ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέντε στιγμές που δεν ξεχνάμε από τα All Star Games στην Ελλάδα

Η λάμψη του Ντομινίκ Ουίλκινς, το σπασμένο ταμπλό του Χάντσον, ο Πέτγουεϊ και όλα όσα μας έχει αφήσει ο θεσμός του All Star Game στην Ελλάδα.

Αν αγαπάς το μπάσκετ, αυτό το Σαββατοκύριακο θα σε βρει είτε στον καναπέ σου, να απολαμβάνεις άνετος το EKO All Star Game, είτε στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολούθησεις από κόντα όλα όσα θα συμβούν σε ένα διήμερο γεμάτο highlights. Ό,τι από τα δύο κι αν κάνεις, ξέρεις ότι θα “χορτάσεις” μπάσκετ.

Λίγο πριν το μπασκετικό γεγονός του Σαββατοκύριακου, το Oneman.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε όλα αυτά που μας άφησε μέσα στα χρόνια ο θεσμός του All Star Game και δικαίως πλέον φέρει τον τίτλο της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Χάντσον και το σπασμένο ταμπλό

Η ιστορία άρχισε να γράφεται το 1991. Εκείνο το All Star Game είναι ένα από αυτά που έχουν μείνει αξέχαστα, όχι μόνο επειδή ήταν το πρώτο, ούτε επειδή διεξήχθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν υποδεχθούμε το 1992, αλλά για ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός. Ένα σπασμένο ταμπλό.

Ο Τζον Χάτσον, ο Αμερικανός που αγωνιζόταν στον Πανιώνιο, είχε τη φήμη του κατά συρροή dunker. Και την επιβεβαίωσε και στον διαγωνισμό καρφωμάτων εκείνου του πρώτου All Star Game. O Χάτσον αναδείχθηκε νικητής, αφού πρώτα μετέτρεψε το ταμπλό σε χιλιάδες μικρά κομματάκια σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές μέχρι και σήμερα.

Το αρνητικό ρεκόρ πόντων

Το All Star Game του 2005 δεν ήταν σαν όλα τα άλλα. Ταλέντο υπήρχε, κέφι υπήρχε, όμως παρόλα αυτά στο παιχνίδι σημειώθηκε ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατά μέχρι σήμερα. Το τελικό 77-76 του αγώνα των Ελλήνων παικτών με τους ξένους αποτελεί αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας πόντων.

Το απίστευτο κάρφωμα του Μούντι του 1.78

Στο τελευταίο -χρονικά- παιχνίδι το EKO All Star Game που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2018 στο “Δημήτριος Τόφαλος” στην Πάτρα, ο βραχύσωμος Στέφαν Μούντι “έβαλε τα γυαλιά” στους ψηλότερους αντιπάλους του στον διαγωνισμό καρφωμάτων, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Η νίκη του ήρθε με ένα πολύ εντυπωσιακό κάρφωμα με τη βοήθεια του Θανάση Αντετοκούνμπου. Ο τότε γκαρντ του Ρεθύμνου ζήτησε από τον άσο του Παναθηναϊκού να κρατά την μπάλα πάνω από το κεφάλι του και ακολούθως πήρε φόρε, άρπαξε την μπάλα και “πέταξε” καρφώνοντας εντυπωσιακά.

Πήρε τα 10άρια του και έκανε και όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί. Not bad.

 

Η λάμψη του Ουίλκινς

Μία από τις πιο ξεχωριστές χρονιές για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό μπάσκετ. Η χρονιά που ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφερε στο “τριφύλλι” ένα τεράστιο όνομα, τον Ντομινίκ Ουίλκινς. Η συμμετοχή και μόνο ενός τέτοιου παίκτη στο All Star Game, καθιστά τη διοργάνωση του 1996 μία από τις πιο ξεχωριστές μέχρι σήμερα.

20.000 κόσμος παρακολούθησε στο ΟΑΚΑ την μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, με ένα τρομερό παιχνίδι, δύο σπουδαίους διαγωνισμούς και πολλά ξεχωριστά events. Όσο για τον MVP, δεν θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, το πρόσωπο του αγώνα, ο “πόλος έλξης” κατέκτησε και το βραβείο του MVP. Δίκαιο.

Το “φωτιά με φωτιά” του Πέτγουεϊ

Μετά από έναν χρόνο απουσίας για οικονομικούς λόγους τη σεζόν 2011-12, το All Star Game επέστρεψε το 2013. Το highlight σε αυτή τη διοργάνωση δεν ήταν κάποιο κάρφωμα, μια εντυπωσιακή φάση, αλλά ένα πρόσωπο: Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Πήρε το βραβείο του MVP, νίκησε στον διαγωνισμό καρφωμάτων και τραγούδησε Πάνο Κιάμο! Αυτό το τελευταίο, ο Αμερικανός να τραγουδά “φωτιά με φωτιά” είναι και αυτό που μας έχει μείνει περισσότερο από εκείνη τη χρονιά.

Αν δεν βρεθείς αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει τρόπος να πάρεις ένα ενθύμιο από το φετινό EKO All Star Game. Πάρε μέρος στον διαγωνισμό trickshot challenge του ΕΚΟ All Star Game και διεκδίκησε 10 επίσημες εμφανίσεις του event και 3 κάρτες καυσίμων EKO αξίας 1.000 ευρώ η καθεμία!

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις.