MEGA
BUZZ

H ερώτηση στον Εκατομμυριούχο που δεν είχε σωστή απάντηση

Όταν ένα λάθος λειτούργησε υπέρ του διαγωνιζόμενου πίσω στα «χρυσά» χρόνια του «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος».

Όλοι μας, κάποια από τις πολλές ανιαρές στιγμές στη ζωή μας, έχουμε κάτσει μπροστά από μία τηλεόραση. Ακόμα και τα άτομα που δεν βλέπουν -δικαιολογημένα- τηλεόραση (υπάρχουν πολλά γύρω μας), δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν «χαζέψει» έστω και για λίγο μία εκπομπή, τα Φιλαράκια, ένα αθλητικό γεγονός ή το Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος. Σίγουρα τον Εκατομμυριούχο.

Τα «χρυσά» χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης, πίσω στα ‘00s δηλαδή, το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι γνώσεων είχε την τιμητική του και όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, είχαν περάσει χρόνο προσπαθώντας να βάλουν τον εαυτό του στη θέση του διαγωνιζόμενου. Το να δίνεις τη σωστή ή τη λάθος απάντηση από τον καναπέ σου, είχε γίνει μια αγαπημένη συνήθεια.

To Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος, φυσικά, παίζει και στις μέρες μας όμως η ιστορία που διηγήθηκε ο Θανάσης Χειμωνάς στο Στούντιο 4, μας γυρίζει τότε που ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Θοδωρής Αθερίδης παρουσίαζαν την εκπομπή. Ο ίδιος, άλλωστε, ετοίμαζε τις ερωτήσεις από το 2003 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Σε μία από αυτές τις ερωτήσεις εστίασε και ο Θανάσης Χειμωνάς η οποία, όπως αποδείχθηκε, είναι η μοναδική που έχει τεθεί στο τηλεπαιχνίδι και είχε, λανθασμένα, τέσσερις λάθος απαντήσεις.

«Ήταν η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει, πολύ ενδιαφέρουσα, τέλεια ωράρια, δούλευες από το σπίτι σου, πάρα πολύ καλά λεφτά. Ξεκίνησα να το κάνω γύρω στο 2003-2004 και το έκανα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Τότε φτύναμε αίμα, παίρναμε εγκυκλοπαίδειες, βγάζαμε τα μάτια μας για να βρούμε ερωτήσεις. Τώρα μπαίνεις στο Google και έχεις 200 ερωτήσεις μέσα σε ένα δευτερόλεπτο» ανέφερε αρχικά και πέρασε στη λάθος ερώτηση.

«Οι ερωτήσεις περνούσαν από ελεγκτές, αλλά είχε γίνει λάθος όταν ήμουν εγώ, με αυτόν που είχε πάρει το μεγαλύτερο ποσό. Είχε γίνει λάθος με το σήμα του διεθνούς κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, όπου ήταν και οι τέσσερις απαντήσεις σωστές. Αυτός είπε μία απάντηση, πήρε τα λεφτά και τελικά δεν ήταν σωστή, ήταν υπέρ του το λάθος. Μπορώ να πω με περηφάνια ότι δεν είχα γράψει εγώ την ερώτηση. Έλεγε ποιο από τα τέσσερα δεν υπάρχει στο σήμα του κέντρου της ολυμπιακής εκεχειρίας και υπήρχαν και τα τέσσερα. Απλά αυτός είχε πει το ένα που ήταν μικρό και δε φαινόταν εύκολα».

Για την ιστορία, η ερώτηση ήταν: «Ποιο από τα παρακάτω (περιστέρι, κλαδί ελιάς, Ολυμπιακή Φλόγα, Ολυμπιακοί Κύκλοι), δεν απεικονίζεται στο σύμβολο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;» και στην πραγματικότητα, όλες οι απαντήσεις, ήταν λάθος, αν πράγματι, απεικονίζεται το κλαδί ελιάς, το οποίο δεν φαίνεται καθαρά.

Ο 25χρονος τότε Στέλιος Στεργίου, απάντησε «το κλαδί ελιάς» και βγήκε νικητής. Από την πλευρά της εταιρείας παραγωγής Freemantle η οποία έχει τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού, έγινε  γνωστό ότι «το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και τίποτα δεν το αναιρεί». Σύμφωνα με κύκλους του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, διαβάζουμε σε δημοσιεύματα της εποχής, η απεικόνιση στο εν λόγω σήμα, δεν αφήνει να αντιληφθεί κάποιος καθαρά εάν πρόκειται για ελιά ή δάφνη ή κάποιο άλλο φυτό. Οι ίδιες πηγές, συμπλήρωναν με χιούμορ, ότι καλύτερα να πρυτανεύσει το πνεύμα της Εκεχειρίας για το επίμαχο κλαδί και ο νικητής του «Εκατομμυριούχου» να απολαύσει τον κόπο του.

Exit mobile version