Netflix
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

10 λόγοι για να δεις το Queen of Tears στο Netflix

Η κορεατική παραγωγή που φιγουράρει στο TOP 10 του εγχώριου Netflix αξίζει τον χρόνο σου.

Η τελευταία εμφάνιση κορεατικής παραγωγής στο TOP10 των προϊόντων που δείχνει το Netflix στη χώρα μας αυτήν την περίοδο, είναι το Queen of Tears. Στο πνεύμα της εποχής (για την Ασία), βασίζεται σε webtoon. Όχι γιατί απεργούν οι σεναριογράφοι, αλλά επειδή αυτό είναι το trend στην Ασία -όπου ξεκάθαρα δεν υπάρχει ζωή, χωρίς αυτά.

Εν τούτοις, δεν έχει γίνει ακριβής μεταφορά.

Ο Νο1 λόγος για να το δεις, είναι ότι ο άνθρωπος που πήρε το webtoon και το έκανε τηλεοπτικό σενάριο είναι αυτός που σου έδωσε το Crash Landing on You. Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις για τι σου μιλάω. Είναι ένας από τους κορεατικούς τίτλους που έχουν streamαρει οι απανταχού τηλεθεατές της πλατφόρμας, περισσότερο από όλους.

Η Park Ji-Eun λοιπόν, έχει το know how της επιτυχίας, αφού όλες οι δουλειές της έγραψαν ιστορία στην Κορέα, με το Crash Landing on You να ανοίγει την πόρτα για την παγκόσμια επιτυχία. Tώρα εύχεται να τη συνεχίσει -αλήθεια, αυτό δήλωσε.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι τύποι που ανέλαβαν τη σκηνοθεσία. Το συγκεκριμένο έργο το μοιράστηκαν ο Jang Young-woo που σου έδωσε στο Sweet Home (και τις τρεις σεζόν) και ο Kim Hee-won του Crash Landing on You, του Vincenzo και του Little Woman, το οποίο -ειρήσθω εν παρόδω- έγραψε η Park. Ξέρεις πού θα βρεις όλες αυτές τις δουλειές, έτσι;

Στην τηλεοπτική σειρά της Park που σάρωσε τα βραβεία (My Love from the Star -υπάρχει επίσης, στο Netflix) πρωταγωνίστησε ο Kim Soo-hyun. Αυτός είναι ο 3oς λόγος να δεις το Queen of Tears. Ο 36χρονος πολυβραβευμένος ηθοποιός έχει να εμφανιστεί στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη μια τριετία. Λέει πως σε αυτό το διάστημα δεν βρήκε κάτι που να τον ενδιαφέρει και για αυτό απείχε.

Διατηρεί σταθερά τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένο ηθοποιού της χώρας (η περιουσία του εκτιμάται στα 117 εκατομμύρια δολάρια), αφού τυγχάνει ο «βασιλιάς των διαφημίσεων». Είναι το πρόσωπο πολλών διαφορετικών εταιρειών (φαγητό, ένδυση, ηλεκτρονικά, αυτοκίνητα και άλλα).

Το highlight του είναι η παρουσία του σε 17 διαφημίσεις, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Από το 2021 εκπροσωπεί παγκόσμια και την Tommy Hilfiger. Εννοείται ότι πέραν του παρουσιαστικού του, παίρνει δουλειές γιατί κάνει και αυτό για το οποίο πληρώνεται. Ο Νο4 λόγος για να δεις τη σειρά που σου προτείνω, είναι η Kim Ji Won.

Αν είσαι σταθερός πελάτης του Netflix, θα ‘χεις δει πολλάκις το πρόσωπο της. Είναι αυτό που στο χωριό μου λένε versatile, λόγος που από το 2017 έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους και 11 βραβεία για αυτούς. Στο Queen of Tears παραδοσιακά υποδύεται μια γυναίκα που είναι πολλά περισσότερα από όσα δείχνει στους άλλους.

Όπως κάθε τηλεοπτικό προϊόν που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και αυτό βάζει στο «παιχνίδι» εκπρόσωπο πρόσφατης τεράστιας επιτυχίας. Είναι ο (super) κακός του The Glory, Park Sung-hoon και γίνεται ο πέμπτος λόγος μας.

Θα έχει ενδιαφέρον να τον δεις σε έναν πιο ανάλαφρο ρόλο, ως τον τρίτο της παρέας (πάντα υπάρχει ένας τρίτος, ένας ανταγωνιστής στην παρέα των κορεατικών σίριαλ), πριν τον απολαύσεις στη δεύτερη σεζόν του Squid Game. Εδώ να σου πω ότι θα σου θυμίσουν κάτι όσοι δεις στην οθόνη, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο εκλεκτά cast των τελευταίων ετών.

Πάμε τώρα, στον 6ο λόγο. Είναι το gender reverse. Αν είσαι φαν των κορεατικών rom com, θα ‘χεις κουραστεί να βλέπεις έναν πλούσιο άνδρα να συνδέεται με μια φτωχή γυναίκα. Εδώ γυρίζει τούμπα το εργάκι. Η γυναίκα είναι η κληρονόμος κολοσσού και ο άνδρας ένας ταπεινής καταγωγής δικηγόρος -αν και απόφοιτος του καλύτερου πανεπιστημίου της χώρας. Σε αυτήν τη δουλειά δεν θα δεις τη γυναίκα να κλαίει. Κλαίει ο άνδρας.

Στον Νο7 λόγο θα βάλω όλα όσα τιμούν παραδοσιακά, οι παραγωγές της Κορέας. Δηλαδή, τη μουσική, τα σκηνικά, το φωτισμό και όσα ακόμα είναι απαραίτητα για να σε βάλουν στο παραμύθι που διηγούνται, ώστε να το ‘διαβάσεις’ μέχρι τέλους. Ακόμα και αν μπορείς να υποθέσεις τη συνέχεια -πολύ περισσότερο όταν γνωρίζεις πως δύσκολα δεν θα δεις happy end.

Δεν ξέρω αν ξέρεις, αλλά οι σεναριογράφοι που είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν την ανατροπή (με ένα θάνατο για το τέλος), γνώρισαν τη μήνη των τηλεθεατών. Συνήθως αυτό σημαίνει παράπονα στον τηλεοπτικό σταθμό να μη ξαναβρεί ποτέ -πουθενά- δουλειά ο σεναριογράφος και σχετικές αιτήσεις στο διαδίκτυο.

Φτάσαμε έτσι, στον όγδοο λόγο να clickαρεις το play: στο τέλος της ημέρας, θα δεις μια ανθρώπινη σχέση που ναι, εξυπηρετεί ανάγκες σεναρίου, αλλά έχει και χιούμορ και ρομάντζο και ζήλια, μαζί με κούραση, νεύρα και τη δημιουργία απόστασης μεταξύ των δυο μελών του ζευγαριού. Θα θυμηθείς πόσο αχρείαστο (και επιβλαβές) είναι να θεωρείς κάτι ως δεδομένο, αφού κανείς δεν είναι κανενός. Για να είμαστε σε μια σχέση, πρέπει κατ’ αρχάς να το θέλουμε.

Σε έναν τηλεοπτικό κόσμο που οι επιτυχίες απλώνονται στον βαθμό που σκέφτεσαι τι σου είναι τελικά, ο καπιταλισμός, το Queen of Tears τελειώνει στα 16 επεισόδια. Δηλαδή, στον αριθμό που είχε παγιωθεί πριν την εμφάνιση των πλατφορμών στην Κορέα. Και αυτός είναι ο ένατος λόγος να παρακολουθήσεις τη σειρά.

Ο Νο10 λόγος είναι η βελτίωση της ψυχικής σου υγείας. Αν δεις πώς λειτουργεί το σύστημα και η κοινωνία σε αυτήν τη χώρα (σπάνια ένα μέλος της κάνει ό,τι θέλει -αφού πρέπει να εξυπηρετεί το image της οικογένειας του ή/και όσα επιτάσσουν οι πιο πλούσιοι) ίσως να νιώσεις λίγο καλύτερα για το χάλι που ζεις στην Ελλάδα.