Βιβλιοφαγικό mashup v81: Ένα γκέι κουνέλι από την ομάδα του John Oliver απαντά στον Αντιπρόεδρο της Αμερικής
Όλα τα λινκς, οι ειδήσεις, τα εξώφυλλα που χρειάζεται να ξέρεις αυτή τη βδομάδα από τον χώρο του βιβλίου.
- 26 ΜΑΡ 2018
Με 11 νέες κυκλοφορίες, 2 παιδικά βιβλία για τον ίδιο κούνελο, το χαμό ενός σημαντικού συγγραφέα, ένα διαφορετικό φεστιβάλ βιβλίων, τα ελληνικά λογοτεχνικά βραβεία κοινού και μια διαφήμιση για το 42 του Douglas Adams χαιρετούμε τον Μάρτιο και τα ξαναλέμε στο Βιβλιοφαγικό mashup τη Μεγάλη Δευτέρα με ακόμα περισσότερα βιβλία και ειδήσεις.
ΕΝΑ ΓΚΕΪ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Αν μπείτε στα bestsellers των βιβλίων του Amazon, θα δείτε πως πρώτο πρώτο βρίσκεται ένα παιδικό βιβλίο με ήρωα ένα κουνελάκι. Αυτό όμως το βιβλίο δε βρίσκεται τυχαία εκεί, αλλά αποτελεί ένα τρολάρισμα προς τον Αντιπρόεδρο της Αμερικής. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
O Marlon Bundo, όπως ονομάζεται ο κούνελος για τον οποίο μιλάμε σήμερα, είναι το κατοικίδιο της οικογένεια του Mike Pence, του γνωστού για τις ομοφοβικές του απόψεις αντιπροέδρου της Αμερικής. Ο Marlon Bundo είναι ένας μικρός σταρ, σκεφτείτε πως στο Instagram έχει περισσότερους followers από οποιονδήποτε από εσάς. Έτσι η οικογένεια του Pence αποφάσισε να εκδώσει ένα εικονογραφημένο βιβλίο που αφηγείται μια ημέρα του κουνελιού με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά για τη δουλειά του αντιπροέδρου. Το βιβλίο έχει τον τίτλο ‘Marlon Bundo’s: A Day in the Life of the Vice President’, με τη μια από τις κόρες του αντιπροέδρου να το γράφει και την Δεύτερη Κυρία των ΗΠΑ να σχεδιάζει την εικονογράφησή του. Το παιδικό βιβλίο κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία την περασμένη Τρίτη.
Όμως μια μέρα πριν κυκλοφόρησε το ‘A Day in the Life of Marlon Bundo’, το εικονογραφημένο βιβλίο που έστησε η ομάδα του ‘Last Week Tonight with John Oliver’. Ο Oliver στην εκπομπή του το αμέσως προηγούμενο βράδυ ασχολήθηκε εκτεταμένα με τον Pence και τις αντι-LGBTQ απόψεις και πολιτικές του και ανακοίνωσε το βιβλίο, που θα μπορούσε ο κόσμος να αγοράσει από το επόμενο πρωί. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και το audiobook, στο οποίο συμμετέχουν οι Jim Parsons, Jesse Tyler Ferguson, Jeff Garlin, Ellie Kemper, John Lithgow, Jack McBrayer και RuPaul.
Το ‘A Day in the Life of Marlon Bundo’ μιλά για μια μέρα από τη ζωή του διάσημου, πια, κουνελιού και επικεντρώνεται στον έρωτα και το γάμο του με τον Wesley, έναν άλλο gay κούνελο που γνωρίζει ο Marlon Bundo. Το βιβλίο της εκπομπής του John Oliver βρίσκεται εδώ και 1 εβδομάδα στο νο1 των bestsellers, πουλώντας 180,000 αντίτυπα σε 2 μέρες και αφήνοντας αρκετά πίσω του το βιβλίο των Pence, ενώ ο New Yorker λέει πως πρόκειται για ένα “απολαυστικό έργο παιδικής λογοτεχνίας”. Όλα τα έσοδα του βιβλίου πηγαίνουν στο The Trevor Project και στην AIDS United, 2 ΜΚΟ που στηρίζουν τα LGBTQ άτομα.
Παράλληλα, το βιβλιοπωλείο Green Apple Books του Σαν Φρανσίσκο ρώτησε στο Twitter τον Oliver γιατί απέκλεισε τα ανεξάρτητα, μικρά βιβλιοπωλεία από την πώληση του βιβλίου στο ξεκίνημα της κυκλοφορίας του. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα και από την Τετάρτη το βιβλίο μπορούσε να βρεθεί και στα περισσότερα μικρά βιβλιοπωλεία, πολλά από τα οποία (όπως και το ίδιο το Green Apple Books) αποφάσισαν να δώσουν και τα δικά τους κέρδη στις AIDS United και The Trevor Project.
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
Δεν ξέρω αν είστε έτοιμοι για αυτό, αλλά το Βιβλιοφαγικό mashup κλείνει τον Μάρτιο μιλώντας σας για 11 φρέσκα βιβλία που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα. Πολυαναμενόμενα και πολυβραβευμένα μυθιστορήματα, κόμικς, διηγήματα, nonfiction βιβλία, απ’ όλα έχουμε σήμερα.
Ξεκινάμε με τον ‘Υπόγειο σιδηρόδρομο’ (‘The Underground Railroad’, 2016) του Colson Whitehead, ένα από τα βιβλία της πρόσφατης μνήμης που βρέθηκε στις περισσότερες λίστες των βραβείων της περασμένης χρονιάς, κερδίζοντας τελικά το Pulitzer Prize, το National Book Award, το Arthur C. Clarke Award, το Andrew Carnegie Medal αλλά και ένα Goodreads Choice Award.
Το βιβλίο κοιτά τα χρόνια της σκλαβιάς στην Αμερική, ξαναγράφοντας από την αρχή την ιστορία των μαύρων της Αμερικής και επανεξετάζοντας από νέα βάση τον Underground Railroad, ένα δίκτυο από μυστικές διαδρομές και καταφύγια που χρησιμοποιούνταν για την απόδραση των σκλάβων με τη βοήθεια των υπέρμαχων της κατάργησης της δουλείας.
Το μυθιστόρημα που μας φέρνουν οι Εκδόσεις Ψυχογιός ακολουθεί την Κόρα και τον Σίζαρ, 2 σκλάβους που αποδρούν από την Τζόρτζια για να βρουν τον Υπόγειο Σιδηρόδρομο που θα τους οδηγήσει στα βόρεια της χώρας και στην ελευθερία. Όμως ο Ριτζγουέι, ένας κυνηγός σκλάβων, βρίσκεται στα ίχνη τους και η Κόρα θα πρέπει να συνεχίσει το ταξίδι της αν θέλει να βρει την ελευθερία.
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος μας φέρνουν ένα ακόμη, αμετάφραστο μέχρι τώρα στην Ελλάδα, έργο του Stephen King. Η συλλογή ‘Skeleton Crew: Η ομίχλη και άλλες ιστορίες’ (‘Skeleton Crew’, 1985) περιέχει 19 διηγήματα, 2 ποιήματα και 1 νουβέλα, την ‘Ομίχλη’ (το μοναδικό κομμάτι της συλλογής που είπαμε στην Ελλάδα πολλά χρόνια πριν από τις Εκδόσεις Επιλογή). Μια συλλογή 800+ σελίδων που θεωρείται από τις καλύτερες του King και δε θα πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κάθε φαν του συγγραφέα.
Όμως θέλω να κάνουμε ένα διάλειμμα εδώ για να μιλήσουμε για την επιλογή του εξώφυλλου στο ‘Skeleton Crew’. Παιδιά, με όλη την αγάπη μου, όχι. Όχι, όχι, όχι. Αυτό είναι ένα κακό, άβολο εξώφυλλο. Είναι κάτι που μάλλον θα έμπαινε στη δεκαετία του ‘80, αλλά δεν έχει θέση στα ράφια των βιβλιοθηκών στο 2018. Θα το βάλω λίγο μαζί με 2 από τα πιο πρόσφατα εξώφυλλα της συλλογής, έτσι για να δούμε τη διαφορά δηλαδή.
Αν κάνουμε τόσο κόπο να αγοράσουμε δικαιώματα και να μεταφράσουμε τέτοια βιβλία στα ελληνικά, ας κάνουμε και λίγο ακόμα να φτιάξουμε ένα εξώφυλλο που θα είναι λίγο πιο φιλικό προς το μάτι του αναγνώστη.
Λίγες μέρες πριν δούμε και στους δικούς μας κινηματογράφους το ‘A Wrinkle in Time’ της Ava DuVernay, οι Εκδόσεις Κέδρος φέρνουν επιτέλους στην Ελλάδα το διάσημο βιβλίο της Madeleine L’Engle. Το ‘Σε μια πτυχή του χρόνου’ (‘A Wrinkle in Time’, 1962) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία της Αμερικής, η μαγική ιστορία της μικρής Μεγκ που προσπαθεί να σώσει τον πατέρα της από το σκοτεινό ΕΚΕΙΝΟ χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις της και την υποστήριξη της κυρίας Τιναυτό, της κυρίας Ποιοαπόλα και της κυρίας Αυτοπού, 3 παράξενων, αιθέριων πλασμάτων.
Μαζί με τη L’Engle ο Κέδρος κυκλοφόρησε και το ‘Flash Boys: Το ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος’ (‘Flash Boys: A Wall Street Revolt’, 2014) του Michael Lewis, γνωστού από τα ‘The Big Short’, ‘The Blind Side’ και ‘Moneyball’.
Σε αυτό το nonfiction βιβλίο του ο Lewis ρίχνει φως στη λειτουργία της Γουόλ Στριτ και στο πως μια ομάδα ανθρώπων κατάφερε να ξεσκεπάσει το μηχανισμό του αμερικανικού χρηματιστηρίου που ευνοεί όσους είχαν εσωτερική πληροφόρηση και ταυτόχρονα αγωνίστηκε για να αναμορφώσει τις χρηματιστηριακές αγορές. Το βιβλίο του Lewis ξεσήκωσε τον κόσμο της Γουόλ Στριτ και ο ίδιος κατηγορήθηκε πως τα όσα γράφει είναι μυθοπλασία και όχι πραγματικότητα, αλλά πολλοί είπαν πως ο Lewis κάνει καλή δουλειά στο να εξηγήσει τα πολλές φορές περίπλοκα οικονομικά κόνσεπτς που απαιτούνται για να πει την ιστορία του.
Διπλό χτύπημα και για τις Εκδόσεις Διόπτρα αυτή την εβδομάδα, που μας φέρνουν ένα από τα πιο αναπάντεχα bestsellers των τελευταίων ετών, αλλά και ένα έξυπνο, αγωνιώδες βιβλίο μυστηρίου.
Το μυθιστόρημα ‘Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα’ (‘A Gentleman in Moscow’, 2016) του Amor Towles μας παρουσιάζει τον Κόμη Αλεξάντρ Ίλιτς Ροστόφ, έναν αριστοκράτη που το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης καταδικάζει σε εγκλεισμό στο ξενοδοχείο Μετροπόλ που διαμένει. Μέσα στο μεγαλοπρεπές Μετροπόλ ο Κόμης θα ζήσει τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής του, βιώνοντας τα σημαντικά γεγονότα που θα ακολουθήσουν μέσα στους πολυτελείς διαδρόμους του ξενοδοχείου. Ένα εξαιρετικό, διασκεδαστικό βιβλίο, συγκινητικό και αστείο ταυτόχρονα.
‘Οι φόνοι της κίσσας’ (‘Magpie Murders’, 2016) του Anthony Horowitz είναι ένα βιβλίο με θέμα το θάνατο ενός συγγραφέα. Η Σούζαν Ράιλαντ είναι η υπεύθυνη έκδοσης του Άλαν Κόνγουεϊ, διάσημου συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου. Καθώς διαβάζει το χειρόγραφο του τελευταίου του βιβλίου με ήρωα τον ντετέκτιβ Άττικους Πυντ, η Σούζαν αντιλαμβάνεται πως οι τελευταίες σελίδες λείπουν, λίγο πριν ακούσει πως ο Κόνγουεϊ έχει βρεθεί νεκρός. Σε αυτό το φόρο τιμής του Horowitz προς τη χρυσή εποχή της αστυνομικής λογοτεχνίας, η Σούζαν γρήγορα θα βρεθεί να παίζει η ίδια το ρόλο του ντετέκτιβ, μαζί με τον αναγνώστη των ‘Φόνων της κίσσας’.
Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων που θέλει γνωστά κλασικά ελληνικά έργα να μετατρέπονται σε κόμικς, οι Εκδόσεις Polaris ετοίμασαν το ‘Στα μυστικά του βάλτου’ των Παναγιώτη Πανταζή και Γιάννη Ράγκου, μεταφορά του γνωστού έργου της Πηνελόπης Δέλτα. Μετά την επιτυχία του ‘Ερωτόκριτου’ 2 χρόνια πριν (και την έκδοση του κομιξικού περιοδικού ‘Μπλε Κομήτης’), ο εκδοτικός μας φέρνει την αναμέτρηση μακεδονομάχων και κομιτατζήδων κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα γύρω από τη λίμνη των Γιαννιτσών.
Μαζί έχουμε και την ‘Πάπισσα Ιωάννα’, το έργο του Εμμανουήλ Ροΐδη, όπως τη μετέτρεψε σε κόμικς ο Δημήτρης Χαντζόπουλος για την Athens Review of Books. Το σατιρικό έργο αφηγείται την περιπετειώδη ζωή μιας γυναίκας του Μεσαίωνα, η οποία κατάφερε να ανεβεί στον θρόνο του Αποστόλου Πέτρου και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά έργα του 19ου αιώνα. Είναι η 2η φορά που η ‘Πάπισσα Ιωάννα’ μετατρέπεται σε κόμικς, μιας και 2015 είχε κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις ΚΨΜ η έκδοση του δημιουργού Λευτέρη Παπαθανάση.
Γρήγορη αναφορά και στα ‘Μιλέβα Μάριτς: Στη σκιά του Αϊνστάιν’ (‘The Other Einstein’, 2016) της Marie Benedict από τις Εκδόσεις Ροπή, που ασχολείται με τη ζωή της Μιλέβα Μάριτς, πρώτη συζύγου του Άλμπερτ Αϊνστάιν και το ρόλο που έπαιξε στο πλευρό του μεγάλου επιστήμονα, ‘Οργή και ομίχλη’ (‘A Court of Mist and Fury’, 2016) της Sarah J. Maas από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, δεύτερο μέρος της δημοφιλούς σειράς φανταστικού ‘A Court of Thorns and Roses’ και ‘Σκίτσο ενός καλοκαιριού’ (‘Skizze eines Sommers’, 2016) του André Kubiczek από τις Εκδόσεις Κριτική, που επικεντρώνεται στον 16χρονο Ρενέ και στην παρέα του στο Πότσνταμ της Ανατολικής Γερμανίας, το ανέμελο καλοκαίρι του 1985.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΡΗΝΕΙ
Γνωστός πρώτα απ’ όλα για τα μυθιστορήματά του με ήρωα τον Bernie Gunther, ενός πρώην στρατιώτη και πρώην αστυνομικού που δούλευε ως ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Βερολίνο των χρόνων πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικευόταν στις εξαφανίσεις ανθρώπων, ο Philip Kerr άφησε μετά το θάνατό του στα 62 του χρόνια μια πλούσια λογοτεχνική κληρονομιά.
Η είδηση του θανάτου του την περασμένη Παρασκευή άφησε μουδιασμένους πολλούς αναγνώστες και δημιουργούς, όπως και τον συμπατριώτη του Ian Rankin, αφού ο ιδιαίτερα αγαπητός συγγραφέας δε φαινόταν να μειώνει το ρυθμό με τον οποίο έγγραφε τα βιβλία του. Το 13ο βιβλίο του Bernie Gunther, που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του ‘57 και ασχολείται με τη γερμανική κατοχή στη χώρα μας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει τίτλο ‘Greeks Bearing Gifts’ και αναμένεται σε μερικές ημέρες.
Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια τα αστυνομικά βιβλία του Kerr κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κέδρος, εκεί που θα βρείτε τα περισσότερα από τα βιβλία του Bernie Gunther, τη σειρά με πρωταγωνιστή τον Scott Manson, αλλά και τα μεμονωμένα ‘Φιλοσοφικά εγκλήματα’. Το ιστορικό ‘Τα άλογα του χειμώνα’ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
Συμπληρώστε το διάβασμα για τον Philip Kerr διαβάζοντας στον Guardian για το θάνατό του και το μικρό αφιέρωμα στο συγγραφέα στο CrimeReads.
AND NOW, THIS
Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η Κινητή Μονάδα της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς βγαίνει πάλι στους δρόμους για να κάνει τη βόλτα της σε σχολεία, χωριά και γειτονιές και να φέρει τα βιβλία της στα χέρια των αναγνωστών όπου κι αν βρίσκονται στη Βοιωτία.
Τέτοια θέλω να βλέπω, τέτοια.
Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ #INSTAVIVLIO
Πολύ δύσκολη επιλογή αυτή την εβδομάδα για τις 3 μας φωτογραφίες από το #instavivlio, η ελληνική bookstagram κοινότητα έχει ανεβάσει τον πήχη.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΓΩΣΙΜΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ξέρετε που λέμε καμιά φορά “αχ να είχα μια σοκολατίτσα για να φάω όπως διαβάζω το βιβλίο μου”; Όλοι το έχουμε ζήσει, αν όχι με σοκολατίτσα με κάποιο παρεμφερές σνακ. Αν όμως, ακολουθήστε με σε αυτό προσεκτικά, το βιβλίο μας *ήταν* σοκολατίτσα;
Κάτι τέτοιο μάλλον σκέφτηκαν και στο Books2Eat, μια ιδέα που ξεκίνησε από το 2000 και γιορτάζεται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου κάθε χρόνο την 1η Απριλίου. Στόχος του Books2Eat είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα ενώσουν βιβλιόφιλους, καλλιτέχνες του βιβλίου και λάτρεις του καλού φαγητού σε μια γιορτή στην οποία οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν φαγώσιμη τέχνη που να έχει το σχήμα ενός βιβλίου ή να σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το περιεχόμενό του.
Δεν ξέρω γιατί δεν το έχουμε κάνει ήδη κι εδώ, σκεφτείτε τι φανταστικό που θα ήταν, να αντιγράψουμε τα εξώφυλλα του Ίκαρου με χρώματα πάνω σε τούρτα, να φτιάξουμε τη σουμασόσουπα του ‘Αγησίλαγου’, να στήσουμε ένα ολόκληρο βιβλίο από τυρί, δηλαδή πείτε μου πως δε σας αρέσει η ιδέα. Θα δώσουμε και βραβεία για εμφάνιση και γεύση. Και θα μιλήσουμε και για τα βιβλία. Ό,τι καλύτερο ε;
PUBLIC BOOK AWARDS 2018
Αααχ, αυτή η όμορφη εποχή του χρόνου, που κάθε συγγραφέας και κάθε εκδοτικός μας ζητά να τον ψηφίσουμε στα λογοτεχνικά βραβεία των Public, είναι και πάλι εδώ.
Τη διαδικασία τη μάθατε πλέον, ψηφοφορία σε 2 ξεχωριστές φάσεις που κρατάνε συνολικά 2 μήνες, για 11 κατηγορίες που περιέχουν από Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία και Πρωτοεμφανιζόμενος Συγγραφέας, μέχρι Ευ Ζην (στην οποία διαγωνίζονται τα ελληνικά βιβλία μαγειρικής, αυτοβελτίωσης και χόμπι-ελεύθερου χρόνου, μας ενημερώνει το site των βραβείων) και Ηρωίδα Έμπνευση (κάτι που κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει και περιέχει στις προτάσεις του 76 διαφορετικά βιβλία).
Μαζί και η κατηγορία για το καλύτερο Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο που προστέθηκε πέρυσι και επανέρχεται φέτος, κάτι σα να βραβεύει ας πούμε το Amazon βιβλιοπωλεία στο Οχάιο και το Βερμόντ, καταλάβατε.
Αν πάντως θέλετε όντως να ψηφίσετε στην 5η χρονιά των βραβείων, κάντε μια βόλτα από το site και επιλέξτε τους καλύτερους κατά την άποψή σας και όχι τα γνωστότερα ονόματα ή τους φίλους. Ή ξέρετε κάτι; Κάντε ό,τι θέλετε, παραιτούμαι. *σηκώνεται και φεύγει*
ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 42
Το 1979 το ‘The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy’ του Douglas Adams μας έμαθε πως η απάντηση στο Μεγάλο Ερώτημα για τη Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα είναι 42. Σήμερα, σχεδόν 40 χρόνια μετά, πολλοί έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν τι σημαίνει το 42 και είναι η σειρά του Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλία να προσπαθήσει να βρει την άκρη. Η παραπάνω βιβλιοφιλική διαφήμιση είναι το αποτέλεσμα.
RANDOM LINKS
Πώς μία σοφίτα στη Ραψάνη μετατράπηκε σε μία από τις ομορφότερες βιβλιοθήκες της χώρας, η νέα σειρά του George R.R. Martin έχει τρέιλερ και είναι τρόμος, για τη νέα φουρνιά λογοτεχνικών στηλών συμβουλών, ο Νομπελίστας Mario Vargas Llosa υποστήριξε σε συνέντευξή του πως η δολοφονία Μεξικανών δημοσιογράφων σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία του τύπου, οι shortlists των υποψηφίων για τα φετινά βραβεία του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, μερικές από τις αυθεντικές σελίδες του ‘Frankenstein’, οι χαρές και οι λύπες του να ολοκληρώνεις μια σειρά βιβλίων, ένα κείμενο για το βιβλιοπωλείο All Sages του Πεκίνου που αψηφά τη λογοκρισία της χώρας και άλλο ένα για το γιατί χρειαζόμαστε queer βιβλία, τα 25 ακριβότερα σπάνια βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα από το ίντερνετ, Γλασκώβη: Η πόλη του εγκλήματος και της κουλτούρας, για την ακρίβεια στα ιστορικά μυθιστορήματα, τι μπορούμε να μάθουμε για την υγεία μας από τα απομνημονεύματα που μιλούν για την αρρώστια, 4 θεωρίες για τη διαχρονική μεγαλοφυΐα του ‘Infinite Jest’, ποιο είναι το νόημα των λογοτεχνικών βραβείων, πώς είναι να διδάσκεις δημιουργική γραφή, να γιατί αναγνώστες και συγγραφείς αγαπούν τις ιστορίες με οικοτροφεία, οι 7 πιο creepy επαύλεις των βιβλίων μυστηρίου, ξεχασμένα κλασικά βιβλία επιστημονικής φαντασίας και φανταστικού από τα ‘70s και τα ‘80s, 9 έργα της σύγχρονης Ρωσικής λογοτεχνίας, μέτρια και κακά βιβλία που γίνανε σπουδαίες ταινίες, η λίστα με τα υποψήφια έργα για καλύτερο audiobook της χρονιάς, τα καλύτερα και λιγότερο εκνευριστικά παιδικά βιβλία, συμβουλές για το writer’s block από 12 συγγραφείς, τι ακριβώς κάνει ένας βιβλιοθηκονόμος, ένα κείμενο για τη χυδαιότητα στην ποίηση, 10 βιβλία γραμμένα από γυναίκες που μπλέκουν ιστορία και φανταστικό, για το αν κρατάει το ‘The Virgin Suicides’ 25 χρόνια μετά την εκδοσή του, για τις πρωτότυπες γλώσσες της λογοτεχνίας και το ‘Wheel of Time’, ένα αφιέρωμα στην πρώτη αμετανόητη διασημότητα της λογοτεχνίας, τον Laurence Sterne.
|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.