MasterChef 7: Οι παίκτες που θα θέλαμε να δούμε ξανά στον διαγωνισμό
- 17 ΦΕΒ 2023
Δεν έχει πάει και άσχημα το concept με τους εισβολείς από προηγούμενες σεζόν: το comeback του Ηλία Κιαζόλι (από την τιμημένη σεζόν της πρώτης, της ορθόδοξης, καραντίνας) έχει προσθέσει το αλάτι που έλειπε από το άνοστο μείγμα των φετινών παικτών – γύρισε με τουπέ, γεμάτα αποθέματα ειρωνείας και διάθεση να δικάσει τους «κόκορες» που περιαυτολογούν.
Αλλά, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις αλαζονείας, πρώτος ο ίδιος έπεσε στην παγίδα και παρέλαβε ένα ωραιότατο μηδέν για τις κρέπες που σέρβιρε στους κριτές.
Ήταν μια στιγμή δικαίωσης για τους υπόλοιπους παίκτες του φετινού διαγωνισμού, αλλά και μια στιγμή αγνής ευχαρίστησης για τον κόσμο που έβλεπε το ριάλιτι απ’ τον καναπέ του, έχοντας μάθει προ ολίγου από τις backstage δηλώσεις ότι ο εν λόγω κύριος μείωνε (πίσω από τις κάμερες) τις γυναίκες μαγείρισσες.
Τι μένει να ακολουθήσει στις επόμενες επιστροφές; Ένα άτομο από την πλευρά των «αμφιλεγόμενων», που κανείς δε θέλεις να δει ξανά στην οθόνη, αλλά ταυτόχρονα όλοι θα γυρίσουν κανάλι για να το κάνουν; Είτε ένας μάγειρας από εκείνους που έμειναν να μνημονεύονται για την καλή τους την καρδιά; Παρακάτω ακολουθούν οι παίκτες της δεύτερης κατηγορίας.
Παναγιώτης Τζαμαλής
Όταν εμφανίστηκε στο στούντιο για την audition, παρασκευάζοντας ένα φαγητό με ολόδικά του προϊόντα απ’ τον μπαχτσέ του, κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσει στη δεκάδα. Αυτό είναι το σπάνιο προσόν που διέθετε τηλεοπτικά ο Τζαμάλ ως μάγειρας: έχοντας ένα μόνιμα γαλήνιο flow στις κινήσεις του, παραπλανούσε για ακίνδυνος αντίπαλος, ενώ είχε γνώσεις να χτίσει βαθιά γεύση στα πιάτα του. Αξεπέραστα συμπαθής, τίμιος και πάντοτε ευγενικός, ο Τζαμάλ κέρδισε το κοινό με τον δικό του τρόπο.
Παύλος Χάππιλος
Την εποχή εκείνη που εμφανίστηκε ο Παυλίτος στην ελληνική TV (2020-2021), υπήρχαν παραδείγματα αρσενικών που φώναζαν με περηφάνια on camera ότι τιμούν τα παντελόνια τους και αμόλαγαν προσβλητικά αστεία. Σε αυτό το τοπίο τοξικότητας (που όχι ότι έχει εξαφανιστεί, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ότι κυριαρχεί), υπήρξε μια προσωπικότητα πάντα χαμογελαστή και πολύχρωμη – ένα σύμβολο ορατότητας που με ανεπιτήδευτο τρόπο έβαζε τον καθένα στη θέση του. Όταν αποχώρησε, θυμάμαι κλάματα σε όλο το πλατό.
Ζαχίρ Γιαβαρί
Ένας υπέροχος άνθρωπος, που δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια. Εκείνη τη χρονιά που ο ανταγωνισμός υπήρξε αδυσώπητος (εποχή Σπυριδούλας και Μάνου), το πρόσωπο του Ζαχίρ δεν έπαψε να λάμπει από καλοσύνη, ευγνωμοσύνη και πραγματική τιμιότητα. Για τις τραυματικές εμπειρίες της ζωής του είχε μιλήσει από την αρχή, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες αποκάλυψε βγαίνοντας από το ριάλιτι: ένας πρόσφυγας πολέμου από το Αφγανιστάν που δούλευε από 10 χρονών και είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα με βάρκα, μένοντας για μήνες έξω στο κρύο.
Χρήστος Μπάρκας
Του ανήκει μια θέση στις πιο διάσημες προσωπικότητες του MasterChef με το κλιπάκι της audition και το πασίγνωστο «κρατς». Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που σε βάθος επτά σεζόν, ο Χρήστος Μπάρκας παρέμεινε αμείωτα αγαπητός. Ο κανόνας λέει ότι μέσα στο σπίτι ενός τηλεοπτικού ριάλιτι, λόγω της τριβής αλλά και της πίεσης, ακόμη και οι μειλίχιοι παίκτες τσιτώνουν, έχουν εκρήξεις. Από την άλλη, ο Μπάρκας ήταν η εξαίρεση, μένοντας το ίδιο ηθικός και τίμιος, χωρίς ίχνος κακίας. Μια όαση θετικής ενέργειας. Και ως μάγειρας, ήταν ταχύτατος.
Τζόναθαν Χάρτνετ
Ήταν ο πιο συμπαθής και αξιοπρεπής διαγωνιζόμενος, το ακριβώς αντίθετο του Μπόμπαινα, δηλαδή, που έπλεκε μηχανορραφίες και είχε μόνιμα το φτυάρι στο χέρι για να κοσμήσει τους συμπαίκτες του. Ο Τζόναθαν, ακόμη και σε περιπτώσεις που του είχαν μιλήσει άσχημα (έως και προσβλητικά), απαντούσε πάντα με ήθος – μια ευγενική ψυχή, που έφυγε άδικα, όταν κατέβηκε με αυτοθυσία να μαγειρέψει στη θέση άλλης παίκτριας. Κατά τη γνώμη μας, θα ήταν η πιο δίκαιη επιστροφή μετά του Σταύρου με την (κομμένη πια) μοϊκάνα.