7 cocktails σε φέρνουν πιο κοντά στο μεσσηνιακό παράδεισο
Εξερευνήσαμε τον κόσμο των cocktails στην Costa Navarino ενόψει Navarino Challenge και ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά κοντά τους.
- 30 ΑΥΓ 2016
Το τριήμερο 9,10 και 11 Σεπτεμβρίου, το φετινό δηλαδή τριήμερο του Navarino Challenge είναι αφιερωμένο όπως κάθε χρονιά στο well being, τον αθλητισμό και όλες εκείνες τις αξίες που φέρνουν τον Έλληνα πιο κοντά στα αθλητικά ιδεώδη, σε ένα καλοκαίρι που μας φούσκωσε από υπερηφάνια. Όσοι είχαν την τύχη την περασμένη χρονιά να κολυμπήσουν στα νερά της Πύλου δίπλα στον αργυρό Ολυμπιονίκη πλέον Σπύρο Γιαννιώτη, θα αντιλαμβάνονται πώς το Navarino Challenge εκπροσωπεί πιστά εδώ και χρόνια όλα εκείνα τα πιστεύω που αναδεικνύουν τους Έλληνες αθλητές και το ευ αγωνίζεσθαι.
Το τριήμερο όμως αυτό του Navarino Challenge, πέρα από ένα τριήμερο γεμάτο αθλητικές δραστηριότητες, είναι και ένα τριήμερο ξεγνοιασιάς, τόσο για εκείνους που θα συνοδεύουν τους δρομείς, τους κολυμβητές και τους συμμετέχοντες στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όσο και για τους ίδιους τους αθλούμενους οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να εκμεταλλευτούν όσα έχει να τους προσφέρει η υπέροχη Costa Navarino.
Εμείς, ως γνωρίζεις, βρεθήκαμε στην Costa Navarino πριν από εσένα για εσένα. Σε προηγούμενο άρθρο θα είδες τις ευεργετικές ιδιότητες των super foods που συναντήσαμε εκεί. Σε μία επίσκεψη στην οποία μάθαμε τα πρώτα μυστικά του golf αλλά και τρέξαμε δίπλα στον Νίκο Πολιά αρκετά από τα χιλιόμετρα της ημιμαραθώνιας διαδρομής του Navarino Challenge για να δημιουργήσουμε αυτό το video tutorial για τους δρομείς.
Όταν όμως ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα, μας περίμεναν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Στιγμές μύησης στα μυστικά των cocktail που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν οι επισκέπτες της Costa Navarino, τόσο στο κλασικό και αγαπημένο “1827” όσο και στο φαντασμαγορικό “Inbi”.
Στο “1827” μας περίμενε ο bar manager Αντώνης Κατάκης, για να μας δείξει τέσσερα από τα πολλά cocktail του καταλόγου. Γεύσεις και εμπνεύσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του ξενοδοχείου αλλά και την περιοχή της Costa Navarino.
Φρέσκα μυρωδικά, μυρωδάτοι πουρέδες φρούτων, μπαχαρικά αλλά και premium spirits παντρεύονταν σε δημιουργίες ιδανικές τόσο για να χαλαρωτικό cocktail το απόγευμα όσο και για κάτι πιο ζωντανό και έντονο για το βράδυ σου.
Ο Αντώνης ετοίμασε για εμάς τέσσερα κοκτέιλ που κουβαλούν όχι μόνο την ιστορία της Costa Navarino αλλά και δικές του όμορφες παραλλαγές σε κλασικά cocktail. Ξεκίνημα με το πολύ δροσιστικό M.K.V, με βότκα, τζιν, σπιτικό σιρόπι αγγούρι, ginger, φρέσκο χυμό από lime και tonic water.
Η μαγεία του ιβίσκου στο δεύτερο cocktail που ετοίμασε για εμάς. Με βότκα, ένα σπιτικό σιρόπι από ιβίσκο και φραγκοστάφυλο, ένα τρομερά αρωματικό σιρόπι μελιού και top up με σαμπάνια. Το Hibiscuc Kiss ήταν εντυπωσιακό σε εμφάνιση και γεύση.
Συνέχεια με το Aphrodite’s martini, το οποίο έχει την ελληνικότητα της μαστίχας, την δύναμη της βότκα και τα πολύ γοητευτικά αρώματα μήλου στη γεύση του. Λικέρ μαστίχα λοιπόν, βότκα, Cointreau, χυμό από φρέσκο μήλο και πράσινο μήλο για την γαρνιτούρα.
Για το τέλος, κράτησε το λεγόμενο Lathos Mojito. Ένα ποτό που προήλθε από την καθημερινή διάδραση με τους πελάτες του ξενοδοχείου και το μόνο που το συνδέει με το Mojito είναι η φρέσκια μέντα και το όνομα. Λικέρ μαστίχα, πουρέ από lychee, σπιτικό σιρόπι από ρόδι, σπιτικό σιρόπι τριαντάφυλλο, φρέσκια μέντα και top up με σόδα.
Το δεύτερο απόγευμα μας βρήκε στο Inbi, λίγο πριν βασιλέψει ο ήλιος, για να γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Παπαβραμόπουλο και να αντιληφθούμε από κοντά την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται εκεί σε επίπεδο bartending, ώστε να δένουν ιδανικά οι γεύσεις της κουζίνας του Inbi με όσα το bar έχει να προσφέρει σε κάθε έναν ξεχωριστό επισκέπτη.
Γεύσεις που ταιριάζουν αρμονικά με την ιαπωνική γαστρονομία αλλά και πάρα πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση σε ένα εστιατόριο στο οποίο ο επισκέπτης έχει την τύχη να βλέπει τον bartender να φτάνει στο τραπέζι του με ένα κινητό station για να του προετοιμάσει εκεί, μπροστά του, το cocktail που θέλει να πιει. Για τις ανάγκες των δικών μας cocktail, ο Παναγιώτης έμεινε πίσω από την μπάρα.
Δοκιμάσαμε τρία cocktail, το κάθε ένα ξεχωριστό για έναν δικό του λόγο. Στο ομώνυμο του εστιατορίου, Inbi, το λάδι της τρούφας κάνει παιχνίδια με σπόρους από wasabi και ιαπωνικά πιπέρια. Μία μακρινή εκδοχή του Bloody Mary αλλά με τόσο έντονα και απολαυστικά στοιχεία τόσο στην παρουσίασή του όσο και στην απόλαυσή του. Kissui vodka, λάδι τρούφας, λεμονόχορτο, soy sauce, αγγούρι, ιαπωνικό πιπέρι, wasabi seeds, lime, μαύρο αλάτι Χαβάης, φρέσκος χυμός ντομάτας. Συνοδεύεται με homemade Rice Crackers και homemade Rocoto Sauce.
Συνέχεια με το Merodi, που σημαίνει μελωδία στα ιαπωνικά. Εδώ, πρωταγωνιστής είναι ο συνδυασμός της σοκολάτας Valrhona με την φράουλα σε μια σπιτική μαρμελάδα που δημιούργησε ο Παναγιώτης. Λικέρ μαστίχας, σπιτική μαρμελάδα φράουλα και σοκολάτα Valrhona, χυμός Yuzu, λικέρ Valrhona, σταγόνες από citrus balsamic cream, lemon bitter, αστεροειδής γλυκάνισος, lime, estragon και φύλλα χρυσού. Συνοδεύεται με Valrhona Kalingo coins με σπιτική μαρμελάδα φράουλα, πέρλες ζάχαρης και φύλλα χρυσού.
Για το τέλος κράτησε το εμπνευσμένο από το Μεξικό, Oaxaca. Η διαδικασία με το τηγάνι στο οποίο καραμελώνει τα συστατικά είναι όχι μόνο εντυπωσιακή αλλά ανοίγει και την όρεξη του επισκέπτη για το cocktail που θα έρθει στα χέρια του λίγο αργότερα. Tequila Anejo, Grand Marnier Red, σταφίδες, κανέλα, ginger, lime, κύβους από φρέσκο πορτοκάλι και ζάχαρη. Καραμελωμένα στο τηγάνι, συνοδεύονται με ένα όστρακο στο οποίο έχει τοποθετήσει τους κύβους από το πορτοκάλι και τις σταφίδες που έχουν περισσέψει από την προετοιμασία του ποτού.
Δεν ξέρω αν το “drink well” κολλάει στο διαχρονικό μότο “eat well, run well, live well” του Navarino Challenge αλλά είναι τέτοια η προσπάθεια που βάζουν οι άνθρωποι της Costa Navarino ώστε ο επισκέπτης να έχει την τέλεια εισαγωγή στον κόσμο των spirits που θα πρέπει μάλλον από του χρόνου να το σκεφτούν σοβαρά.
Ραντεβού 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο φετινό Navarino Challenge.