Ο Λίνκολν και τα βαμπίρ και η Άννα Καρένινα και τα ανδροειδή
Το τρέιλερ του “Abraham Lincolnn Vampire Hunter” μας βάζει σε μια νέα εποχή τερατοϊστοριών. Ποια άλλα mash-ups θα θέλαμε να δούμε;
- 29 ΜΑΙ 2012
Την τρέλα ξεκίνησε ο Seth Grahame-Smith, που το 2009 είχε την ιδέα του αιώνα: Να πάρει παλιά, κλασικά έργα λογοτεχνίας που ανήκουν στο public domain, και να εξααπολύσει πάνω τους ένα μάτσο τέρατα για να δει τι θα γίνει. Αυτό που έγινε, ήταν το “Pride and Prejudice and Zombies”, μια φανταστική συρραφή του κλασικού βιβλία του Jane Austen με κομμάτια πρόζας του ίδιου του Smith, που ‘ενίσχυε’ την ιστορία δίνοντας background εκπαίδευσης στην Ελίζαμπεθ και πολλά αιμοβόρα ζόμπι που απειλούν την επαύλη.
Όχι να υπονοήσουμε τίποτα για την Austen, αλλά αυτό το update χρειαζόταν κάπως.
Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η τρομερή ιδέα γέννησε ένα νέο υπο-είδος pulp ιστοριών, που αποτελούσαν είτε mash-ups με την ίδια λογική (υπάρχον κείμενο, εμπλουτισμένο – εξ ου και οι αρχικοί συγγραφείς ακόμα εμφανίζονται ως τέτοιοι), είτε ιστορικές βιογραφίες με κάποια κεφάλαια που ας πούμε… παρέμεναν λιγότερο γνωστά. Όπως εκείνο όπου ο Αβραάμ Λίνκολν εξολόθρευε βαμπίρ. Αυτά που δε μας διδάσκουν στα σχολεία δηλαδή.
Φυσικά και θα ακολουθούσαν οι ταινίες, έτσι; Αυτό είναι το τρέιλερ για το “Abraham Lincoln Vampire Hunter”.
Και πάρε κι ένα καινούριο. Επειδή είπαμε, το mash-up θέλει δύο στοιχεία για να δουλέψει.
Η ταινία βγαίνει Αμερική στις 22 Ιουνίου, αλλά στο μεταξύ να άλλα 6 τέτοια mash-ups που έχουν γραφτεί και θα θέλαμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη.
Pride and Prejudice and Zombies
Θέλει ερώτημα; Αυτό που τα ξεκίνησε όλα φυσικά. Στην πραγματικότητα η ταινία είνια στα σκαριά εδώ και χρόνια αλλά η παραγωγή όλο ξεμένει από σκηνοθέτες και τώρα είμαστε κάπου στον αέρα. Να το λύσουμε όμως παρακαλώ. Το βιβλίο, επίσης, είναι όντως (πραγματικά, αληθινά) απολαυστικό.
Android Karenina
Το μεγαλύτερο love story όλων των εποχών, τώρα ΜΕ ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ.
Little Woman and Werewolves
Εδώ υπήρχε μια σύγκρουση. Όπως αναμενόταν αργά ή γρήγορα, δυο αντίπαλες εκδοτικές έβγαλαν mash-up βασισμένο στο ίδιο βιβλίο, αλλά με διαφορετικά τέρατα. Έτσι την ίδια χρονιά κυκλοφορόσησαν οι Little Women and Werewolves και οι Little Vampire Women. Προφανώς δε βασιζόμαστε στις λογοτεχνικές αρετές διαλέγοντας το πρώτο, αλλά απλώς στο γεγονός ότι τα βαμπίρ τα έχει βαρεθεί κι η ψυχή και σαφώς πιο cool θα ήταν να βλέπαμε τις “Μικρές Κυρίες” να πολεμούν με λυκανθρώπους.
The Meowmorphosis
Όπου η γνωστή “Μεταμόρφωση” του Κάφκα έχει σαν αποτέλεσμα ο ήρωας του διάσημου μυθιστορήματος να γίνει γατάκι. Όχι, όντως. Ένα μικρό, χαριτωμένο γατάκι. Κι αν αναρωτιέσαι πού κολλάει αυτή η ιδέα με την έννοια των τερατο-mash-ups, τότε προφανώς δεν έκτασες να σκεφτείς πως το “OMG so cuuuuute” ως αντίδραση σε έργο του Κάφκα είναι κάτι τερατώδες από μόνο του.
Paul is Undead: The British Zombie Invasion
Αυτό που λέει ο τίτλος. Γιατί ο Paul είναι νεκρός ρε κερατάδες, τόσα χρόνια το λέμε.
Sense and Sensibility and Sea Monsters
Και κάπου εδώ πια η ίδια η Jane Austen σηκώνεται από τον τάφο.
Και άλλες 4 ιδέες για mash-ups, χωρίς καν χρέωση.
Εξωγήινα Ρομπότ στα Aνεμοδαρμένα Ύψη: Βαθιά μέσα σας το ξέρετε οτι αυτός ο περίεργος ο Χίθκλιφ ήταν ικανός να έχει σχεδιάσει την κατάκτηση της Γης για τα εξωγήινα αδέρφια του.
Το Νησί των Θησαυρών των Βαμπίρ: Θα είναι σαν το “Lost” αλλά με πολλά βαμπίρ αντί αυτών των περίπλοκων χωροχρονικών πήγαινε-έλα.
O Kάπτεν Χουκ, η Χιονάτη και οι Δράκοντες: Αυτό απέχει έναν Παπουτσωμένο Γάτο κι έναν Justin Timberlake από το “Shrek”.
Ο Δράκουλας Εναντίον των Νίντζα: Ωραία η πρόζα του Bram Stoker αλλά μια ομάδα αδίστακτων νίντζα κάνει κάθε ιστορία πιο συναρπαστική. Σοβαρά, Δράκουλας εναντίον νίντζα. Κάποιος;