ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

Οι χειρότερες ελληνικές ταινίες που έχουν δει ποτέ τα μάτια μας, σύμφωνα με το Reddit

Στη λίστα θα βρείτε και μια ταινία που, σύμφωνα με το μύθο, δεν κατάφερε ποτέ και κανείς να την ολοκληρώσει.

Στον θαυμαστό παλιό κόσμο του Reddit κρύβεται όλη η αλήθεια, τουλάχιστον τις νύχτες που μένουν άγρυπνοι όσοι έχουν λογαριασμό, ηττημένοι από τις σκέψεις που δεν τους αφήνουν να κλείσουν μάτι. Εκεί, σε αυτό το λευκό πεδίο που στην Ελλάδα δεν έχει πάρει την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει, μοιράζονται τα εσώψυχά τους, τους προβληματισμούς και τις σοφίες τους.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Exploring the greek side of Reddit, αναζητήσαμε τις ταινίες που έκαναν το κοινό να μουδιάσει, να κριντζάρει που λένε και οι ειδικοί των social media και, δυστυχώς, στεναχωρηθήκαμε πολύ καθώς δεν βρήκαμε τον Καζαντζάκη του Γιάννη Σμαραγδή. Btw, που γράφουν πάλι οι ειδικοί των social media, θα έχετε ήδη ενημερωθεί πως υπάρχει στη βιβλιοθήκη του Netflix.

Μετά από μία έρευνα μηνών που κράτησε τουλάχιστον 25 λεπτά, βρήκαμε με τη βοήθεια έγκριτων δημοσιογράφων και fact checkers, ποιες είναι αυτές οι ταινίες και, πραγματικά, σοκαριστήκαμε. Δεν περιμέναμε ποτέ να βρούμε στη λίστα τον Μάρκο Σεφερλή.

Το Reddit μίλησε, λοιπόν. Αυτές είναι οι χειρότερες ελληνικές ταινίες, σύμφωνα με τους χρήστες του.

Επικίνδυνες μαγειρικές

Γυρίζουμε πίσω στο 2010, τότε που ο Γιώργος Χωραφάς, η Κάτια Ζυγούλη και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μπήκαν στην κουζίνα. Ή κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με το στόρι, δύο άντρες, ο ένας διάσημος σεφ και άλλος μάγειρας στα πλοία, μοιράζονται τον υψηλότερο όροφο μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας αλλά και την ίδια γυναίκα: τη Νανά, μια μυστηριώδη, αιθέρια ύπαρξη, η οποία παθιάζεται με τη μαγειρική τους. Το αποτέλεσμα, άνοστο.

Χαλβάη 5-0

«Ναι, αλλά για τον χαμό που έκανε δεν μιλάτε» και «σας πονάει ο Σεφερλής». Εντάξει, δεν έχουμε σκοπό να πάμε κόντρα σε κανέναν, το μόνο που έχουμε να πούμε, είναι ότι το Χαλβάη 5-0 βρίσκεται ψηλά στη λίστα.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί, είμαστε σίγουροι ήταν μια καλή ταινία.

Ο Νικητής

Μία απίστευτη ταινία με τρομερές ερμηνείες, απίστευτα guests και απίθανα μηνύματα. Όσοι πέρασαν από τους μυρωδάτους θαλάμους των ελληνικών στρατοπέδων, τη γνωρίζουν. Όσοι δεν έχουν σκοπό ή θέλουν να μάθουν περισσότερα -και- για τον ελληνικό στρατό, αξίζει να τη δουν.

Μια μέλισσα τον Αύγουστο

Ο Χάρης, πίσω στο 2006 όταν κυκλοφόρησε η ταινία, καταφθάνει σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία με τρεις γυναίκες: τη σύζυγό του, την Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του και την ερωμένη του που παριστάνει την κωφάλαλη. Όταν ξαφνικά τον τσιμπάει μέλισσα, πρήζεται κι εμφανίζεται ο «άλλος του εαυτός», εκείνος που προκαλεί διαρκώς τη συνείδησή του.

Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 4

Εντάξει, κουβαλάει και μια ιστορία, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αυτή δεν μπορεί να γραφτεί ξανά, αλλά από την ανάποδη. Ο Μπίλιας και οι φίλοι του μαραζώνουν πια που δεν είναι μαθητές όμως το ότι δεν ξέρουν αρχαία, τους κάνει να γυρίσουν πίσω στα θρανία με νέες πλάκες σε καθηγητές, αλλά και μαθητές. Κρίμα, θα πούμε εμείς.

The Bachelor

Εκτός από τον Καζαντζάκη του Σμαραγδή, στο Netflix υπάρχει και το Bachelor και αυτή είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να δεις αυτό το αριστούργημα (όποιο πετύχεις, είναι πολλά) καθώς, σύμφωνα με το Reddit, όλα είναι κάπως μέτρια (είμαστε ευγενικοί).

Σούλα Έλα Ξανά

Η Σούλα κλείνει τα 30 κι αποφασίζει να παντρευτεί. Καλεί λοιπόν στο νησί όπου είναι διορισμένη τέσσερις παλιές της σχέσεις για να διαλέξει ανάμεσά τους τον άντρα της ζωής της. Είναι ήδη κακό, πού να πατήσεις το play.

Λουκουμάδες με Μέλι

Στη «χρυσή» χρονιά της Ελλάδας μας, το 2004 δηλαδή, κυκλοφόρησε ένα αριστούργημα, το Λουκουμάδες με Μέλι. Ο Μάνος, όπως διαβάζουμε, ένας νέος με σεξουαλικά προβλήματα και επιστρέφει στη γενέτειρά του στην επαρχία, όπου ξανασυναντά τον παλιό του έρωτα, που δουλεύει τώρα σε γραφείο κηδειών, αλλά και το θείο του, ο οποίος εκτός από λουκουμάδες λιγουρεύεται κι άλλες διαστροφικές ηδονές.

Εμπόδιο στις «ορέξεις» του θείου ορθώνεται, εκτός του Μάνου, κι ένα ειδικά εκπαιδευμένο γουρουνάκι! Αντέχεις να τη δεις;

Bonus: Ούτε Ρόκυ… Ούτε Ράμπο, έρχονται οι Βλαχοκράμπο

Μία ταινία-σταθμός από το μακρινό πια 1988. Φήμες λένε ότι δεν κατάφερε ποτέ και κανείς να την ολοκληρώσει.