Άγριες Μέλισσες: Oι βασικοί χαρακτήρες από τον χειρότερο μέχρι τον καλύτερο
Μαζέψαμε τους 13 χαρακτήρες της σειράς και τους τοποθετήσαμε σε ένα ranking από το πιο καλογραμμένο μέχρι τον πιο χάρτινο.
- 21 ΦΕΒ 2020
Ίσως σε αυτό το σημείο να πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Αυτό το ranking αφορά του κατά κάποιο τρόπο βασικούς χαρακτήρες της σειράς. Την ίδια τη γνώμη μας γι’αυτή την έχουμε πει σε άλλο σημείο. Eίτε όταν πρωτοβγήκε είτε λίγο αργότερα, όταν πήρε είχε πάρει τον δρόμο της.
Έχοντας, λοιπόν, αυτό στο μυαλό. Το γεγονός δηλαδή ότι αυτή η σειρά μας έχει μπερδέψει ως προς το αν ξέρει να φτιάχνει χαρακτήρες, πήραμε τους 13 βασικότερους και τους βάλαμε σε μια σειρά. Από τον χειρότερο στον καλύτερο. Όταν λέμε, βέβαια, καλύτερο εννούμε τον πιο καλογραμμένο, όχι τον πιο καλόκαρδο.
#13 Θωμάς Κυπραίος
Oκ, ο Στάνκογλου είναι γνωστό ότι είναι καλός ηθοποιός. Όταν όμως βλέπεις τον τρόπο που έχει γραφτεί και έχει στηθεί ο χαρακτήρας του Θωμά Κυπραίου, ξεχωρίζεις έναν χαρακτήρα που όλα δείχνουν ότι είναι σημαντικός, εν πολλοίς είναι σημαντικός αλλά δεν καταλαβαίνεις ακριβώς και τον λόγο. Υπήρξε μια αρκετά μεγάλη περίοδος στη σειρά που ο Κυπραίος κυκλοφορούσε στο χωριό με τα χέρια ανοιχτά ως το γνωστό gif του John Travolta.
#12 Ανέτ Ρουσσώ
Η Ανέτ Ρουσσώ είναι η γυναικεία εκδοχή του Κυπραίου. Υπάρχει για κάποιον σημαντικό λόγο που ξέρουν -ελπίζω- οι σεναριογράφοι. Εμείς όμως βλέπουμε και δεν ξέρουμε. Είναι ο fan service χαρακτήρας που κάνει ό,τι κάνει για να πει η γιαγιά σου “μπράβο με την τσουράπω, καλά τα είπε”. Είναι όμως τόσο fan service που σιγά-σιγά η φάση γίνεται Κογιότ. Αγαπάς τους villains με τους οποίους τα βάζει.
#11 Λάμπρος Σεβαστός
Ο όμορφος, νέος, ηθικός, μετρημένος, μορφωμένος δάσκαλος που αποτελεί τον κρυφό έρωτα της βασικής πρωταγωνίστριας. Αρρενωπός μέχρι εκεί που πρέπει, θα τις παίξει τις μπουνιές του, όταν πρέπει. Ο τύπος που θα πιει μια μπίρα γιατί έχει να οδηγήσει μετά. Αλλά θα την πιεί. Δεν είναι και ξενέρωτος. Όταν τον σταματήσουν για αλκοτέστ θα είναι ακριβώς λίγο πριν το όριο. Πάντα τέλειος. Βαρεθήκαμε λίγο.
#10 Κωνσταντής Σεβαστός
Ο υποvillain της σειράς. Στην εποχή μας θα μοίραζε ψόφους στο ίντερνετ και θα ήταν ο τύπος που τον ερωτεύονταν όλες μέχρι τα 17. Κάποιες φορές πραγματικά πολύ κακός, κάποιες άλλες λίγo πιο ανθρώπινος. Γενικά, έχουμε μπερδευτεί λίγο στην παρέα του με τον Μελέτη ποιος είναι τελικά ο αδίστακτος και ποιος ο ενοχικός.
#9 Μιλτιάδης Σεβαστός
Είναι ο κλασικός τύπος που πάντα έλεγε ότι του τη φέρανε. Είτε επειδή του χρεώσανε το ψωμί στην ταβέρνα είτε επειδή η ΔΕΗ ήρθε 2,35 παραπάνω από αυτό που περίμενε. Δεν είναι γύφτος αλλά δεν θέλει να τον πιάνουν και κορόιδο. Γκρινία μέσα στην γκρίνια, όταν τελικά όντως του τη φέρανε ήταν σαν τον μίζερο βοσκό. Δεν είχε ποιος να τον πιστέψει.
ΥΓ: O Γιώργος Γάλλος αδικείται πολύ. Στο θέατρο είναι ένας πραγματικά σπουδαίος ηθοποιός.
#8 Νέστορας Φαναριώτης
Ο Νέστορας Φαναριώτης είναι ο θείος σου με πρώτο βαθμό συγγένειας για τον οποίο δεν ξέρεις απολύτως τίποτα. Τον βλέπεις επί 20 χρόνια στα οικογενειακά τραπέζια και μπορεί μόνο υποθέσεις να κάνεις για το πώς ζει και τι σκέφτεται. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο πολύ καλός πάντως Παύλος Ορκόπουλος είναι εκεί, τον συμπαθείς αλλά, αν κάποια στιγμή εξαφανιστεί κιόλας, θα χρειαστεί να περάσουν 10-15 επεισόδια για να τον αποζητήσεις.
#7 Νικηφόρος Σεβαστός
Ο Νικηφόρος Σεβαστός είναι ο Λάμπρος Σεβαστός αν ήταν λίγο πιο καλογραμμένος. Έχει και αυτός τα χαρακτηριστικά της τελειότητας αλλά έχει κάνει και χοντράδες. Μερικές από αυτές πολύ μεγάλες. Μόνο και μόνο γι’ αυτές παίρνει και λίγο υψηλότερη θέση. Αν ήταν στην εποχή μας, σίγουρα θα είχε πάει στη συναυλία των Cure. Το ποστάρισμα της αφίσας είναι το τελευταίο πράγμα που είχε ανεβάσει στο facebook 14 μήνες πριν. Στο instagram τουλάχιστον 5 στόρι την ημέρα.
#6 Μελέτης Ζώητος
Παίζει ένα μπέρδεμα εδώ με τον Κωνσταντή. Εδώ υπάρχει και ένα origin story που θα μπορούσε να βγει. Δεν θα το έβλεπε κανείς βέβαια αλλά θα υπήρχε. Ο Μέλετης, βλέπετε, είναι από διάφορες πλευρές προβληματικός. Ξέρετε είναι αυτό το παιδί που καίει σχολεία, ξυρίζει παπάδες, δέρνει έμβρυα αλλά η μάνα του συνεχίζει να είναι πεπεισμένη ότι κατά βάθος είναι καλό παιδί. Κατά πολύ βάθος όμως.
#5 Μυρσίνη Σεβαστού
Εδώ έχουμε μια εκδοχή της Κατερίνας Διδασκάλου αλλά σε δεκαετία του ‘60. Δεν φταίει κιόλας η γυναίκα που κάνει πολλούς παρεμφερείς ρόλους. Είναι πάντα καλή. Η Μυρσίνη είναι μια γυναίκα επιρρεπής στην…wait for it…αμαρτία. Είναι όμως και μια πονεμένη μάνα. Οκ, τι άλλο να γράψω;
#4 Ασημίνα Σταμίρη
Κοιτάξτε, είδα την Έλλη Τρίγγου στον ‘Ρινόκερο’ και ήταν συγκλονιστική. Όπως ήταν και στο Suntan, όπως είναι και παντού. Εδώ το εύρος αυτών που έχει να δώσει είνα βέβαια πιο περιορισμένο, ο χαρακτήρας της είναι όμως γκριζαρισμένος και αυτό φαίνεται κυρίως χάρη στην ερμηνεία της.
#3 Βασίλης Προύσαλης
Υπάρχουν άνθρωποι που φωνάζουν πόσο καλοί είναι και τελικά αποδεικνύονται παντελώς υποκριτές. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να φωνάξουν ότι είναι κακοί είναι αλλά αποτυγχάνουν, γιατί όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει. Αφού τονίσω ότι αυτοί είναι συνήθως οι άνθρωποι που πρέπει να επιζητάτε στη ζωή σας, να σας πω ότι κάθε φορά που τον βλέπω, θέλω να τον κάνω μπάτσο μου.
#2 Ελένη Σταμίρη
Οκ, η μάλλον πρωταγωνίστρια της σειράς. Σίγουρα ακούει πολύ Radiohead. Ίσως και υπερβολικά πολύ. Σίγουρα επίσης υπήρξε emo στην εφηβεία της. Στη Μαρία Κίτσιου αποδόθηκε ένας πράγματι καλογραμμένος χαρακτήρας. Σε κάθε έκφραση του προσώπου της, παρά τις κατά καιρούς κριντζιές που πάντα δικαιολογούνται, όταν έχει να βγάλεις 4 επεισόδια τη βδομάδα, δεν φαίνεται μόνο ότι είναι δυναμική γυναίκα. Φαίνεται και πόσο πληρώνει το γεγονός ότι είναι δυναμική γυναίκα σε μια συντηρητική κοινωνία.
#1 Δούκας Σεβαστός
Προετοιμάστε τον εαυτό σας για μια υπερβολή. Οκ; Eίστε έτοιμοι; HBO. Ο Δούκας Σεβαστός ξεπέρασε την πολύ κακή επιλογή ονόματος και είναι μάλλον ο καλύτερος villain που έχουμε δει σε ελληνική δραματική σειρά. Ίσως και ο μόνος καλός θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής. Είναι μεν κακός αλλά σε lawful evil φάση και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο, όταν κάνεις μια τέτοια σειρά και ο χαρακτήρας σου είναι απλά κακός γιατί κάνει κακίες. Μπράβο του γι’αυτό.
***
Δέκα χρόνια μετά το τέλος του θρυλικού ‘Lost’, η Ιωσηφίνα Γριβέα και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος επιστρέφουν στο Νησί για να αναλύσουν την 2η σεζόν της κλασικής σειράς