123RF
ΒΙΒΛΙΟ

Πώς θα σπάσεις την αμήχανη σιωπή στο ασανσέρ

Μια αποκλειστική προδημοσίευση από το βιβλίο 'Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στη ζωή' είναι εδώ για να σε βοηθήσει σε όλα τα σενάρια επιβίωσης.

Τα έχουμε γράψει και τα έχουμε ξαναγράψει. Ελάχιστα πράγματα συγκρίνονται με την αμηχανία που αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι κλεισμένος σε ασανσέρ με αγνώστους ή συναδέλφους με τους οποίους δεν έχεις άνεση. Προφανώς, αυτή δεν είναι η μοναδική αμήχανη συνθήκη που μπορεί να συμβεί στη ζωή σου, κατατάσσεται όμως αρκετά ψηλά.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα βιβλίο που σε προετοιμάζει για όλα αυτά και σου προσφέρει μια σειρά ρεαλιστικών και συχνά ξεκαρδιστικών συμβουλών για πραγματικά άβολες καταστάσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Πρόκειται για το βιβλίο ‘Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στη ζωή’ των Jushua Piven και ο David Borgenight, του οποίου το Oneman εξασφάλισε μια αποκλειστική προδημοσίευση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ


O Jushua Piven και ο David Borgenight δημιούργησαν πριν είκοσι χρόνια την πιο ευπώλητη σειρά βιβλίων επιβίωσης όλων των εποχών, αξιοποιώντας αρχικά τις δικές τους εμπειρίες αλλά και τις αμέτρητες συνεντεύξεις που πραγματοποίησαν μέσα σε αυτό το διάστημα. Τα βιβλία έγιναν best sellers από την πρώτη στιγμή της έκδοσης τους, ενώ η σειρά ανανεώνεται με νέα βιβλία από τότε, με την ίδια πάντα επιτυχία. Σήμερα κυκλοφορούν σε 27 χώρες, έχοντας ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις και έχουν μεταφερθεί σε 2 τηλεοπτικές σειρές (TBC, Discovery Channel)

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, κίνδυνος δεν σημαίνει μόνο να βρεθείς ξαφνικά απέναντι σ’ ένα φίδι. Οι περισσότερες κρίσεις ξεσπούν πολύ πιο κοντά μας –στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας. Αυτός ο απολύτως απαραίτητος οδηγός επιβίωσης περιέχει εκατοντάδες τρόπους για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις συμφορές που μπορεί να μας βρουν καθημερινά, όπως: Την αμήχανη σιωπή στο ασανσέρ, μια απροειδοποίητη επίσκεψη των γονιών, μια κοκκινίλα από το ξύρισμα, πολύ σκόρδο στο φαγητό, το σφήνωμα του δαχτύλου στην μπάλα του μπόουλινγκ.

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Υπάλληλοι Γραφείου

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Προετοιμάστε το έδαφος για να αποχωρήσετε νωρίς. Μόλις βρεθείτε στο πάρτι, κυκλοφορήστε στον χώρο και κινηθείτε προς τη δεξιά πλευρά της πόρτας απ’ όπου μπήκατε, μιλώντας με τους συναδέλφους για ένα έκτακτο περιστατικό που σας έτυχε, ώστε να μπορέσετε να φύγετε νωρίς (πείτε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να φύγει νωρίς η μπέιμπι σίτερ σας, ότι αρρώστησε το κατοικίδιό σας, ότι νιώθετε να σας τριγυρίζει κάποια γρίπη). Αν μέχρι να φτάσετε πάλι στην πόρτα περνάτε καλά, μείνετε στο πάρτι, ειδάλλως μπορείτε κάλλιστα να προχωρήσετε προς την έξοδο.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟΝ «ΚΑΖΑΝΟΒΑ» ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Βρείτε με κάποιον/-α συνάδελφο ένα σύνθημα (π.χ. κοφτός βήχας τρεις φορές), ώστε να καταλάβει ότι πρέπει να σας πλησιάσει για να σας καλέσει «σε κάποια σύσκεψη» και να γλιτώσετε από τις ερωτικές του διαθέσεις. Φροντίστε να έχετε ένα προσωπικό «ανάχωμα» προστασίας από τουλάχιστον δύο συναδέλφους ανάμεσα σε εσάς και στον Καζανόβα σε κάθε συνάντηση όλων των υπαλλήλων του γραφείου.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Φροντίστε να είστε έτοιμοι για τη στιγμή που θα ακούσετε την τρομερή ατάκα και ζυγίστε την αντίδρασή σας ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη του για επιδοκιμασία, χωρίς όμως να είναι μεγαλύτερη από την ελάχιστη απαιτούμενη -ένα γρήγορο μουγκρητό για κάποιο λογοπαίγνιο, κάποιο επιφώνημα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Αλλάξτε θέμα συζήτησης  απομακρυνθείτε αμέσως.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΙΩΠΗ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ


Πείτε κάτι για τον καιρό ή τη θερμοκρασία, για την ώρα, τη μέρα της εβδομάδας, τον μήνα, την εποχή ή για τις γιορτές που πλησιάζουν, και περιμένετε μέχρι να γίνει κάποιο σχόλιο. Μερικά άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι τα δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα, οι αθλητικές ομάδες και η κούραση που νιώθετε. Αν η σιωπή συνεχιστεί, εστιάστε το βλέμμα σας στα τοιχώματα του ασανσέρ ή στο πάτωμα μέχρι να φτάσετε στον όροφό σας. Βγείτε αμέσως απ’ το ασανσέρ.

Στην παραλία

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΚΑΒΟΥΡΙ

Βάλτε το πάλι στο νερό για να το αναγκάσετε να σας αφήσει από τις δαγκάνες του. Αν δεν τις χαλαρώσει, ανοίξτε τες με το ελεύθερο χέρι σας και πετάξτε το καβούρι στο νερό. Αν το δέρμα σας κάνει πληγή, περιποιηθείτε τη σαν να είναι πληγή από τρύπημα: Καθαρίστε τη, βάλτε αντιβακτηριδιακή αλοιφή και καλύψτε τη.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ


Βγάλτε το από το νερό όσο πιο γρήγορα μπορείτε και απενεργοποιήστε το. Κρατήστε τη συσκευή με την οθόνη ή το πληκτρολόγιο προς το έδαφος και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Βγάλτε και στεγνώστε καλά με ένα καθαρό ύφασμα ή μπλουζάκι την μπαταρία και όλες τις επαφές της. Φυσήξτε το κινητό με σεσουάρ τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφήστε το να στεγνώσει όλη τη νύχτα ή περισσότερο και ύστερα επιχειρήστε να το ενεργοποιήσετε.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Πηγαίνετε αμέσως σε σκιερό μέρος. Βάλτε επάνω στην περιοχή του εγκαύματος δροσερές, βρεγμένες λωρίδες υφάσματος κι αφήστε τες. Ποτέ μη βάζετε πάγο απευθείας επάνω σε γυμνό δέρμα διότι υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν τα κύτταρα. Όταν οι λωρίδες πάψουν να είναι δροσερές και αρχίσουν να θερμαίνονται, βγάλτε τες και απλώστε κάποιο τζελ κατά των εγκαυμάτων, όπως αλόη βέρα, και καλύψτε πάλι την περιοχή με ένα δροσερό ύφασμα. Αν χρειαστεί, πάρτε ένα οποιοδήποτε κοινό παυσίπονο. Μείνετε σε εσωτερικό χώρο ή, αν αυτό είναι αδύνατο, μην εκτεθείτε καθόλου στον ήλιο.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΨΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ

Βγάλτε το από τη σχάρα ψησίματος. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι 3 χιλιοστά από την επιφάνεια του κρέατος κι έπειτα βάλτε το πάλι στην ψησταριά αν η εσωτερική θερμοκρασία του είναι κάτω από τους 70 βαθμούς Κελσίου. Αν το κρέας παραψήθηκε, φτιάξτε μια σάλτσα για μπάρμπεκιου χρησιμοποιώντας ως κύριο συστατικό λιωμένο βούτυρο και αλείψτε το κρέας. Αν είναι πάρα πολύ στεγνό και παραψημένο, τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε το με τη σάλτσα. Σερβίρετε επάνω σε ψωμάκι για μπέργκερ ή με ρύζι, ή πατάτες.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ

Γεμίστε μια καθαρή σύριγγα κρέατος με νερό για να ξεπλύνετε το μάτι σας έως ότου υποχωρήσει ο πόνος.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ Η ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΠΟΣ


Σβήστε τη φωτιά με χοντρό αλάτι. Σκεπάστε αμέσως την ψησταριά και σιγουρευτείτε ότι είναι κλειστές όλες οι οπές εξαερισμού. Περιμένετε για 30 δευτερόλεπτα και ξεσκεπάστε την αργά, κρατώντας το καπάκι με το χέρι τεντωμένο για να βλέπετε μήπως αναζωπυρωθεί η φωτιά. Για να μειώσετε την πιθανότητα φωτιάς από τα λίπη που στάζουν επάνω στα κάρβουνα, συγκεντρώστε τα κάρβουνα στη μια πλευρά της ψησταριάς και συνεχίστε το ψήσιμο στην άλλη.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ Η ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ

Σηκώστε την και στη συνέχεια μαζέψτε με λαβίδα τα καυτά κάρβουνα και βάλτε τα στην ψησταριά. Ρίξτε άφθονο νερό με το λάστιχο στο σημείο όπου έπεσαν τα κάρβουνα, αλλά και αρκετά εκατοστά πιο πέρα.

Exit mobile version