EMMY AWARDS

Από Westworld μέχρι Veep: Διαλέγουμε τα δικά μας βραβεία Emmy

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη τελετή, το πλήρωμα του PopCode δίνει τα δικά του βραβεία και σου ζητά να ψηφίσεις τους δικούς σου νικητές.

Για τον αυθεντικό τηλεορασόπληκτο, τα Χριστούγεννα έρχονται τον Σεπτέμβρη. Πριν, όμως, κάνουν ποδαρικό στη νέα σεζόν οι περισσότερες από τις φρέσκιες σειρές που ετοιμάζει κάθε δίκτυο, η Ακαδημία Τηλεόρασης πρέπει να αποχαιρετήσει πρώτα τη σεζόν που πέρασε.

Με το ‘Game of Thrones’ να απουσιάζει από τα βραβεία λόγω της αργοπορίας του 7ου κύκλου, οι φετινοί υποψήφιοι μπορεί να μην έχουν να τα βάλουν με τη μεγαλύτερη – σύμφωνα πια με κάθε μέτρηση – σειρά του κόσμου, αλλά μεταξύ των 22 υποψηφιοτήτων του ‘Westworld’ και των άλλων παλιότερων κλασικών αγαπημένων, ο ανταγωνισμός παραμένει τεράστιος.

Εσύ στο μεταξύ, αφού ψηφίσεις τις αγαπημένες σου επιλογές στα polls που θα βρεις παρακάτω, μπορείς να δεις ζωντανά την τελετή βραβείων Emmy στις 17/9 στη Nova στο κανάλι FOX Life. Κυρίως όμως, από το ‘Westworld’ και το ‘Big Little Lies’, μέχρι το ‘The Leftovers’ και το ‘Silicon Valley’, μπορείς να βρεις στη Nova τα χιτ σόου που κατέκτησαν τις οθόνες μας την περασμένη σεζόν. Με πάνω από 65 υποψηφιότητες συνολικά για τις σειρές της, η Nova δεν ξέρει μονάχα να φιλτράρει το πράγμα το καλό όταν η παραγωγή τηλεοπτικών πρότζεκτ κινείται πια σε ρυθμούς ανεξέλεγκτους, αλλά με το Nova On Demand στο κρατάει και φρέσκο για να μην το χάσεις ποτέ, ακόμα κι αν δεν το παρακολούθησες στις μέρες προβολής του.

Το πλήρωμα του PopCode όχι μόνο δεν έχασε τίποτα, αλλά ήρθε η ώρα να στήσει τα δικά του Emmy με επιλογές στις τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες της βραδιάς.

Δες αναλυτικά τις υποψηφιότητες εδώ και δώσε το δικό σου βραβείο εκεί που θα πιάσει τόπο:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

‘This Is Us’ για την Έρρικα Ρούσσου

Θέλω να το σηκώσει η οικογένεια του Jack Pearson. Αποκλείεται κατά πάσα πιθανότητα, μιας και βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με το ‘Westworld’ και το ‘Stranger Things’, ωστόσο δεν είναι καθόλου κακό να ελπίζουμε ότι ο Milo Ventimiglia θα ανέβει στη σκηνή. Εννιά υποψηφιότητες είναι αυτές, κάτι θα πάρουμε.

‘Westworld’ για τον Θοδωρή Δημητρόπουλο

Θα τσαντιζόμουν περισσότερο που λείπει από αυτή την κατηγορία ο τελευταίος κύκλος του ‘Leftovers’ αλλά τι τα θες, τα ανθρώπινα πλάσματα είναι μόνο ατελή και πολύ συχνά δε μπορούν να διαχειριστούν μια ανείπωτη ομορφιά, οπότε εδώ με τις leftover υποψηφιότητές μας, θα πάω με το ‘Westworld’. Το οποίο είπε μια ιστορία μέσα από μια φιλόδοξη κυκλική αφήγηση επαναλήψεων και συνεχών επιστροφών, μέχρι να οδηγηθούμε οργάνικά -και αναπόφευκτα- στο κέντρο, στην επανάσταση. (ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.) Εκπληκτικό καστ, συναρπαστικό setting, και μια μεγάλη υπόσχεση για το #πού_το_πάει της συνέχειας του πράγματος. Η σειρά του καλού Nolan (‘Person of Interest’!!) και της Lisa Joy είχε μια όχι τέλεια φυσικά, αλλά συναρπαστική 1η σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ακόμα εμφανώς ψαχνόταν.

‘Stranger Things’ για τον Γιάννη Σαχανίδη

Όχι πως ήταν απαραίτητα καλύτερη σειρά από το ‘Westworld’. Δεν ήταν καν η καλύτερη σειρά του περασμένου καλοκαιριού (μόνο ‘The Get Down’ παιδιά). Αλλά κοιτάξτε, εγώ αυτό θέλω να κερδίσει γιατί περάσαμε εξαιρετικά με τα παιδάκια του και το ύφος του και το ‘Stranger Things’ ήταν αυτό που τροφοδότησε την ποπ κουλτούρα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γεγονός τους τελευταίους 12 μήνες. Εντάξει, αν εξαιρέσουμε τον Donald Trump βέβαια, αλλά αυτός παίζει σε άλλο επίπεδο. Τελος πάντως αυτό που θέλω να πω είναι: Ζήτω τα 80s.

‘This Is Us’ για τον Πάνο Κοκκίνη

Δράμα, στα κιτάπια μου, ίσον κλάμα. Κάτι που το ‘This Is Us’ πρόσφερε τόσο απλόχερα -και, ταυτόχρονα, με τόσο αξιοπρεπή τρόπο- που κανονικά κάθε επεισόδιο θα έπρεπε να έρχεται με δώρο μια κούτα χαρτομάντιλα. Κάτι που δεν κατάφερε καμία άλλη σειρά τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε, ωρέ αδελφέ, για το ‘Modern Family’ του μελοδράματος. Άρτια κατασκευασμένο, από ανθρώπους που εμφανώς ξέρουν τη δουλειά τους και ποτισμένο με το -όποιο- ταλέντο των ανερχόμενων πρωταγωνιστών του.

‘Westworld’ για την Ιωσηφίνα Γριβέα

Έχω τρομερή αδυναμία για το ‘Stranger Things’ και μεγάλο πόνο για το ‘Leftovers’ και τη μία και μοναδική του υποψηφιότητα. Επιλέγω όμως το ‘Westworld’, περισσότερο για τη φιλοδοξία του και τις υποσχέσεις που έδωσε το εκπληκτικό του φινάλε για το μέλλον της σειράς. Με 22 υποψηφιότητες μάλλον θα είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, αλλά τα καλύτερά του δεν έχουν καν έρθει ακόμα.

‘Stranger Things’ για τον Κωνσταντίνο Αμπατζή

Ίσως η σειρά που απόλαυσα περισσότερο το 2016. Με αγωνία, με ωραίους χαρακτήρες (Dustin και Eleven για πάντα), με συμβολισμούς και μια ατέλειωτη ωδή στα ’80s. Για μερικούς μήνες όλοι κινούμασταν σε ρυθμούς ‘Stranger Things’, ψάχνοντας τις αναφορές του, προσπαθώντας να μαντέψουμε τι θα συμβεί και ακούγοντας τα τραγούδια του υπέροχου soundtrack. Ωραία ήταν, να το ξανακάνουμε.

‘Westworld’ για τη Ναστάζια Καπέλλα

Όταν ξεκίνησα πέρυσι το ‘Westworld’ έφτασα με το ζόρι κάπου στα μισά και το σταμάτησα, γιατί όλο έλεγα την ώρα που το έβλεπα ‘τι είναι αυτά, δεν καταλαβαίνω, τι γίνεται, βαριέμαι, αφήστε με’. Μετά από λίγο καιρό όμως αποφάσισα να το συνεχίσω και λυπάμαι για αυτά που θα έχανα αν το είχα αφήσει (κάπως έτσι είχα δει σε δύο δόσεις και το ‘Blade Runner’). Το ‘Westworld’ αξίζει να το δει κανείς για τον τρόπο που δένουν όλα στο τέλος, για το πόσο σε αγωνία σε αφήνει για τη συνέχεια και γιατί κινηματογραφικά είναι άψογο. Είναι ο πιο πολλά υποσχόμενος αναπληρωτής του κενού που θα μας αφήσει το ‘Game of Thrones’. Από μένα ντους πουά.

‘Game of Thrones’ για τον Γιώργο Μυλωνά

Ναι, μπορεί να μην είναι φέτος υποψήφιο. Ναι, μπορεί τα γεγονότα στην 7η σεζόν εξελίσσονταν με ταχύτητα φωτός. Ναι, η σειρά έχει αποκλίνει πλέον σημαντικά από τα βιβλία του GRRM. Ναι, αρκετές πλέον φορές δεν υπάρχει λογική πίσω από τις πράξεις των χαρακτήρων. Παρ’ όλα αυτά το ‘Game of Thrones’, αν και προβλήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μια περίοδο που για τον Έλληνα η τηλεόραση είναι τόσο χρήσιμη όσο τα καυσόξυλα στους κατοίκους του Ντουμπάι, το μόνιμο θέμα συζήτησης όλων κάθε Τρίτη σε γραφείο, Πανεπιστήμιο και δουλειά ήταν το επεισόδιο που προβλήθηκε την προηγούμενη ημέρα από την Nova. Μπορεί στην 7η σεζόν να έγιναν 1.246.987 πράγματα, ωστόσο η κατάσταση με τα του θρόνου δεν έχει ξεκαθαρίσει διόλου και όλοι περιμένουμε την επόμενη σεζόν το δράμα να κορυφωθεί.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

‘Master of None’ για την Έρρικα Ρούσσου

Γιατί: Asis Anzari. Μιλάμε για μία σειρά που έχει πιάσει άψογα τον ψυχισμό των μειονοτήτων στην Αμερική. Μιλάμε για μία σειρά που μπορεί να σε κάνει να γελάς ένα ολόκληρο επεισόδιο και μόνο από τον τρόπο που ο Asis προφέρει το ‘Allora’ σατιρίζοντας τον εξωγήινο για τους Αμερικανούς ευρωπαϊκό πολιτισμό και το γεγονός ότι ακούν και μιλούν τα ιταλικά σαν τραγούδι του Έρως Ραμαζότι (Ραμαντζόοοτι, μπαρντόν). Μιλάμε για μία σειρά που αν δεν το σηκώσει, θα μπορούσε άνετα να σηκώσει special επεισόδιο με τον Asis να εξηγεί τους λόγους που αυτός, η λεσβία μαύρη φίλη του, ο Ινδός πατέρας του, η κούκλα Ιταλίδα κοπέλα του και η διασταύρωση του Dude με έναν τρελό επιστήμονα κολλητός του δεν το σήκωσαν.

‘Atlanta’ για τον Θοδωρή Δημητρόπουλο

Υπάρχει λόγος που το βάλαμε #1 σειρά του 2016. Το ‘Atlanta’ του Donald Glover είναι η σειρά που όλοι θα θέλουν να αντιγράφουν σε 2 χρόνια  από τώρα.

‘Atlanta’ για τον Γιάννη Σαχανίδη

Μόλις τώρα ανακάλυψα πως έχω δει όλες τις υποψήφιες σειρές. Οπότε θα μπορούσα να δώσω και ranking εκεί στη Ακαδημία Τηλεόρασης. Ναι, το ‘Modern Family’ θα ήταν τελευταίο. Στο θέμα μας όμως: Ο Donald Glover άλλαξε το παιχνίδι, έπαιξε ψηλά από το πρώτο λεπτό και κάλυψε με τεράστια επιτυχία τους κενούς χώρους της κωμωδίας. Οτιδήποτε λιγότερο από το βραβείο θα είναι τεράστια απογοήτευση.

‘Veep’ για τον Πάνο Κοκκίνη

‘Veep’ και πάλι ‘Veep’. Γιατί την Julia Louis-Dreyfus που έχει εξελιχθεί σε εθνικό κωμικό θησαυρό. Για τον τσαντάκια Tony Hale, οι εκφράσεις του οποίου είναι ανεπανάληπτες. Για το ξεκαρδιστικό μουστάκι του Mike. Και, πάνω και πέρα από όλα, γιατί ο Jonah Ryan (που υποδύεται ο Timothy Simons) είναι ο μοναδικός πολιτικός που είναι πιο αστοιχείωτος και πιο κατά λάθος αστείος ακόμη και από το παμμέγιστο -ως κωμικό- Donald Trump.

‘Atlanta’ για την Ιωσηφίνα Γριβέα

Με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τα Emmy έχουν το κακό συνήθειο να συντονίζονται λίγο αργά σε σχέση με εμάς τους υπόλοιπους. Η γροθιά στον αέρα όταν προστέθηκε στις εξαιρέσεις το ‘Atlanta’ των 6 υποψηφιοτήτων ήταν αυθόρμητη. Κυρίως γιατί η συγκεκριμένη σειρά πέταξε το σημειωματάριο με τους κανόνες από το παράθυρο και τέτοιες δουλειές πάντα θα ξεχωρίζουν για το θράσος τους.

‘Modern Family’ για τον Κωνσταντίνο Αμπατζή

Μαζί με το ‘Sunny’, είναι η πιο μακροχρόνια σχέση που έχω με σειρά αυτή τη στιγμή. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ναι, γελάς, αλλά κατά βάθος το ‘Modern Family’ το βλέπουμε επειδή βρίσκει πάντα τον τρόπο να σε συγκινεί και να εκφράσει αλήθειες για τις δυσκολίες των ανθρώπινων σχέσεων, ιδιαίτερα μέσα στο περιβάλλον μιας αντισυμβατικής οικογένειας. Εντάξει το βλέπουμε και για τον Cam, τον Phil, τον Jay και τον Manny, αλλά δεν μπαίνει γι’ αυτούς κάτι στο μας στο τέλος κάθε επεισοδίου.

‘Veep’ για τη Ναστάζια Καπέλλα

Θα ‘θελα στην κατηγορία και μια υποψηφιότητα για το ‘Divorce’. Δεν είναι η πιο άρτια σειρά που υπάρχει, αλλά τη βλέπεις πολύ ευχάριστα και σου αφήνει ένα ωραίο συναίσθημα στο τέλος. Είναι από αυτές που περιμένω την καινούρια σεζόν. Το ‘Veep’ από την άλλη είναι πιο καθαρά κωμικό, αλλά επαναλαμβάνεται. Παρ’ όλα αυτά, του δίνω το Emmy με την αφαιρετική μέθοδο.

‘Game of Thrones’ για τον Γιώργο Μυλωνά

Για να επιβιώσει μια δραματική σειρά των εφτά σεζόν χρειάζεται κάποιες χιουμοριστικές πινελιές,  τις οποίες το ‘Game of Thrones’ από την πρώτη του χρονιά δε διστάζει να μας χαρίζει απλόχερα. Οι μισές ατάκες του Tyrion σε κάθε σεζόν είναι για stand up comedy, ενώ δεν πάει πίσω ο Bronn και o Tormund. Ειδικά η σκηνή σε ένα από τα τελευταία επεισόδια της 7ης σεζόν, όπου Tormund και Sandor Clegane έχουν πιάσει κουβεντούλα για την Brienne ενώ ψάχνουν για White Walkers πέρα από το τείχος, θα μπορούσε να κοντράρει οποιαδήποτε σκηνή maisnstream κωμωδίας.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

‘Big Little Lies’ για την Έρρικα Ρούσσου

Λάτρεψα το ‘Fargo’. Πρέπει να το παραδεχτώ ότι το φοβήθηκα κιόλας. Όμως, όταν η Reese Witherspoon και η υπέρτατη Nicole Kidman βρέθηκαν στη μικρή μου οθόνη τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο. Ούτε και θα είναι. Γιατί το παν σε μία σειρά που πραγματεύεται τις σχέσεις είναι να μην φτάσεις σε εκείνο το σημείο που σκέφτεσαι ‘έλα μωρέ, δεν έχουν βαρεθεί όλο τα ίδια και τα ίδια twist’. Ε, στο ‘Big Little Lies’ δε φτάνεις ποτέ σε αυτό το σημείο. Και αν αυτό δεν είναι μία νίκη, τότε τι να πω, ας το σηκώσει το ‘Fargo’. Πάλι ικανοποιημένη θα είμαι.

‘Big Little Lies’ για τον Θοδωρή Δημητρόπουλο

To ‘Big Little Lies’ είναι σα μια παλιομοδίτικη πρεστίζ ταινία που θα πήγαινε και θα κέρδιζε 8 Όσκαρ. Έχει δυνατό θέμα πάντα επίκαιρο, για τη σχέση 4 γυναικών που αντιμετωπίζουν διαφορετικές οικογενειακές καταστάσεις η κάθε μία, με την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και το πώς η βία περνά σαν ένοχο DNA μυστικό από γενιά σε γενιά να αποτελούν κεντρικές θεματικές. Είναι πανέμορφα γυρισμένο από τον Jean Marc Valle στους άδειους, εντυπωσιακούς χώρους μιας παραθαλάσσιας πόλης και λεπτοδουλεμένα γραμμένο, η πιο ανθρώπινη δουλειά ενός μεγάλου βετεράνου της βιομηχανίας (του David E. Kelley του ‘Ally McBeal’ και του ‘Boston Legal’). Και κυρίως, όλα αυτά τα στηρίζει ένα απίστευτο καστ γυναικών ηθοποιών γεμάτο οσκαρικές νικήτριες (Reese Witherspoon) και θρυλικά ονόματα (Laura Dern, Nicole Kidman) σε κάποιους από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας τους. Δεν έχει κάτι ριζοσπαστικό ή που δεν έχουμε ξαναδεί να επιχειρείται, αλλά όταν όλα μα όλα τα υλικά είναι τόσο γευστικά, δεν έχει κανένα νόημα να αντισταθείς. Το ‘Big Little Lies’ ήταν η καλύτερη Καλή Τηλεόραση της περσινής σεζόν.

‘Big Little Lies’ για τον Γιάννη Σαχανίδη

Για το καστ, για το πόσο καλά χειρίστηκε την ιστορία της και σίγουρα για τις σπιταρόνες της, της αξίζει της σειράς το Emmy. Αν και, να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα να μην τους το δώσω, επειδή ανακοινώσανε 2η σεζόν. Δε χρειάζεται ρε παιδιά, αφήστε τη έτσι όμορφη όπως είναι, μη σας λέω.

‘The Night Of’ για τον Πάνο Κοκκίνη

Μεγάλο το δίλημμα ανάμεσα στο prestige ‘Big Little Lies’, με τις μουράτες πρωταγωνίστριες, τα λαχταριστά παραθαλάσσια σπίτια και το στοιχειωτικό τραγούδι έναρξης, και το υπόκωφο ‘The Night Of’ με τον πρωταγωνιστή/υποψήφιο δολοφόνο με τα μελαγχολικά μάτια και τα πληγιασμένα πόδια του John Turturro. Στο τέλος της ημέρας, όμως, πάντοτε ταυτίζομαι με τον αουτσάιντερ. Στο τέλος της ημέρας ο Riz Ahmed αξίζει ό,τι του επιφυλάσσει η μοίρα.

‘Big Little Lies’ για την Ιωσηφίνα Γριβέα

Μάλλον η πιο δύσκολη κατηγορία μου για φέτος. Φρέσκο ‘FEUD’ που κάτι θα τσιμπήσει από τις 15 υποψηφιότητές του (Sarandon, ζούμε ξανά με αγαλματίδιο να σε δούμε), ‘The Night Of’ με Riz Ahmed και λατρεμένο John Turturro, και κλασικό κι αγαπημένο ‘Fargo’. Το ‘Big Little Lies’, όμως, ήταν απολαυστικό από την ώρα που έσπασε το τακούνι της Witherspoon μέχρι τη στιγμή που η Kidman ζούσε τη νέα αρχή της με το μαλλί να ανεμίζει. Ας πούμε ότι η συγκεκριμένη σειρά ήταν από αυτές που καταφέρνουν να σου μιλήσουν για θεματικές που έχεις ξαναδεί σε επίπεδο πιο προσωπικό. Και από αυτές που ενώ δεν υπάρχει σαφής λόγος για να έχουν 2η σεζόν, θα θες να βλέπεις πάντα πώς διαχειρίζονται το τραύμα τους χαρακτήρες που έχεις αγαπήσει.

‘Big Little Lies’ για τον Κωνσταντίνο Αμπατζή

Το καστ, οι θεματικές, οι τοποθεσίες, η μουσική, το λυτρωτικό φινάλε. Το ‘Big Little Lies’ σε κερδίζει από το πρώτο επεισόδιο και δεν σε χάνει ποτέ. Όπως έγραψε κι ο Θοδωρής, μπορεί να μην πρόκειται για μια καινούρια πρόταση με πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί, όμως είναι τόσο καλό σε όλα που δεν σε νοιάζει δευτερόλεπτο.

‘Big Little Lies’ για τη Ναστάζια Καπέλλα

Η πιο εύκολη επιλογή για μένα. Το ‘Big Little Lies’ παίζει να είχε το πιο κουλ καστ που έχει υπάρξει σε σειρά. Τόσο μεγάλα ονόματα συνήθως συναντώνται μόνο σε κακές κομεντί. Το ‘Big Little Lies’ μόνο κακό δεν ήταν. Είχε σενάριο, είχε μυστήριο, είχε στυλ. Τέτοια να βλέπουμε.

‘Fargo’ για τον Γιώργο Μυλωνά

Η τρίτη σεζόν του Fargo ήταν τόσο καλή που μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με την αριστουργηματική πρώτη. Απροσδόκητα μαγικός Ewan McGregor σε διπλό ρόλο, έρωτας για γάμο η Carrie Coon και έρωτας για σχέση η Mary Elizabeth Winstead, την ώρα που ο David Thewlis (γιατί να μην προφέρεται ‘θεούλης’;) στον ρόλο του V.M. Varga έκανε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και πιο σιχαμερά κακούς που έχω δει. Προτείνω 4η σεζόν ‘Fargo’ με Martin Freeman κυνηγημένο από τον David Θεούλη. Χαμός.

* Δες ζωντανά την 69η τελετή βραβείων Emmy στις 17/9 στο FOX Life.