AP Photo Christof Stache
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

6 σοκαριστικά ξένα reality που κάνουν το ελληνικό ‘Bachelor’ να μοιάζει διαμάντι

Αυτό το “μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά” ισχύει για κάποια πράγματα, δεν ισχύει όμως για πολύ περισσότερα, της trash tv συμπεριλαμβανομένης.
Μπορεί και να μην είναι όλα θέμα παιδείας. Βασικά είναι τέτοια η χρήση της φράσης που δεν σημαίνει τίποτα, γιατί μιλάει για τα πάντα. Τι εννοώ; Ότι έχουμε συνηθίσει να επαναλαμβάνουμε συνέχεια πόσο κακή είναι η ελληνική τηλεόραση. Δεν είναι ακριβώς ψέμα. Είναι όμως άδικο, γιατί έχουμε φτιάξει μια εικόνα ενός γαλατικού trash χωριού, ενώ γύρω-γύρω οι τηλεοράσεις του πλανήτη είναι όλες HBO.  Ε δεν είναι. Πολύ συχνά μάλιστα η ελληνική τηλεόραση είναι απείρως πιο συγκρατημένη από άλλες τηλεοράσεις “προηγμένων” κοινωνιών. Ακριβώς, γιατί οι λόγοι που υπάρχει η trash τηλεόραση είναι πολύ πιο σύνθετοι από το “δεν υπάρχει παιδεία”. Για να σας πείσουμε, λοιπόν, ας δούμε μερικά παραδείγματα πραγματικά σκουπιδένιας τηλεόρασης.

Date My Mom (2004-2006)

Πρόκειται για ένα dating show που γυρίστηκε -με όχι τρομερή επιτυχία- από την Kalissa Productions για το MTV. Το πόιντ του απλούστατο. Ένας ετεροφυλόφιλος άντρας ή ένας gay άντρας ή μια λεσβία γυναίκα βγαίνουν 3 διαφορετικά ραντεβού με 3 μητέρες, οι οποίες προσπαθούν να πείσουν τους διαγωνιζόμενους να επιλέξουν τον γιο/κόρη τους για ραντεβού. Ο παίκτης βλέπει μόνο τη μάνα και επιλέγει μόνο με βάση αυτή με ποιον θα βγει.

Temptation Island (2001-2003, 2019-…)

Σε Fox και USA Network. Διάφορα ζευγάρια που είναι λίγο πριν την απόφαση του “για πάντα μαζί” μένουν σε ένα νησί με σέξι τύπους και τύπισσες που τους προκαλούν. Σκοπός είναι να φανεί η δύναμη της σχέσης τους. Βασίζεται σε ολλανδικό show, το ‘Blind Vertrouwen’ και είναι όσο trash ακούγεται. Σαν το ‘Too Hot to Handle’ αλλά σε χειρότερο.

Ι Wanna Marry Harry (2014)

Ντάξει, αυτό είναι μάλλον το αγαπημένο μου. Τι συνέβαινε; Ένα γκρουπ από γυναίκες με αρκετά φιλομοναρχικά αισθήματα πλακώνονταν για χάρη του Πρίγκηπα Harry (σόρι, δεν μπορούσα να μην το κάνω). Το πρόβλημα; Δεν ήταν ο ίδιος ο Harry αλλά ένας τυχαίος τύπος που του έμοιαζε κατά κάποιον τρόπο. Το όνομά του ήταν Matthew Hicks και οι διαγωνιζόμενες δεν ήταν ακριβώς ενήμερες ότι επρόκειτο για hoax.

Shattered (2004)

Aπό τις περιπτώσεις που η σκουπιδίλα ξεπερνάει τα απλά αισθητικά κριτήρια και γίνεται ηθικά σκουπίδι. Το Shattered ήταν μια λάιτ μορφής βασανιστήριο. Μέσα σε μια βδομάδα, μια ομάδα 10 διαγωνιζόμενων έπρεπε να παραμείνει άυπνη. Ο τελευταίος που έμενε κέρδιζε και το παιχνίδι. Για να γίνει μάλιστα ακόμα πιο βασανιστήριο, οι παίκτες έπρεπε να περάσουν διάφορες δοκιμασίες που θα τους δημιουργούσαν νύστα (άραγμα στον καναπέ, μασάζ, κτλ). Όποιος έκλεινε τα μάτια για 10″, απλά έχανε.

Playing It Straight (2004)

Mια γυναίκα βρισκόταν σε ένα χώρο με 14 άντρες. Μια εκδοχή δηλαδή του ‘Bachlelor’. Υπήρχε όμως μια διαφορά. Οι μισοί από τους διαγωνιζόμενους ήταν gay, παριστάνοντας τους στρέιτ. Η γυναίκα έπρεπε να ανακαλύψει ποιοι είναι. Αν στο τέλος έμενε με κάποιον από τους στρέιτ, θα μοιραζόταν μαζί του 1 εκατομμύριο δολάρια. Αν έμενε με κάποιον gay, θα έπαιρνε εκείνος όλο το πόσο. Αρκετά κακή φάση.

Who’s Your Daddy? (2005)

Mια γυναίκα που δόθηκε ως μικρό παιδί για υιοθεσία, κλείνεται σε ένα δωμάτιο με 25 άντρες μεγαλύτερης ηλικίας. Ο σκοπός είναι να καταλάβει αυτή ποιος ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Η λειτουργία ήταν πάλι λίγο-πολύ η ίδια. Αν το πετύχαινε, μοιραζόταν τα λεφτά. Αν όχι, εκείνος που επέλεξε έπαιρνε όλα τα λεφτά και έφευγε. Οκ. Τέλος.

Με αφορμή τη νέα live-action ‘Mulan’, μία ταινία του στούντιο-κολοσσού που κατέληξε αμφιλεγόμενη, το POP για τις Δύσκολες Ώρες κάνει ένα flashback στην Αναγέννηση της Disney. Ποια ήταν τα Σκοτεινά Χρόνια του στούντιο και τι ορίζουμε ως Αναγέννηση; Ποιο το σημαντικότερο τραγούδι της Disney; Πώς άλλαξε την πορεία του animation η φιγούρα του Howard Ashman και πώς εκείνη του Robin Williams; Πώς τιμά σήμερα η Disney έναν εκ των δημιουργών της ‘Mulan’ που ‘έφυγε’ νωρίς;

Αυτά και άλλα πολλά σε ένα χορταστικό, δίωρο flashback γεμάτο αναμνήσεις και αναλύσεις!

Exit mobile version