Κι όμως, το αρχικό καστ του Παρά Πέντε λίγη σχέση είχε με αυτό που είδαμε τελικά
- 1 ΜΑΙ 2024
Ήταν ίσως η πιο επιτυχημένη ελληνική σειρά της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Το Παρά Πέντε μας χάρισε ατάκες που τις λέμε μέχρι και σήμερα, ενώ οι πρωταγωνιστές της συνεχίζουν και μπαίνουν στα σπίτια μας μέσα από τις επαναλήψεις.
Φαίνεται όμως πως ο Γιώργος Καπουτζίδης αρχικά είχε στο νου του ένα πολύ διαφορετικό Παρά Πέντε. Ο πρώτος τίτλος της σειράς ήταν Και τώρα τρέξτε, ενώ και το καστ διέφερε πολύ από αυτό που είδαμε τελικά στις οθόνες μας. Την αποκάλυψη έκανε η τηλεοπτική Μαρινέλα, κατά κόσμον Ελένη Κρίτα, στην εκπομπή Πάμε Δανάη. Η γνωστή ηθοποιός είπε πως, «Ήταν μια καινούργια αρχή στην καριέρα μου, η σίγουρα μεγαλύτερη τηλεοπτική μου επιτυχία και μου προσέφερε μια δεύτερη καριέρα στην ουσία άλλων 20 χρόνων σχεδόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το αρχικό καστ ήταν εντελώς διαφορετικό. Ξέρω ότι ήταν η Κάτια Δανδουλάκη αντί για τη Σμαράγδα (Καρύδη), η Ελένη Γερασιμίδου αντί για την Ελισάβετ (Κωνσταντινίδου) και η Σοφία Σεϊρλή για τον δικό μου ρόλο. Ήταν μεγάλη τύχη της ζωής μου. Εκτός από το καστ, άλλαξε και ο τίτλος. Ο αρχικός τίτλος που είχαν σκεφτεί ήταν Και τώρα τρέξτε. Θυμάμαι κάποια μέρα του καλοκαιριού, πριν ακόμα αρχίσουν τα γυρίσματα, κάναμε πρόβα κάποιες σκηνές γύρω από ένα μακρύ τραπέζι. Τότε έπεσε και το θέμα του τίτλου. Δε θυμάμαι ποιος πρότεινε το Παρά Πέντε και ψηφίσαμε. Εγώ θυμάμαι ήμουν υπέρ του Παρά Πέντε το οποίο επικράτησε και νομίζω ήταν πολύ γουρλίδικος τίτλος».
Το Παρά Πέντε παίχτηκε τις σεζόν 2005-2007 στο Mega Channel και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Και τις 2 τηλεοπτικές σεζόν που προβλήθηκε, 2005-06 και 2006-07, ήταν η πρώτη σε δημοφιλία και θεαματικότητα τηλεοπτική σειρά, με μέσο όρο τηλεθέασης πάνω από 50%. Λόγω του σεναρίου, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, συζητήσεις και θεωρίες σχετικά με την εξιχνίαση του μυστηρίου, ενώ κατά την εποχή της αρχικής προβολής της είχε δημιουργηθεί μεγάλη κοινότητα πιστών τηλεθεατών, διαδικτυακές κοινότητες και ομάδες συζητήσεων -φαινόμενο γνωστό σαν cult television- που ως τότε υπήρχε κυρίως για ξένες παραγωγές.