March Madness: Πώς παίρνουμε το 100;
Αυτό το Μάρτιο εσύ διαλέγεις την πιο καλτ στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης. Μετά τις μεγάλες ενημερωτικές στιγμές, περνάμε στα κλασικά αθλητικά χαϊλάιτς της TV μας.
- 13 ΜΑΡ 2020
Ο πρώτος γύρος συνεχίστηκε στα instagram stories του Oneman με τις μάχες της ενημέρωσης: Από τον Γιώργο Αυτιά να μιλάει με το βίντεο του Ψωμιάδη κι από την Τριφύλλη να τσακώνεται “με το φίλο μου, ρε” τον Γκλέτσο ως τον Κούγια να εισβάλει στο ALTER και τον καιρό να φτιάχνει μας και “ζεσταθεί το κωλαράκι μας”, η ενημερωτική τηλεόραση έχει δώσει πολύ υλικό όλα αυτά τα χρόνια.
Πριν περάσουμε στα αποτελέσματα, ας θυμηθούμε πρώτα όλο το bracket. Είναι θυμίζουμε χωρισμένο σε 4 περιοχές: Reality TV, Σειρές, Ειδήσεις, Αθλητικά. Νά’το όλο μαζί:
Τις πρώτες 4 μέρες ξεκαθαρίσαμε λίγο το τοπίο στην reality περιοχή, όπως είδαμε αναλυτικά στο προηγούμενο κείμενο. Έπειτα περάσαμε στις σειρές, με μπόνους σχολιασμό από το Pop για τις Δύσκολες Ώρες:
Θυμίζουμε πως η στιγμή που θα νικήσει στο τέλος του March Madness θα γίνει αντικείμενο ενός ολόκληρου επεισοδίου. Τι θα είναι αυτό το επεισόδιο; Ποιος ξέρει. Για παράδειγμα αν κερδίσει ο Αυτιάς μπορεί να συνομιλούμε μεταξύ μας με παλιότερες ηχογραφήσεις μας.
Πάμε όμως στα αποτελέσματα της περιοχής της Ενημέρωσης. Στα περισσότερα ζευγάρια υπήρξαν ανατροπές σε σχέση με το seeding μας, κάνοντας τη διαδικασία πιο απρόβλεπτη. Ο Αυτιάς με τον Ψωμιάδη δεν φανταζόμασταν πόσο σαρωτικός θα ήταν ας πούμε, αλλά να, ήταν σαρωτικός!
Η μαγική απλότητα του “δε μου γαμιέσαι πρωί-πρωί” υπήρξε αναντίρρητη, στη μεγαλύτερη διαφορά ως τώρα. Τι φταίμε εμείς αν όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ του κλιπ της Σαράφογλου;;;
Το μεγαλύτερο ντέρμπι ως τώρα, κοντινό ως την τελευταία στιγμή, ήταν το “δε χαλάνε οι φιλίες για τα κόμματα ρε μαλάκα” με την εισβολή Κούγια στο ALTER. Εμβληματικά και τα δύο, πρόωρος τελικός θα λέγαμε, τελικά όμως ο Κούγιας κατάφερε να υπερπηδήσει και το φράχτη της Τριφύλλη μετά από εκείνον του ALTER. Χαμός έγινε στα τσατ, στις παρέες, στο γραφείο, τσάμπα οι μιμήσεις της Τριφύλλη! Αλλά προχωράμε ενωμένοι. Δεν χαλάνε οι φιλίες για τα March Madness ρε μαλάκα!
Τέλος στο πιο “Jackass” ζευγάρι του πρώτου γύρου, ο κύριος που έφαγε τη σαβούρα με το μηχανάκι ήρθε αντιμέτωπος με ένα πιο σύγχρονο classic, τον ρεπόρτερ που δε σταματούσε να τον κυνηγά ένα γουρούνι. Με δαΓΚΩνει ρε παιδιά! Και το μηχανάκι δάγκωσε, κερδίζοντας με σαφή τρόπο, περνώντας στην 4άδα της ενημέρωσης, στον 2ο γύρο, που θα διαξαχθεί την επόμενη βδομάδα.
Να λοιπόν πώς σχηματίζονται τα ζευγάρια του επόμενου γύρου στο πεδίο της ενημέρωσης.
(Περισσότερα για το πώς λειτουργεί το σύστημα, στο εισαγωγικό άρθρο μας.)
ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΟΤΕ!
Δεν καθόμαστε. Προχωράμε στην επόμενη 4άδα μαχών. Επόμενη και τελευταία περιοχή στο bracket, αυτή των καλτ αθλητικών στιγμών. Αξέχαστες περιγραφές, ανοιχτά μικρόφωνα, στιγμές αμήχανου μεγαλείου. Αυτές είναι οι 8 κλασικές στιγμές που επιλέχθηκαν κατόπιν σοβαρής μελέτης, από σύσσωμο το επιτελείο του Oneman. Παρουσιάζονται σε σειρά seedαρίσματος.
1. “Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο”
2. “Είναι κλοπή!”
3. Ομπράντοβις αποχωρεί από συνέντευξη, “where are the rings”
4. “Καλό, καλό, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟ”
https://www.youtube.com/watch?v=w-wGQCEdPAM
5. “Βάλτο αγόρι μου”
6. “Ποιά γέλασεεεεε;”
7. “Κάτσε κάτω από τη μπάρα!”
8. “Όχι, Φάνη, όχι!”
ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΨΗΦΙΖΕΙ
Η σύνταξη του Oneman διαλέγει ένα αγαπημένο από την 8άδα. Τρέχτε στα polls για να στηρίξετε το δικό σας.
Κωνσταντίνος Αμπατζής: Θα πάω με Καρμοίρη και Ομπράντοβιτς, γιατί ο τύπος κατάφερε να τσαντίσει τον Ζοτς λίγα λεπτά αφότου κέρδισε Ευρωλίγκα και αυτό από μόνο του αξίζει όλα τα βραβεία.
Θοδωρής Δημητρόπουλος: Το είχα δει και λάιβ αυτό. Το συνωμοτικό χαμήλωμα σώματος και φωνής, η έκρηξη του Ομπράντοβιτς, ο στήλη-άλατος Δάρδαλης με το χέρι στην τσέπη, το πλήρες ενεργειακό άδειασμα μετά την αποχώριση, είναι όλο ένα απίστευτα παιγμένο μονόπρακτο για το Πώς Μιλάμε Για Ατον Αθλητισμό Στην Ελλάδα. Αλήθεια πρέπει να το έχω δει εκατοντάδες φορές, δεν παλιώνει ποτέ.
Ηλίας Αναστασιάδης: ΠΟΙΑ ΓΕΛΑΣΕΕΕΕΕ
Ναστάζια Καπέλλα: Δεν έχω ιδέα από αθλητικές στιγμές, αλλά το “κάτσε κάτω από την μπάρα” και το “Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο” έχουν υπάρξει μέρος του λεξιλογίου μου. Η μπάρα υπήρξε σε όλα τα χρόνια του δημοτικού ενώ ο Εδεσσαϊκός υπάρχει ακόμα. Άρα πάω με Εδεσσαϊκό.
Ιωσηφίνα Γριβέα: Το ‘Κάτσε κάτω από τη μπάρα’ προσπάθησε σκληρά να κερδίσει με την επίκληση στο συναίσθημά μου, αλλά πρέπει να πάω με τον Εδεσσαϊκό.
Εσείς ψηφίζετε καθημερινά στα instagram stories του Oneman, όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.
***
Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.