Μια ώρα με το νέο ‘Assassin’s Creed’
- 11 ΙΟΥΛ 2018
Για πρώτη φορά στα δεδομένα της χώρας μας, ένας τίτλος έρχεται απευθείας μετά την Ε3 για δοκιμή. Πώς να μην ερχόταν άλλωστε αφού το νέο Assassin’s Creed, διαδραματίζεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, βάζοντας μας στα σανδάλια του Αλέξιου ή της Κασσάνδρας κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, με τις διαμάχες Αθήνας και Σπάρτης να έχουν αιματηρή κατάληξη.
Στο hands-on κώδικα όπου δοκιμάσαμε, βρεθήκαμε στην περιοχή της Δήλου, όπου ο Ποδάρκης καταπιέζει τους κατοίκους παίρνοντας τους τα λεφτά και το φαγητό. Ο προφανής σκοπός ήταν η εξόντωση του Ποδάρκη, η οποία μπορούσε να γίνει με διάφορους τρόπους, οι οποίοι ορίζονταν βάσει των επιλογών που κάναμε κατά την διάρκεια των διαλόγων. Έτσι οι επιλογές σας ορίζουν την συνέχεια του παιχνιδιού, με τους διαλόγους να παίζουν μεγάλο ρόλο στην εκάστοτε προσέγγιση κάποιου quest. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατά μέτωπο επίθεση δεν έπιασε τόπο και η Κασσάνδρα αναπαύτηκε εν τόπο χλοερό.
Σκοπός του νέου Assassin’s Creed Odyssey, είναι να επαναπροσδιορίσει το RPG στοιχείο, κάτι το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει από τον προηγούμενο τίτλο της σειράς Assassin’s Creed Origins.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως, παρόλο που έχουμε την δυνατότητα επιλογής μεταξύ Αλέξιου και Κασσάνδρας, το skill tree των χαρακτήρων είναι ολόιδιο.Το σύστημα μάχης είναι το ίδιο με αυτό του Origins, αλλά η διαφορά βρίσκεται στο L1/LB όπου αντί για ασπίδα (block) έχουμε τα abilities όπως π.χ. το Spartan Kick, κάτι που σημαίνει πως τέρμα η άμυνα, μόνο επίθεση και ατελείωτο dodge.
Η εμπειρία στην μάχη θυμίζει αυτή του Origins με τα abilities να δίνουν ένα πικάντικο στοιχείο και να βοηθάνε τον παίκτη στις περισσότερες περιπτώσεις της μάχης. Ειδικά απέναντι σε εχθρούς με ασπίδα, το Shield Breaker θα σας δίνει ηθική ικανοποίηση κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Assassin’s Creed θα ακούμε τον κόσμο να μιλάει Ελληνικά, καθώς και στο Revelations αλλά και στο Origins υπάρχει, λόγω ιστορικής τοποθέτησης, το Ελληνικό στοιχείο.
Στον κόσμο του Assassin’s Creed Odyssey όλα είναι Made In Greece ή πιο σωστά Made in Ancient Greece, οπότε τα Αρχαία Ελληνικά (κι όχι μόνο) δίνουν και παίρνουν μεταξύ των συζητήσεων που θα ακούσετε όσο ταξιδεύετε στον κόσμο του Odyssey. Το σίγουρο είναι πως η λέξη Malaka, θα γίνει (όχι πως δεν είναι) ευρέως πιο γνωστή στο Παγκόσμιο Κοινό.
Η επιστροφή των Naval Battles είναι κάτι που θα εκτιμηθεί δεόντως, ιδιαίτερα από τους λάτρεις του Black Flag, αν και αυτό που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν τα Conquest Battles μιας και μιλάμε για μάχες σώμα με σώμα με τα αντίπαλα στρατεύματα. Μία ενδεικτική μπάρα στην κορυφή δείχνει στον παίκτη κατά πόσο κερδίζει ή χάνει την μάχη, έτσι σκοπός σας είναι να αποδεκατίσετε τα αντίπαλα στρατεύματα και να εξολοθρεύσετε τους αντίπαλους στρατηγούς.
Το Assassin’s Creed Odyssey δείχνει σιγά σιγά ένα διαφορετικό πρόσωπο και όπως είχαμε πει και σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο IGN Greece τα νέας γενιάς Assassin’s Creed θα μπορούσαν να διαδραματιστούν σε διαφορετικά timelines. Από αυτό το μικρό κομμάτι του Odyssey που δοκιμάσαμε, μπορούμε να πούμε με σιγουριά υπάρχει αρκετό υλικό για την Ubisoft να πετύχει κάτι τέτοιο, αρκεί να δεθεί με έναν όμορφο τρόπο χωρίς υπερβολές και “φανφάρες”.
Προσωπικά ανυπομονώ να δω, μέχρι το release, τι παραπάνω εκπλήξεις κρύβει το Assassin’s Creed Odyssey, ιδιαίτερα στο κομμάτι του customization, αλλά και στο οπτικό κομμάτι του gear (πανοπλίες, όπλα κλπ.). Με έναν τεράστιο χάρτη, κι αρκετά γνώριμα ιστορικά στοιχεία, είμαι αισιόδοξος πως το Assassin’s Creed: Odyssey θα προσφέρει αρκετές ώρες ευχαρίστησης στο κοινό.
Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ακολουθεί το σχετικό βίντεο με το ξύλο που φάγαμε, αλλά και δώσαμε στις μάχες μας στην Αρχαία Ελλάδα.
Πηγή: IGN Greece
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ