Game of Thrones, ‘A Knight of the Seven Kingdoms’: Last night
- 22 ΑΠΡ 2019
Κάποιες φορές, οι άνθρωποι καταφέρνουν ακόμα να σε εκπλήσσουν.
Δεν είναι πως το “Game of Thrones” έγινε ποτέ πραγματικά κακό, όμως ειδικά από το κομβικό σημείο της προσπέρασης των βιβλίων και μετά, η κύρια έγνοια των σεναριογράφων έγινε το πώς τα διάφορα διάσπαρτα κομμάτια της ως τότε αφήγησης θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν ωραία, κομψά και γρήγορα, ενόψει του επερχόμενου φινάλε. Η τακτική εξακολουθούσε να παράγει μεγάλες στιγμές και μεγάλα επεισόδια, όμως πάντα ένιωθα προσωπικά πως έβλεπα περισσότερο πιόνια σε μια σκακιέρα, παρά ζωντανούς χαρακτήρες αβέβαιους για τη θέση τους στον κόσμο.
Είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο fan service, στην ευκολία δηλαδή του να ταϊζεις τους χαρακτήρες σου πλοκή και ατάκες που μοιάζουν να έχουν γεννηθεί από τη συλλογική φαντασία του tumblr κοινού, και σε αυτό που τελικά έκανε ο σεναριογράφος Μπράιαν Κόγκμαν σε αυτό το επεισόδιο, όμως: Αυτό είναι το είδος του επεισοδίου που σπάνια ως ποτέ -πια- κάνει η σειρά, και το είδος του επεισοδίου που είχε αληθινή ανάγκη. Για να αναπνεύσει, για να αφήσει τους χαρακτήρες να μιλήσουν για λίγο με τη φωνή τους, για να δώσει ήρεμους, αβίαστους επιλόγους σε προσωπικές διαδρομές χρόνων. Όχι στη φωτιά (ή τον πάγο) της μάχης, θα έρθει κι αυτό φυσικά. Αλλά στην ηρεμία μιας προηγούμενης νύχτας, όταν όλα είναι ήρεμα κι ο κόσμος πρόκειται να τελειώσει.
Ήταν ένα κάποιο τελευταίο βράδυ του κόσμου και όλοι οι χαρακτήρες βρίσκονται σε ένα σημείο μαζεμένοι (επίσης αγαπημένο είδος GoT επεισοδίου) και μιλάνε, γελάνε, τα βρίσκουν, τα σπάνε, κάνουν σεξ, πίνουν κρασί, γίνονται ιππότες. Είναι απλά υπέροχο. Είχε καιρό η σειρά να με κάνει να νιώσω (πέραν του σοκ του “The Door”, προσωπικά θα πήγαινα πίσω στο λατρεμένο μου action μελόδραμα “The Watchers on the Wall”, το αγαπημένο μου επεισόδιο της σειράς), και το κατάφερε ξανά την πιο απαραίτητη στιγμή.
Πάμε να κάνουμε μια γύρα στο Winterfell αυτή την τελευταία νύχτα του κόσμου. Ακολουθούν spoilers!
PUT YOUR MONEY ON ME
Το επεισόδιο ξεκινά από εκεί που τελείωσε το προηγούμενο, με τον Jaime να βγάζει την κουκούλα του, ξένος στο Winterfell, και πρώτη μούρη στη γωνία να πετυχαίνει τον… ναι, ποιον άλλον, τον Bran —.—- ο οποίος τον έκρινε σιωπηλά.
Αμέσως μετά ο Jaime σύρεται ενώπιον του συμβουλίου των αρχηγών, όπου η Daenerys του θυμίζει εκείνο το μικρό περιστατικό που σκότωσε τον πατέρα της- τόσο περίεργο με τη σημερινή εξέλιξη του Jaime να τον σκέφτεσαι ως θρυλικό πολεμιστή που έληξε μια ολόκληρη δυναστεία, αλλά υποθέτω κάθε άνθρωπος μπορεί να κρύβει μέσα του πράγματα που κανείς δε μπορεί ποτέ να φανταστεί.
Αρχίζει λοιπόν τις συγγνώμες, πάντα με τιμή και στιβαρότητα, “ήταν πόλεμος και είχα την οικογένειά μου, τώρα το ζήτημα είναι η επιβίωση”. Γενικότερα ας μην είμαστε παράλογοι, αν ήμασταν η Daenerys κανείς μας δε δεχόταν αυτή την απολογία, ειδικά με τον Tyrion να πετάγεται “όχι, άκου, τον ξέρω τον αδερφό μου” στο οποίο ο Dany απάντησε με ένα κοφτό “…όπως ξέρεις την αδερφή σου;;;;” το οποίο έκλεισε ευτυχώς το στόμα του Tyrion για την ώρα. Για μια ακόμα φορά, θα πω, αδερφέ μου διάβασε ΛΙΓΟ το δωμάτιο. Για όνομα.
Έλεγα λοιπόν πως μη γελιόμαστε, ποιος θα εμπιστευόταν τον Jaime. Εμείς τον εμπιστευόμαστε επειδή έχουμε δει τη σειρά και ξέρουμε πως η σειρά θέλει να τον εξιλεώσει. Για καλή του τύχη, την ίδια σειρά έχει και η Brienne, η οποία είναι εκεί δίπλα και πετάγεται προς υπεράσπιση της τιμής του Jaime. “Αν είχατε δει όλα τα επεισόδια που έχω δει εγώ δε θα είχατε αμφιβολία,” είπε με πάθος ένα άτομο που σίγουρα δεν είχε δει τον πιλότο της σειράς. Ο Jaime ρίχνει πλάγιες ματιές στον Bran σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά εκείνος στιβαρός, αμίλητος, —.—, τα γνωστά. Δε θα κάτσει τώρα να ασχοληθεί με τέτοια θνητά ζητήματα ανούσιας καθημερινότητας μικρούτσικων ανθρωπίσκων.
Η παρέμβαση της Brienne σε κάθε περίπτωση γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Jaime ο οποίος είναι εκεί, δηλώνει, μόνο για να βοηθήσει. Όλο αυτό δηλαδή γίνεται για έναν άνθρωπο. Παιδιά έρχεται ένα στρατός νεκρών πάνω σε έναν παγωμένο δράκο, θέλετε να τελειώνετε λίγο;
Ο Jaime σε κάθε περίπτωση δηλώνει εαυτόν διαθέσιμο για τα συμμαχικά στρατεύματα της Daenerys όπως κι ο Theon που καταφθάνει αμέσως μετά. Που δε λέω, κάθε άνθρωπος χρήσιμος είναι αλλά ξανά, το κομμάτι με τον παγωμένο δράκο δεν ξέρω αν το έχετε πιάσει φουλ.
Αν υπάρχει ένα γενικό συμπέρασμα στην όλη φάση είναι ότι ακόμα κι αν είσαι η πιο πεισματάρα βασίλισσα που έχει δει το μοντέρνο Westeros κι έχεις μπροστά σου έναν άθλιο Lannister που σου έχει σκοτώσει τον πατέρα, αν πεταχτεί η Brienne και πάρει το ζήτημα πάνω της, τι θα κάνεις, ναι κι ευχαριστώ κιόλας θα πεις. Η σκηνή λήγει με τους πάντες να ανταλλάσσουν βλέμματα με όλους επειδή έτσι γράφεται πλέον το “Game of Thrones” (αλλά όχι στα αλήθεια <3 όπως έδειξε το μαγικό δεύτερο μισάωρο).
Λίγο μετά ο Jaime πετυχαίνει τον Bran στην αυλή. “Δεν είπες τίποτα, γιατί;”, τον ρωτάει. Στο οποίο ο Bran απαντά, καγχάζοντας, “—.—”.
WAKE UP
Η Daenerys επιδεικνύει σπάνιες αρετές υπομονετικού προέδρου από εκείνους που Δεν Υπάρχουν Πια όσο αφορά την περίπτωση Tyrion. Πώς ήταν παλιά που υπήρχαν ποδοσφαιρικές ομάδες που κράταγαν τον ίδιο προπονητή για 10 χρόνια κι ας μην έκανε τίποτα επειδή ‘υπάρχει πλάνο και η απόλυση δεν είναι στη φιλοσοφία μας’; Θυμάστε τότε που η Λίβερπουλ είχε για 128 χρόνια προπονητή τον Ζεράρ Ουγιέ; Πραγματικά χρυσές εποχές. Τώρα πάνε αυτά. Μόνο οι Steelers έχουν απομείνει: Από το 1969 ως σήμερα οι Pittsburgh Steelers είχαν ακριβώς τρεις προπονητές. Και δεν είναι καν μονόπατο το στατιστικό, όλοι έχουν κάνει πάνω από δεκαετία κι όλοι έχουν κερδίσει τουλάχιστον ένα Super Bowl.
Μπράβο στη Dany λοιπόν που στηρίζει τον κόουτς Tyrion παρότι έχει κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη. Η Daenerys όμως, παίρνοντας τη συμβουλή του Alex Ferguson από την εξέδρα, αφήνει επί μέρους το στράβωμά της με τις γκάφες Tyrion και υπογραμμίζει τη στήριξη. Τώρα, ξέρω τι σκέφτεστε. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πάντα ανακοίνωνε τη στήριξη του προπονητή το απόγευμα πριν τον απολύσει, όμως η Daenerys είπαμε, είναι σχολή Πίτσμπουργκ. Ξέρει γιατί προσέλαβε τον Tyrion να τρέχει την ομάδα, και Πιστεύει Πάρα Πολύ Στο Μυαλό Του. #UghHerMind
FYI αυτό σημαίνει πως ο Tyrion θα σκεφτεί κάτι πανέξυπνο είτε στο επόμενο είτε στη μάχη του King’s Landing. Είμαι ΟΚ με αυτό.
Η άλλη συμβουλή που έδωσε ο Jorah, τρομερά ανώτερος, μπράβο, αυτοί είναι άνθρωποι, είναι να πάει να τα βρει με τη Sansa. Την κούνησε από τους ώμους και της είπε πως γενικά κακό πράγμα να είσαι στα μαχαίρια με τον χαρακτήρα που οι σεναριογράφοι κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως είναι τρομερά ικανός και πρακτικός επί παντός ζητήματος. Δεν μπλέκεις.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απολαυστική σκηνή με τη Dany και τη Sansa Stark, μόνες οι δυο τους να κουβεντιάζουν τα πάντα από ευθύνη μέχρι στρατηγική μέχρι πρώην μέχρι μελλοντικά μοιράσματα των βασιλείων. Το απόλυτα αγαπημένο highlight της κουβέντας ήταν όταν η Dany είπε πως ο Jon είναι “ακριβώς ο δεύτερος άντρας που αγαπάω” με τρόπο που καθόλου φυσικά δεν προσκαλούσε την περαιτέρω συζήτηση, η οποία ήταν βασικά:
-Για πες για τον πρώτο
-Πολύ ψηλός
-[γελάνε]
Ειλικρινά; Τέλειο. Και ακριβές. Αλλά κυρίως τέλειο.
Η κουβέντα μετά βέβαια έφτασε στον παγωμένο δράκο μες στο δωμάτιο, δηλαδή τι θα γίνει με τον Βορρά όταν τελειώσουν όλα αυτά, τώρα που ήρθε και το πρωτάθλημα κιόλας. Η Dany παγώνει, η Sansa παίρνει το χέρι της, και η σκηνή τελειώνει επειδή ο σεναριογράφος Μπράιαν Κόγκμαν έστειλε μέσα στο δωμάτιο έναν αξιωματικό να ανακοινώσει πως “ο σεναριογράφος θα ήθελε να τελειώσει η σκηνή τώρα, θενκς”.
Ωστόσο παρά την παγωμάρα δεν είμαι απαισιόδοξος. Η κατανόηση ήρθε ανάμεσά τους με ευρύτερη έννοια, και το πρόβλημα με τον Βορρά μπορεί να δείχνει σε μια επόμενη μέρα του Westeros όπως την υποψιάζομαι, δηλαδή με τη Dany αφεντικό αλλά υπό ένα διαφορετικό κυβερνητικό σύστημα.
HERE COMES THE NIGHT TIME
Καθώς πέφτει η νύχτα συμβαίνει κάτι εξαιρετικά διασκεδαστικό. Φτάνουν στο Westeros οι Dark Avengers του Beric, μαζί με μια θριαμβευτικά συγκινητική μουσική η οποία υπογραμμίζει πως ναι, έφτασε μόλις ένα τρομερά σημαντικό άτομο. Η κάμερα δείχνει κάποιον που είμαι σίγουρος πως δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου. Ρωτάω τριγύρω, μαθαίνω πως λέγεται Edd με δύο “d”. Είναι τόσο συγκεκριμένη αυτή η λεπτομέρεια που σχεδόν το πιστεύω πως τον έχουμε ξαναδεί στη σειρά. Ο Tormund στο μεταξύ έχει μια από τις πιο απολαυστικές στιγμές του επεισοδίου όταν ρωτάει με σπίθα στα μάτια του, “η μεγάλη γυναίκα είναι ακόμα εδώ;” Ο Beric ανακοινώνει πως οι νεκροί βρίσκονται λίγες ώρες μακριά και πως έχουμε το πολύ ως το πρωί.
Η στιγμή αυτή αλλάζει και το επεισόδιο, καθώς μετά από αυτές τις τελευταίες στρατηγικές μετακινήσεις, περνάμε καθαρά σε mode χαλαρή τελευταίας νύχτας, με τους πάντες να θέλουν να Κάνουν Κάτι Τελευταίο. Πρέπει να είναι κάπως απελευθερωτικό αυτό;
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Jon κι ο Sam, μαζί με τον “Edd” θυμούνται τον παλιό καλό καιρό στη Night’s Watch, τότε που ο “Edd” οπωσδήποτε είχε εμφανιστεί ξανά στη σειρά, για να τον θυμούνται όλοι οι χαρακτήρες ποιος είμαι εγώ που θα πω το αντίθετο, εγώ απλά τη ζωή μου ζω. Οι τρεις τους τα λένε, και θυμούνται κι άλλους χαρακτήρες που υποθέτω ήταν υπαρκτοί, αλλά αν έλεγαν 6-7 τυχαίες συλλαβές το ίδιο πιστευτό θα μου ήταν. Η σκηνή είναι γλυκιά- ο “Edd” είναι 101% σίγουρο πως θα πεθάνει, σωστά;
Παρακάτω στο επεισόδιο ο Sam βρίσκει τον Jorah και του δίνει το οικογενειακό του σπαθί, επειδή ο πατέρας του Jorah τον βοήθησε να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Jorah, επίσης νεκρός. Μέσα σε απόσταση 20 λεπτών είχε τη βασίλισσα της καρδιάς του να δέχεται αδιαμαρτύρητα δύο game-changing συμβουλές του και τον Sam να του παραδίδει ένα Πολύ Σημαντικό Σπαθί μιλώντας του για το πόσο σημαντικός ήταν αυτός και το σόι του; Αντίο, έχουμε δει πολλά επεισόδια reality τηλεόρασης και καταλαβαίνουμε από το μοντάζ πότε κάποιοι παίχτες πρόκειται ξαφνικά να αποχωρήσουν.
Όσο για τον Sam, νωρίτερα στο επεισόδιο είχε μια αληθινά απολαυστική στιγμή όπου ήταν σε φάση “θέλω κι εγώ να πολεμήσω γιατί ΣΟΡΙ ΚΙΟΛΑΣ αλλά έχω κάνει όσα όλοι σας μαζί”, το οποίο είναι τεχνικά ακριβέστατο, αλλά ο Sam είχε παρασυρθεί από όλη την alpha ματσίλα για να θυμηθεί πως όλα αυτά τα πέτυχε με τον δικό του τρόπο και γι’αυτό τον τιμούμε κιόλας. Αργότερα παραδίδει το σπαθί αναγνωρίζοντας πως ναι, ΟΚ, καθένας έχει τα δικά του κόλπα. Sam, μια πραγματικά σπουδαία, σπουδαία στιγμή στην πορεία του beta male πετυχημένου ανδρισμού.
READY TO START
H είδηση για την επερχόμενη εισβολή των νεκρών μας οδηγεί σε ένα από τα πιο ξεκαρδιστικά στρατηγικά συμβούλια που έχουν συμβεί στην ιστορία. Έχω δει καρέ στο Αστερίξ με τον Ιούλιο Καίσαρα και κάποιον καρτουνίστικο υπασπιστή με όνομα τύπου Καμένους Βούρλους με μεγαλύτερη προσοχή στη στρατηγική λεπτομέρεια.
Η βασική κατεύθυνση είναι πως όλοι εκεί γύρω συγκεντρωμένοι συζητούν για φάλαγγες και για αναχώματα. Να θυμίσω σε αυτό το σημείο τον άξουαλ νεκρό παγωμένο δράκο. Ενώ μιλάνε για αναχώματα, ο Jon υπενθυμίζει το σεναριακό τρικ που λήγει κάθε σεναριακό τρικ, αυτό το γνωστό “όλοι θα σβήσουν αν σκοτώσουμε τον αρχηγό”. Οπότε ενώ οι άλλοι συνεχίζουν να συζητάνε για στρατηγικές τοποθετήσεις στρατών που δεν έχει νόημα να πολεμάνε, ο Bran επεμβαίνει με ένα “σόρι που διακόπτω, αλλά ο βασιλιάς θέλει εμένα οπότε θα τον ξεγελάσουμε με εμένα για δόλωμα”. Εδώ το επεισόδιο έχει γίνει άξουαλ πλοκή του Αστερίξ.
Κι ενώ λέει επιγραμματικά για ποιο λόγο τον θέλει ο Night King (“είμαι η μνήμη, κι αυτός θέλει να σβήσει τα πάντα”, το οποίο, βεβαίως, πειστικότατος λόγος, ωραίο), ο Sam πετάγεται για να γράψει μια μίνι ραψωδία εξηγώντας λυρικότερα αυτό που κυριολεκτικά πριν λίγα δευτερόλεπτα ο άλλος είπε με 6 λέξεις.
Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που οι σεναριογράφοι του “Game of Thrones” δίνουν τόση βάση στις πρακτικές λεπτομέρειες της πολεμικής στρατηγικής όσο ακριβώς νοιάζει κι εμένα. Μεγάλος Κακός κυνηγάει Bran, καλοί σκοτώνουν Μεγάλο Κακό, κακός στρατός γιοκ. ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
CROWN OF LOVE
ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ.
Γράφαμε την προηγούμενη βδομάδα για το πώς η Arya ζητά από τον Gendry να “σμιλέψει” “μια” “λόγχη” και τώρα η “λόγχη” είναι “έτοιμη”. Επίσης δεν ξέρω γιατί τα βάζω όλα σε εισαγωγικά, όντως της έφτιαξε μια λόγχη. Αλλά δεν έκανε μόνο αυτό!
Η Arya λοιπόν αφού αράζει για μια στιγμή με τον Hound κάπου σε έναν πυργίσκο, ίσα ίσα για να βρεθούν οι δυο τους σε μια σχετική κατάσταση ειρήνης (πάει ο Hound), αφήνει εκείνον και τον Beric να τα πούνε και φεύγει επειδή “δεν έχω καμιά όρεξη να περάσω το τελευταίο μου βράδυ με δυο μπαρμπάδες”. Αλλά το λέει, ξέρετε, με γλυκό τρόπο. Αλήθεια! Ο Hound κι ο Beric κάθονται να τα πούνε, ξεκάθαρα νεκροί κι οι δύο αύριο.
Η Arya πάει λοιπόν να προπονηθεί. Όντως, πάει να προπονηθεί. Ο Gendry το πιάνει το νόημα και πάει κι εκείνος για λίγη προπόνηση. Τα λένε για τρία δευτερόλεπτα αλλά δεν υπάρχει πολύς χρόνος οπότε η Arya είναι κατευθείαν σε φάση “άκου, δεν έχω πολύ χρόνο για να εξηγήσω, αλλά θα χρειαστεί να κάνουμε σεξ”.
Στην πραγματικότητα δεν είμαι μεγάλος φαν του πόσο επιδεικτικά alpha χρειάστηκε να γραφτεί η Arya ακόμα και σε αυτό το σημείο, λες και κάθε χαρακτήρας έχει ακριβώς ένα πανομοιότυπο mode σε κάθε έκφραση της ύπαρξής της, αλλά σαν κεντρική κατεύθυνση, στηρίζω. Τα τρελόπαιδα το άξιζαν. Περνάνε μαζί αυτή τη νύχτα, κάτι που φοβάμαι σημαίνει πως ο Gendry θα μας αποχαιρετήσει συντομότατα.
Σε αυτό το σημείο, θα δώσουμε τον λόγο στη Sophie Turner, για τον σχολιασμό των Arya-Gendry εξελίξεων:
To the point, όπως οφείλει κάθε σωστή ηγέτης.
INTERVENTION
Και όπως συμβαίνει αργά ή γρήγορα σε όλα τα μεγάλα πάρτι, ένα μάτσο διάσπαρτων ανθρώπων από διαφορετικές παρέες θα ξεμείνουν τελικά στο σαλόνι, στο μεγάλο καναπέ, ημιμεθυσμένοι να στοχάζονται πάνω στη ζωή και το #αύριο.
Στο μεγάλο τζάκι λοιπόν του Winterfell μερικοί από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς (Tyrion! Brienne! Jaime! Tormund! Davos!!) θα κάτσουν να πιουν το κρασάκι τους, να τραγουδήσουν (ο Podrick σε φουλ εκδοχή Aimee Mann εποχής ‘Magnolia’ ντύνει ένα αποχαιρετιστήριο μοντάζ του ειρηνικού Winterfell) θα μιλήσουν λίγο για στρατηγική και πάρα πολύ για απόψεις.
Θα ακούσουν καταπληκτικές ιστορίες από το παρελθόν του Turmund, για τότε που έπιανε το γάλα μιας γιγάντισας για τρεις μήνες. Ας είμαστε ειλικρινείς, ΟΛΟΙ μας έχουν πετύχει έναν τύπο σαν τον Tormund κάποια φορά έξω σε ένα μπαρ σε πολύ προχωρημένη ώρα. Διάολε, ανάλογα πόσο προχωρημένη ήταν η ώρα όλοι μας ΗΜΑΣΤΑΝ ο Tormund.
Τα λέει όλα αυτά εκεί δίπλα στη Brienne όταν καταλαβαίνει πως η αληθινή φάση είναι Brienne-Jaime, και πάντα ήταν. Δεν πειράζει. Συνεχίζει να σουτάρει ακόμα κι όταν το ποτό που έχει κατεβάσει με μια γουλιά έχει σταματήσει προ πολλού να του επιτρέπει έστω να πετύχει ταμπλό. Στο μεταξύ ο Jaime είναι σε φάση “τι εννοείς δε μπορείς να είσαι ιππότης, Brienne, μοναδική μου αγάπη και αναμορφωτή της ψυχής μου; ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΙΠΠΟΤΗ.” Τελευταίες στιγμές του κόσμου, είπαμε. Τίποτα δε μετράει παρά μόνο το συναίσθημα.
Σε μια από τις ομορφότερες, πιο συγκινητικές και πιο συναισθηματικά ανταποδοτικές σκηνές που έχει κάνει ποτέ η σειρά στα 8 χρόνια της, ο Jaime χρίζει ιππότη των 7 βασιλείων τη Brienne, μια άξια ιππότη αν έχουμε γνωρίσει ποτέ μας αληθινά άξιο ιππότη. Το παρεάκι απολαμβάνει τη συγκινητική ενέργεια της στιγμής στη γνώση πως περισσότεροι από τους μισούς δε πρόκειται να τη βγάλουν καθαρή. Δε ξέρω ούτε θέλω καν να μπω ας πούμε στη διαδικασία να προβλέψω τι θα συμβεί στον κάθε χαρακτήρα του τριγώνου Jaime-Brienne-Tormund, αλλά η ενέργειά τους σε αυτό το σημείο είναι απλά σωστή. Και πάθος και ηρεμία και επίγνωση και μεθύσι και νηφαλιότητα. Ελπίζω να ζήσουν όλοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποια τραγωδία θα τους βρει στον σκληρότερο πιθανό συνδυασμό.
TUNNELS
Και καθώς το επεισόδιο βαδίζει υπέροχα προς τη λήξη και η νύχτα είναι ακόμα βαθιά, κάτω στα τούνελ, μπροστά σε ένα άγαλμα στέκεται αγέρωχος ο Jon Snow στοχαζόμενος τις σκληρές αλήθειες της ζωής (εν προκειμένω ότι τα έχει με τη θεία του). Στοχασμός που τον είχε οδηγήσει σε περίπτωση δυνατού ghosting την υπόλοιπη μέρα, με τη Dany να γυρνάει να τον κοιτάξει κι εκείνος να είναι σε φάση “lates, bye” και να εξαφανίζεται.
Όπως ήταν λογικό λοιπόν να συμβεί λοιπόν, της λέει την αλήθεια που έμαθε για τη σχέση τους, στο οποίο η Daenerys προσφέρει κυριολεκτικά ως πρώτη αντίδραση το “και ο θρόνος;;;;;” αντί για ένα πιο νορμάλ θα έλεγε κανείς “φακ, είμαστε συγγενείς”. Να τονίσω πως εδώ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. Ίσα ίσα, στηρίζω που το συγκεκριμένο ζήτημα δε την απασχολεί και τόσο επειδή α) ο κόσμος τελειώνει β) οι δυο τους μαζί είναι very hot και γ) στο Westeros ζούμε, μην τρελαθούμε κιόλας τώρα.
Πάνω λοιπόν που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα μαντάτα, σφυράει ο συναγερμός κι οι νεκροί κοιτάνε απέξω. Ενδιαφέρον που η Daenerys αφήνει έτσι δύο κρίσιμες συζητήσεις με δύο αδέρφια Stark πάνω ακριβώς στο κρίσιμο cliffhanger τους. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, είμαι αισιόδοξος. Είμαι αισιόδοξος για όλα. Δε φταίω εγώ, το επεισόδιο με έκανε να νιώθω έτσι.
* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.