Μάρκος Σεφερλής: Ο πρώτος του (ανεκδιήγητος) τηλεοπτικός ρόλος
- 8 ΣΕΠ 2020
Με αφορμή τα σημερινά, 52α γενέθλια του, αποφάσισα να ‘σκάψω’ σε μια εποχή, που θεωρώ πως ήταν και η πιο γόνιμη ως προς το χιούμορ του: τα πρώτα 5-6 χρόνια εμφανίσεών του στην τηλεόραση.
Candid Camera και Ταξί!
Στο τηλεοπτικό ‘Candid Camera’, την εκπομπή που πριν από τρεις δεκαετίες έκανε πράξη όλα τα practical jokes που κάνουν σήμερα οι πιο δημοφιλείς YouTubers στο δρόμο ( π.χ. “ΦΟΡΕΣΑ ΜΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΡΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ”) ενώ στη late night εκπομπή ‘Με Αγάπη Άννα’ (1994), με παρουσιάστρια την Άννα Βίσση, παρουσίασε για πρώτη φορά το ‘Ταξί’, μια ενότητα όπου ο ίδιος υποδυόταν τον ταξιτζή, με πελάτες, απλούς ανθρώπους απ’ όλη την Αθήνα. Το ‘Ταξί’ έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία, που από ενότητα, εξελίχθηκε σε αυτόνομη εκπομπή κωμικού αυτοσχεδιασμού.
Ένα ξεχωριστό ξεκίνημα
Χρονολογικά, οι πρώτες εμφανίσεις του Μάρκου Σεφερλή στην τηλεόραση, έγιναν το 1989 και 1990 αντίστοιχα, με τις τηλεοπτικές σειρές ‘Το Συνεργείο’ και ‘Σταύρωση Χωρίς Ανάσταση’. Το βάπτισμα του πυρός για τον Σεφερλή, με ένα ολοκληρωμένο ρόλο, ήρθε την ίδια χρονιά, στα ξεκινήματα του ANT1, με τη σειρά ‘Άγγελος Κατά Λάθος’ του Γιώργου Κωνσταντίνου. Επρόκειτο για μια σουρεαλιστική κωμωδία,όπου ένας καλόκαρδος διάβολος (Βούλης) έπιανε φιλίες με έναν άγγελο και στη συνέχεια το συμβούλιο της Κόλασης τον καταδίκαζε σε κάθοδο στη Γη. Το ‘Άγγελος Κατά Λάθος’ διήρκεσε 45 επεισόδια και θύμιζε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ το ‘Lucifer’ που παίζεται φέτος στο Netflix.
Ήταν μια αξιοπρεπής κωμωδία μυστηρίου, όπου ο Μάρκος Σεφερλής υποδυόταν τον αστυνομικό σε ένα καστ που περιλάμβανε και τους: Γιώργο Κωνσταντίνου, Τάκη Παπαματθαίου, Μάρω Κοντού και οι ανερχόμενες τότε, Χριστίνα Παππά και Ελένη Ράντου, ενώ έκαναν περάσματα και θρυλικοί πρωταγωνιστές της ταινίας ‘The Κόπανοι‘ όπως η Φρύνη – “Αγόραρε, σαν Χέλι Γλυστράς!” – Αρβανίτη και ο Κώστας Παληός.
Το Πραγματικό Πρώτο Ξεκίνημα
Το παραπάνω video εικάζεται πως ανήκει σε εκπομπή περιφερειακού καναλιού από την Κόρινθο και χρονολογείται από το 1989. Μη πιστέψεις πως είναι ‘παλιό’ και ξεπερασμένο. Είναι ένα αστείο που θα μπορούσε να έχει γράψει χθες ο Μάρκος Σεφερλής.