Οι πονηρές μπίζνες ενός θρύλου: O Tom Cruise στα ’80s
- 28 ΙΟΥΛ 2016
Το 1981 σε ένα εφηβικό δράμα του Franco Zeffirelli ένας πιτσιρικάς ηθοποιός έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με ένα σύντομο πέρασμα που ήταν απλώς η αρχή μιας μεγάλης, θρυλικής καριέρας, που τον είδε να ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλιά πριν, στα ‘90s, καθιερωθεί πλήρως στις συνειδήσεις του κοινού, μέχρι σήμερα που απολαμβάνει μια σταθερή καριέρα, εν μέρει ως πρωταγωνιστής ενός σταθερά καλού franchise.
Ο Ian Ziering.
Στην ίδια ταινία εκτός από τον Ian Ziering έκανε ντεμπούτο κι ένας άλλος ηθοποιός που μπορεί να έχεις ακούσει, ο Tom Cruise, που στην μετέπειτα καριέρα του θα μας απασχολούσε με εξώφυλλα σαν αυτό, με το πρόσωπό του καλυμμένο από αστρονομικά ποσά, επειδή αυτό συμβαίνει φυσικά όταν επί 3 δεκαετίες είσαι ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός σταρ του πλανήτη.
Η επίμονη σταθερότητα του Cruise είναι όχι απλά αξιοθαύμαστη, αλλά και σχεδόν ακατανόητη. Είναι τρομεερά δύσκολο να μείνεις στην κορυφή, να μην χάσεις τον ειρμό ύστερα από ένα μεγάλο λάθος, αλλά ο Tom Cruise, ο απόλυτος σταρ-εργάτης, δεν έχει ξεκολλήσει ποτέ από τα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου. Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές των ‘80s στην ποπ κουλτούρα. Όταν κάθεσαι και σκρολάρεις λίστες και αφιερώματα σε μεγάλα είδωλα των ‘80s βλέπεις κυρίως ονόματα ξεχασμένα ή παγιδευμένα για πάντα στο τότε είδωλό τους, και αυτό είναι και το φυσιολογικό στην τελική.
Ο Tom Cruise είναι για πάντα.
Για να καταλάβουμε πώς έστησε μια θαυμαστά μακράς διαρκείας καριέρα μπορούμε σε πρώτη φάση να κοιτάξουμε την πρώτη του αυτή δεκαετία στο χώρο, όπου γρήγορα παρατηρεί κανείς τα βασικά συστατικά και τους συνδυασμούς επιλογών που τον χαρακτήριζαν και μετέπειτα. Τα δειλά ξεκινήματα γρήγορα έδωσαν τη θέση τους σε μια μικρή περίοδο όπου έπαιζε τον ατίθασο έφηβο όμως προτού αυτή η περσόνα τον καταλάβει πλήρως και ταυτιστεί με το λουκ του, ο Cruise κυνήγησε τις συνεργασίες με μεγάλους σκηνοθέτες, φτάνοντας ως το τέλος των ‘80s στο ζηλευτό σημείο να έχει έναν πλήρη έλεγχο της σταρ-εικόνας του, παίζοντας προσεκτικά ανάμεσα σε κουλ εμπορικά πρότζεκτ και σε σοβαρές, πρεστιζάτες απόπειρες.
Στη διάρκεια των ‘80s, δεν έκανε ούτε ένα λάθος.
***
Ι. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Endless Love (1981)
Η ταινία: Μία από τις λιγότερο πετυχημένες στιγμές του Franco Zeffirelli, με τη Brooke Shields να μπλέκει σε θυελλώδη εφηβικό έρωτα που βάζει στα πάντα γύρω του φωτιά. Κυριολεκτικά; Μεταφορικά; Θα σε γελάσω ειλικρινά, δε τη πολυθυμάμαι την ταινία, κι όταν την έκανα rewatch πρόσφατα λόγω του Tom Cruise σταμάτησα να δίνω πάρα πολλή προσοχή μετά τη μία σκηνή του.
O Cruise: Στον πρώτο του ρόλο ever ο Cruise παίζει τον Billy, έναν ‘άραξε ρε manmu’ τυπάκο που παίζει soccer στο σχολείο (δεκαετίες before it was cool) και δίνει ερωτικές συμβουλές ενόσω βγάζει τη μπλούζα του, αραχτός στη γρασιδάρα.
Αυτός είναι όλος του ο ρόλος:
Αυτό έχει έρθει κατευθείαν μετά την αποφοίτηση του Cruise. Ήταν 18 χρονών όταν γύριζε αυτή την ταινία και την αμέσως επόμενη. Δε χρειάστηκε και πάρα πολύ μέχρι να πιάσει τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα αστέρι γεννιέται.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Ο Ian Ziering.
Γεια σου, Steve από το ‘Beverly Hills, 90210’! Σκεφτείτε ότι σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτοί οι δύο ηθοποιοί έχουν ανταλλάξει καριέρες.
Σκεφτείτε το.
Taps (1981)
Η ταινία: Δε χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ για να βρούμε τον πρώτο ουσιαστικό ρόλο του Cruise σε μια όντως καλή ταινία. Το δράμα του Harold Becker ακολουθεί την προσπάθεια μιας ομάδας μαθητών ενός στρατιωτικού σχολείου που το καταλαμβάνουν ώστε να αποτρέψουν το κλείσιμό του. Καλή ταινία, καλό καστ, με George C. Scott, Timothy Hutton υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα, πιτσιρικά Sean Penn, πιτσιρικά Tom Cruise.
O Cruise: Παίζει τον Cadet David Shawn, ο οποίος είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με τη φασούλα.
Θαυμάστε Tom Cruise στον πρώτο του αληθινό ρόλο:
Καμάρι ε.
Ο Cruise ουσιαστικά εξασφάλισε αυτό το ρόλο ανεξαρτήτως της ταινίας του Zeffirelli, καθώς βγήκε λίγους μόλις μήνες μετά από εκείνη. Ο Becker αναζητούσε νεαρό καστ για τους ρόλους των σπουδαστών οπότε χτύπησε φλέβα με τον ούτε-20-χρονών Cruise.
Ο οποίος γενικά είναι καλός στην ταινία, βγάζοντας υποπτεύομαι και κάτι από το προσωπικό του άγχος των εφηβικών χρόνων που αφενός δεν χαρακτηρίζονταν ποτέ από σταθερότητα (άλλαξε 15 σχολεία σε 14 χρόνια λόγω συνεχών μετακινήσεων) κι αφετέρου κουβαλούν για εκείνον πολλές τραυματικές εμπειρίες (δεν έχει κρύψει ποτέ τα προβλήματα με τον πατέρα του, που τον λέγανε επίσης Thomas Cruise, ο οποίος κατ’επανάληψη τον έδερνε). Δεν ξέρω αν αυτό είχε σχέση με αυτό τον πρώτο του ρόλο, μπορεί και όχι, μπορεί και ναι, ποιος τα ξέρει ποτέ αυτά, άβυσσος η ψυχή του ηθοποιού. Η ουσία ήταν πως, για όποιον είχε μάτια, εδώ είχαμε μπροστά μας έναν 19χρονο σταρ, με το καλημέρα. Έμοιαζε με σταρ, έπαιζε σαν σταρ, χωρίς καν να έχει ακόμα κάποιο τρομερά απαιτητικό υλικό.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Πάρτε κι έναν Sean Penn περίπου 6-7 χρονών.
Ένα χρόνο πριν τον Spicoli.
The Outsiders (1983)
Η ταινία: Φτωχοί συμμορίτες εναντίον πλούσιων συμμοριτών σε μια από τις εμβληματικές teen ταινίες των ’80s δια χειρός Francis Ford Coppola, τον πρώτο από τους πολύ μεγάλους θρύλους του Αμερικάνικου σινεμά με τους οποίους συνεργάστηκε ο Cruise. Θα ήταν μόνο η αρχή.
O Cruise: Είναι ο Steve Randle, ο τελευταίος τροχός της αμάξης των φτωχών. Είναι αυτός ο φιλαράκος:
Ποιος άλλος είναι εκεί; Όλοι. Γενικά ο Coppola εδώ έχει κάνει δουλειά επιπέδου Dusan Ivkovic στο τελευταίο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Έχει μαζέψει ένα τρομερό ρόστερ πιτσιρικάδων που μετά έγιναν Κάποιοι σε τρομερό ποσοστό, από το γκουπάκι-πυρήνα που θα αποτελούσε τη βάση του Brat Pack (Rob Lowe, Emilio Estevez) μέχρι τον Matt Dillon, κι από τον Daniel-San μέχρι φυσικά Τον Μεγαλύτερο Σταρ Του Κόσμου.
ΙΙ. TEENAGE ICON
Losin’ It (1983)
Η ταινία: Ο Curtis Hanson πολλά χρόνια πριν το ‘L.A. Confidential’ κι ανάμεσα σε κάτι βήτα θριλεριές, γύρισε μια ταινία για το κυνήγι της Πρώτης Φοράς, με φίλους να αποδρούν στην Τιχουάνα για να δούνε τι θα δούνε. Είναι λιγότερο κακό από όσο ακούγεται. Η αγαπημένη μου στιγμή έρχεται στη διάρκεια μιας διαφωνίας δύο αγοριών της παρέας όπου ο ένας φωνάζει στον άλλον γιατί έπαιξε φάση με την αδερφή του. “Δεν ήξερα ότι είναι αδερφή σου!”, του λέει ο άλλος, για να λάβει την απάντηση “Ήταν κάποιου αδερφή.”
O Cruise: Η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίζεται το όνομά του πρώτο-πρώτο στα credits. Δυο χρόνια μετά το ‘Taps’, το Χόλιγουντ έχει ήδη αρχίσει να παίρνει χαμπάρι πως αυτός ο 20χρονος θα αποτελέσει μεγάλη επένδυση.
Μπράβο, καλή επιλογή.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Συμπρωταγωνιστής του είναι ο Jackie Earle Haley, ο μετέπειτα Rorschach του ‘Watchmen’ και υποψήφιος για Όσκαρ με την ανατριχιαστική του εμφάνιση στο ‘Little Children’. Εδώ παίζει ένα παλικάρι που φιλάει το εικόνισμα του Frank Sinatra πριν ξεκινήσει την κάθε μέρα του.
Επίσης παίζει η Shelley Long, στο ρόλο της Ωριμότερης Γυναίκας Μπαφιασμένης Με Το Γάμο Της που ο πιτσιρικάς του Cruise συναντά, γοητεύεται, γοητεύεται while in TJ, πριν τελικά κοιμηθούν μαζί.
Τρελό κέφι.
Risky Business (1983)
Η ταινία: Εδώ είμαστε. Μια από τις διοασημότερες ταινίες των ’80s και της φιλμογραφίας του Cruise, εκείνη που τον έκανε ανεπιστρεπτί αστέρι, μια εφηβική φαντασίωση μεσαίας Αμερικής όπου ο πιτσιρικάς μένει μόνος σπίτι και μπλέκει με τη συνοδό πολυτελείας Rebecca De Mornay, με το νταβατζή της (Joe Pantoliano!) και με γενικότερα ζητήματα σεξουαλικής φύσεως, ζητημάτων ελέγχου, αθωότητας, και εξερεύνησης μιας στεγνής καπιταλιστικής ονείρωξης. Οι Tangerine Dream δίνουν τη φανταστική τους όπως πάντα μουσική και η ταινία εκτός από καστ διαθέτει και ενδιαφέρουσα οπτική και αισθητική.
O Cruise: Είναι ο Joel Goodsen, ο γνωστός δηλαδή έφηβος που χόρευε στο σαλόνι με το πουκάμισο.
Είναι από εκείνες τις ταινίες που δεν θα γινόταν ποτέ να λειτουργήσουν αν ο πρωταγωνιστής τους δεν ήταν τόσο χαρισματικός. Η εμφάνιση του Cruise εδώ όχι μόνο γιγάντωσε το ρεύμα των εφηβικών θεματικών στο εμπορικό σινεμά της εποχής, αλλά δημιούργησε μέχρι και τάσεις στη μόδα. Η αληθινή στιγμή της γέννησης ενός σταρ.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Joey Pants!
Σταθερά, αβίαστα sleazy.
All the Right Moves (1983)
Η ταινία: Χαρακτηρίστηκε “το ‘Flashdance’ του αμερικάνικου football” το οποίο, ΟΚ, σίγουρα, γιατί όχι. Κλασικής δομής και λογικής δράμα για μαθητή που θέλει να αποδράση από τη μικρή του πόλη χρησιμοποιώντας τις προοπτικές του ως αθλητής του football. Δεν είναι κακό, αλλά αν το προσπεράσετε και δείτε κατευθείαν το ‘Friday Night Lights’ δε θα σας πει και κανείς τίποτα.
O Cruise: Ο defensive back Stefen Djordjevic προσπαθεί να πετύχει στο football για να φύγει από τη μικρή πόλη της Πενσιλβάνια που έχοντας χτυπηθεί από την οικονομική κρίση της περιόδου, δεν προσφέρει και τρομερές προοπτικές για τους νέους της.
Πες τα ρε Stefan!
Fun fact ότι ο Cruise έπαιξε όντως football για ένα μικρό διάστημα (ως linebacker, την τελευταία του χρονιά στο σχολείο), αλλά τον έδιωξαν από την ομάδα όταν τον πέτυχαν να πίνει μπύρα πριν από ένα παιχνίδι.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Η Lea Thomson, λίγα χρόνια πριν φιληθεί με τον Howard the Duck.
Κι επίσης ο Terry O’Quinn, σταθερά χωρίς μαλλιά.
III. OI ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ
Legend (1985)
Η ταινία: Το βρίσκω τουλάχιστον τέλειο ότι ο Ridley Scott έχοντας γυρίσει σερί τις δύο σπουδαιότερες ταινίες στην ιστορία του sci-fi λέει μετά, ε και δε γυρνάω ένα παραμύθι φαντασίας με ξωτικά και πλάσματα του δάσους και τον τραγοπόδαρο διάβολο και άλλα τέτοια. Είναι τέλειο.
Αλήθεια τη λατρεύω με πάθος αυτή την ταινία. Είναι τα πάντα τόσο αγνά εδώ. Ο μύθος της, η συμπλοκή, αποδίδεται σε ένα γοητευτικά απλό επίπεδο, το καστ των τριών περιλαμβάνει Tim Curry ως Darkness και Mia Sara ως πριγκίπισα Lily, και η καλλιτεχνική διεύθυνση κάνει τα πάντα εμβληματικά σε ένα εντελώς cult, δεν-είμαι-σίγουρος-αν-το-ονειρεύτηκα-ή-αν-όντως-το-έβλεπα-στο-MEGA-κάθε-Σάββατο τρόπο.
(Και τα δύο.)
O Cruise: Μέσα σε όλα αυτά είναι ξεκαρδιστικό ότι ο χαρακτήρας του Tom Cruise λέγεται απλά Jack. Τι Jack ρε, άμα είναι τους θεούς του Ολύμπου ας τους λέγαμε κι εμείς Θανάση, Γιάννη, Βαγγέλη και Μαρία.
Τελοσπάντων, ο Cruise δεν είναι ιδιαίτερα καλός σε αυτή την ταινία, είναι από τις ελάχιστες φορές που παίζει κάπου και απλά δε μπορείς να τον πιστέψεις μέσα σε αυτό το όριο που θέτει το φιλμ. Το ότι βέβαια έχει μόλις έρθει από ένα μίνι σερί εφηβικών φιλμ και επιλέγει να τεστάρει τα νερά (και τα όριά του) με αυτό τον τρόπο, βοηθά να εξηγήσει γιατί ποτέ του δεν τυποποιήθηκε.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Ο Tim Curry σε μεγάλα κέφια
και η Mia Sara
στην πρώτη της ταινία.
Top Gun (1986)
Η ταινία: Καταρχάς η ταινία φυσάει.
Τα έχουμε εξηγήσει και πολύ αναλυτικότερα. Ο Tony Scott ήταν μεγάλος υποτιμημένος μάστορας. Το έργο φυσικά έγινε ποπ φαινόμενο. Μάζεψε $350 εκατομμύρια στο box office, πήρε Όσκαρ (his name is Giovanni Giorgio), και γενικά καθόρισε ανεπιστρεπτί το καλοκαιρινό blockbuster.
O Cruise: Παίζει τον Maverick,
και μπορείς σε κάθε δευτερόλεπτο παρουσίας του στην οθόνη, από τα μουράτα πιλοταρίσματα στα ποζαρίσματα υπό το φως της magic hour μέχρι τις σκηνές άπειρης ερωτικής έντασης με την Kelly McGillis, πως ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από τη στόφα του πρωταγωνιστή.
Ποιος άλλος είναι εκεί; O Val Kilmer.
Μιλάμε για στιγμές τρελού tension.
The Color of Money (1986)
Η ταινία: Κοίτα τι γίνεται τώρα, έχουμε φτάσει εδώ ήδη στο σημείο που η αφίσα μιας ταινίας του Martin Scorsese έχει με τεράστια γράμματα τα ονόματα ενός θρύλου, του Paul Newman (που κέρδισε το Όσκαρ) και του Tom Cruise, που ουσιαστικά μετράει ούτε μισή δεκαετία στο χώρο. Η ταινία είναι στα κρυφά σίκουελ του προ 25ετίας ‘Hustler’, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία.
O Cruise: Παίζει τον Vincent Lauria, ο οποίος αποτελεί την αφορμή για τον πάλαι ποτέ θρυλικό μπιλιαρδά του Newman να ασχοληθεί ξανά με το σπορ, ως μέντοράς του.
Το 1986 είναι μια χρονιά απολύτως χαρακτηριστική του ποιος είναι ο Cruise και σε τι θα στόχευε στην καριέρα του. Μέσα σε λίγους μήνας έβγαλε δύο ταινίες (δε θα ήταν ποτέ παραπάνω), η μία εμπορικό φαινόμενο, προσεγμένη, εμβληματική περιπέτεια, κι η άλλη ένα σοβαρό έργο σπουδαίου auteur, στηριγμένη εν πολλοίς πάνω του. Κανείς δεν κατάφερε να ισορροπήσει αυτές τις δύο όψεις του Αμερικάνικου σινεμά για τόσο πολύ καιρό και τόσο πολύ αποτελεσματικά, όσο o Cruise.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Μωρή τρέλα John Turturro!
ΙV. H ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΤΑΡ
Cocktail (1988)
Η ταινία: Τεράστιο χιτάκι εκείνης της χρονιάς, από τις κακές ταινίες που ένας νέος σταρ έχει δικαίωμα να κάνει από τη στιγμή που επιφέρουν μια τέτοια κλωτσιά στο zeitgeist όπως τούτη. Επειδή ναι, είναι πολύ κακή ταινία, την ξανάδα μετά από χρόνια και δεν πίστευα στα μάτια μου, είναι σαν κάθε 10 λεπτά να αποφάσιζαν να γράψουν τελικά μια άλλη ταινία (η φάση με την Elizabeth Shue που τελικά έχει λεφτά ο.Ο ). Αλλά δε μπορώ να πω, είναι κακή με έναν τρομερά διασκεδαστικό τρόπο, δεν βαριέσαι ποτέ. Γίνονται πραγματάκια.
O Cruise: Είναι ο Ιρλανδικής καταγωγής Brian Flanagan, ανερχόμενος σταρ στους #mixology κύκλους, παραδίδει σόου κάθε φορά που του ζητάς να φτιάξει ένα ποτό, κάνει χορευτικά, πετάει μπουκάλια στον αέρα, είναι ένας Harlem Globetrotter του φτιάχνειν κοκτέιλ. Ο τύπος ανάμεσα στις παραγγελίες ανεβαίνει στη μπάρα και απαγγέλει ποίηση, ε και τον είχα μπροστά μου σε μπαρ. “Ναι θα ήθελα ένα–” “μισό, η μούσα μου!” “ναι θα ήθελα–” “ΑΠΣΠΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ” *θοδωρής ήδη στη γωνία για περιπτερόμπυρα*
Ο Brian επίσης είναι το είδος του ανθρώπου που θα απατήσει τον κοπέλα του επειδή ο douchebag μέντοράς του θα του βάλει στοίχημα ότι δε μπορεί να ρίξει την πλούσια που μόλις έσκασε στο μπαρ και μετά όταν απολογείται θα πει κάτι του στυλ “μα ήταν ΣΤΟΙΧΗΜΑ!”. Γενικά καταπληκτικός τύπος, είναι η μόνη φορά στην ιστορία του αισθηματικού δράματος που υποστηρίζεις τους κακούς πλούσιους γονείς που θέλουν να κρατήσουν την κόρη τους μακριά από τον πρωταγωνιστή.
Είπαμε, περνάς τέλεια με την ταινία.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Εκτός από την all-time peak Elizabeth Shue, στην ταινία εμφανίζεται χωρίς λόγο και αιτία ο Jim Walsh, ο μπαμπάς του Brandon και της Brenda.
Jim Walsh μην κοιτάς την κάμερα ρε μαν δεν κάνουμε μυκονιάτικο ρεπορτάζ για την #mykonos.
Rain Man (1988)
Η ταινία: Πόσο πεζό να μιλήσεις για αυτή την ταινία μετά το ‘Cocktail’. Τελοσπάντων οι πάντες έχουν δει το ‘Rain Man’ γιατί ως γνωστόν είναι στη διδακτέα ύλη του δημοτικού, και συνεχίζει το σερί με τις πολύ μελετημένες αυτές χρονιάς του Tom Cruise με μία ταινία για την καβλάντα και το box office και μία ταινία για το πρεστίζ και τα βραβεία. Εδώ σειρά παίρνει ο Barry Levinson και το κλασικό μελόδραμα των 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Α’ Ανδρικό Ρόλο στον Dustin Hoffman.
O Cruise: Παίζει τον αδερφό του Ray, τον Charlie Babbitt.
Ο Hoffman έχει τον κλασικό, τον αβανταδόρικο ρόλο αλλά ο Tom Cruise είναι ο team player της υπόθεσης, δίνει πολλή ψυχή, μεταλάσσεται στη διάρκεια της ταινίας, παίζει τον straight man απέναντι στον τυφώνα Hoffman. Είναι φανταστικός.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Η Valeria Golino,
που κάποτε μου είχε πει (για το cosmo #RIP) πως “θέλει να γεράσει στην Ελλάδα”.
Born on the Fourth of July (1989)
Η ταινία: Και, η πρώτη δεκαετία του Tom του Cruise κλείνει με το έξοχο post-war δράμα του Oliver Stone, για έναν άντρα που, έχοντας μείνει παράλυτος στον πόλεμο του Βιετνάμ, στρέφεται κατά του πολέμου και γίνεται ακτιβιστής. Από τις κατεξοχήν ταινία πάνω στις οποίες χτίστηκε το όνομα και η ευρύτερη αντίληψή μας για το ποιος είναι ο Oliver Stone.
O Cruise: Πήρε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ παίζοντας τον Ron Kovic επειδή μπορείς απλά να είσαι σίγουρος ότι ο μεγάλος εμπορικός σταρ θα διακριθεί στα Όσκαρ όταν παίξει αληθινό πρόσωπο, με κινησιακές δυσκολίες, και με εμφανώς όχι δικά του facial hair. Είναι εξίσωση. Την είχαν ανακαλύψει από τότε.
Αυτό δε σημαίνει πως δεν ήταν καλός φυσικά. Πάντα είναι καλός. Απλά ως Tom Cruise μας παίρνει να χλευάζουμε με άνεση τα Όσκαρ καθότι είμαστε μεγαλύτεροι από αυτά.
Ποιος άλλος είναι εκεί; Ο Willem Dafoe!
Willem! Dafooooe.
Είμαι πολύ ΟΚ με τον εαυτό μου κλείνοντας το άρθρο με αυτό το βίντεο. Κάθε άρθρο θα έπρεπε να κλείνει με αυτό το βίντεο.
***
Το πώς αυτή η δεκαετία-origin ενός απόλυτου κινηματογραφικού σταρ οδήγησε στη θεμελίωση του Cruise ως τον μεγαλύτερο της εποχής μας, είναι αντικείμενο ενός επόμενου κειμένου με την αντίστοιχη ματιά στη ‘90s φιλμογραφία του.
Μαντέψτε τι ταινίες θα ξαναβλέπω φέτος το καλοκαίρι.