνει”. Off the record μου είπε για ένα μοντέλο που δεν είχε φάει τίποτα όλη μέρη και είχε λιποθυμήσει στην παραλία αλλά εγώ δεν τα λέω αυτά.
Ανέσεις
Στην δεξιά πλευρά θα βρεις ξαπλώστρες με ωραίες μαξιλάρες πάνω, ενώ έχει και παλαιού τύπου. Στα αριστερά υπάρχουν μόνο οι ξύλινες, οι ωραίες, οι κυριλέ. Δεξιά θα δεις και οικογένειες αφού από πίσω υπάρχει και ένας παιδότοπος. Αριστερά πιο πολύ νεολαίους που θέλουν να μπανιαριστούν, να παρτάρουν, να κορτάρουνι. Αν δεις ότι σου λείπει κάτι τότε υπάρχει ψιλικατζίδικο απ’ έξω με περιοδικά, παγωτά και ότι άλλο βρίσκεις στα mini market. Τα changing rooms του είναι εξαιρετικά και πεντακάθαρα όπως και οι τουαλέτες του.
Αθλοπαιδιές
Ρακέτες παίζεις ελεύθερα ενώ γήπεδα beach volley είναι διαθέσιμα για σένα που σου αρέσει να την ιδρώνεις την φανέλα πριν βουτήξεις. Σου μαρτύρησα πριν ότι υπάρχει στην παραλία waterpark με φουσκωτά παιχνίδια αν μέσα σου νιώθεις πάντα παιδί. Φυσικά επί πληρωμή.
Συμπέρασμα
Το Balux μπορεί να καλύψει πλήρως αυτό που λέμε ‘summer in the city’. Διαθέτει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες οι οποίοι σου προσφέρουν δροσερή, καλοκαιρινή εμπειρία σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο νησί. Είτε θες πάρτυ, είτε θες χαλαρή βουτιά, είτε εξωτικές εμπειρίες, όλα μπορείς να τα βρεις στην Γλυφάδα. Και φυσικά εξαιρετικό φαγητό -ακόμα δεν έχει φύγει από το μυαλό μου αυτή η pizza-.
Υ.Γ.: Κάποια στιγμή είχα κάτσει και περίμενα την Φραντζέσκα γιατί είχε ενθουσιαστεί και έβγαζε κάθε μικρή λεπτομέρεια στο Balux cafe. Είναι όντως σκαλωματικό το πόσο ωραία και περίεργα πράγματα έχει.