ΛΙΣΤΕΣ

10 νεκρά ελληνικά κανάλια από το καλύτερο στο χειρότερο

Κάποτε η ελληνική τηλεόραση είχε όσα κανάλια έχει το YouTube.

Όταν πρωτοξεκίνησε η ελληνική τηλεόραση ήταν κάτι σαν το σημερινό YouTube. Όλοι θέλαν να έχουν το δικό τους κανάλι. Μόνο η Θήβα είχε δύο δικά της κανάλια. Μέσα στο πλήθος των καναλιών ήταν κάποια που ξεχώρισαν και θυμόμαστε ακόμα με νοσταλγία. Εδώ συγκεντρώσαμε δέκα από αυτά.

1. MEGA 1989-2018

Είναι τόσο αυτονόητο ότι το MEGA είναι το καλύτερο νεκρό κανάλι, και γενικότερα το καλύτερο κανάλι που έχει περάσει ως τώρα από την τηλεόραση, που δεν χρειαζόταν καν να το αναφέρουμε στη λίστα. Ας κάνουμε όμως ένα τελευταίο tribute στο κανάλι που μας μεγκάλωσε, αφιερώνοντάς του φυσικά την πρώτη θέση.

2. JUNIOR TV 1992-1999

Το πρώτο παιδικό κανάλι στην Ελλάδα. Είχε πολύ πλούσιο πρόγραμμα όλη μέρα με παιδικές σειρές και ταινίες, τις οποίες πλήρωσε τελικά με την ίδια του την ύπαρξη, επειδή δεν είχε τα δικαιώματα να τις προβάλλει. Οι μηνύσεις έπεσαν βροχή και το κανάλι έκλεισε για πάντα. Όσοι ήταν παιδιά στα 90s θα το θυμούνται ως το καλύτερο πράγμα που έχει υπάρξει.

3. SEVEN X 1989-2006

Το SevenX ήταν ένα από τα πιο συμπαθή δεύτερα κανάλια. Είχε ωραίες εκπομπές, ντοκιμαντέρ, σειρές. Ανάμεσά τους ήταν το ‘Aγαπημένη μου τηλεόραση’ του Δημήτρη Δημογεροντάκη, που κάθε Κυριακή σχολίαζε αποσπάσματα από την ελληνική TV, όπως αργότερα έκαναν πολλές εκπομπές και σήμερα πολύ επιτυχημένα κάνει ο Μουτσινάς. Ε, αυτό οφείλεται στο SevenX. Μια ακόμα θρυλική του εκπομπή ήταν το ‘Mea Culpa’ της Μαλβίνα. Στην αυγή της νέας χιλιετίας το κανάλι είχε αρχίσει να έχει οικονομικά προβλήματα, από τα οποία δεν ανέκαμψε ποτέ και εν τέλει πωλήθηκε και από τη συχνότητά του εξέπεμψε ο ΣΚΑΪ.

4. MTV GREECE 2008-2016

Νext, A Shot At Love with Tila Tequila, Date my Mom, My Super Sweet 16, Paris Hilton’s my New BFF και το αγαπημένο μου ριάλιτι έβερ ’16 and pregnant’, αλλά και το σίκουέλ του ‘Teen Mom’, μόνο μερικά από τα άπειρα ριάλιτι που βλέπαμε όλη μέρα στο MTV. Το MTV ήρθε καθυστερημένα στην Ελλάδα (είχε έρθει και στα 90s για ένα πολύ σύντομο διάστημα, τότε που ακόμα έπαιζε μουσική και όχι ριάλιτι) και έφυγε ξανά, αφού δεν έφερε τα αναμενόμενα έσοδα.

5. ΝΕW CHANNEL 1990-2000

To Νew Channel ήταν από τα πρώτα ιδιωτικά κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. Από αυτό έκαναν τα ξεκινήματά τους ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, η Αννίτα Πάνια, ο Δημήτρης Παπανώτας, είχε δικιές του σειρές ή προέβαλε ελληνικές και ξένες από άλλα κανάλια, για μία όμως εκπομπή έχει μία στην ιστορία, το ‘Ερωτοδικείο’. Στη συνέχεια, το 2000, το New Channel άλλαξε ιδιοκτησία και μετονομάστηκε σε Tempo, προσπαθώντας να συναγωνιστεί τα μεγάλα κανάλια, δεν είχε όμως πολύ καιρό ζωής, αφού το 2003 έκλεισε οριστικά.

6. ALTER 2000-2013

Αμφιταλλαντεύτηκα πολλή ώρα για το αν έπρεπε να βάλω το ALTER στην αρχή ή στον απόπατο της λίστας, γι αυτό θα το βάλω κάπου ενδιάμεσα. Ήταν αντικειμενικά το χειρότερο από όσα κανάλια αναφέραμε; Όχι. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το ALTER ήταν μια κακή κόπια όλων των υπόλοιπων καναλιών. Η μεγαλύτερη στιγμή που μας προσέφερε ήταν όταν πρόβαλε ξανά στα τέλη των 00s τις μεξικάνικες τελενοβέλες που ήταν στη μόδα στις αρχές των 00s και τότε προέβαλλε ο ALPHA.

7. Κανάλι 67 1990-1993

Το ιστορικό κανάλι 67 του Βασίλη Λεβέντη μετέδωσε το πιο ιστορικό από όλα τα κλεισίματα καναλιών.

8. ΤHΛΕΦΩΣ 1994-2010

Μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του γλυκού, οικολογικού Τηλεφώς είναι ότι είναι πιθανή έμπνευση του ΤΗΛΕΒΟΑ, του καναλιού που εξέπεμπε στο ‘Παρά Πέντε’.

9. 902 1990-2013

23 ολόκληρα χρόνια στον αέρα, καμία στιγμή για να θυμόμαστε. Το πιο αδιάφορο και μακροβιότερο από τα κανάλια μας, υπήρξε μόνο για να δώσει τη συχνότητά του στο Epsilon και μετέπειτα στο Open.

10. 0-6

Άρχισε να εκπέμπει στη θέση του Junior TV, μετά το κλείσιμό του και μάλλον έχοντας μάθει από το πάθημα του προκατόχου του, δεν είχε καθόλου πρόγραμμα. Όλη μέρα τελεμάρκετινγκ, κακογυρισμένες διαφημίσεις, ακόμα χειρότερες και από τις διαφημίσεις, παιδικές εκπομπές και σειρές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρά fanpage πρώην παικτών ριάλιτι στο Instagram
Καμία Σοράγια: 9 σταρ τελενοβέλων με ζωή σαν τελενοβέλα
Exit mobile version