ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι κάνει ο Luke Perry στην Αγρια Δύση;

Ο Ντίλαν του Μπέβερλι Χιλς το παίζει σερίφης στην Άγρια Δύση εδώ και τρία χρόνια. Επισκεφθήκαμε το σαλούν από περιέργεια.

 

Κοιτώντας κάτι πρόσφατες DVD κυκλοφορίες έπεσε το μάτι μου πάνω σε κάτι που λεγόταν “Goodnight for Justice: Queen of Hearts” που βγήκε τέλος Μαϊου και έχει για πρωταγωνιστή τον Luke Perry με καουμπόικο καπέλο. Αφού προς στιγμήν αναρωτήθηκα αν ήταν κάποιο προχωρημένο αποκριάτικο διαφημιστικό φυλλάδιο, προχώρησα στο παρασύνθημα. “Goodnight for Justice”. ΟΚ, κάπως υπερβολικά μελοδραματικός τίτλος αλλά τι να γίνει. Ωστόσο έπρεπε να μάθω περισσότερα γι’αυτό. Τι δουλειά είχε ο Ντύλαν στην Άγρια Δύση;

Μια σύντομη έρευνα αποκάλυψε τα εξής φανταστικά:

α) Το ‘Goodnight’ είναι λογοπαίγνιο επειδή έτσι λένε τον δικαστή που είναι ο ήρωας της ταινίας. Τον λένε Goodnight. Δικαστής Goodnight. Ο σεβασμιότατος Καληνύχτας.

β) Η ταινία είναι βασισμένη σε χαρακτήρες που δημιούργησε ο Luke Perry. Καλά που το ξέρουμε.

γ) Είναι τρίτη ταινία σε μια σειρά περιπετειών του δικαστή Καληνύχτα.

δ) Ανακεφαλαιώνοντας, ο Luke Perry πρωταγωνιστεί σε μια γουέστερν τριλογία ως Δικαστής Καληνύχτας, μια δημιουργία του ίδιου.

Ωραία. Φανταστικά. Αλλά κάτι μου θύμιζε αυτό το πράγμα όσο το έψαχνα, οπότε ψαχούλεψα λίγο ακόμα και τότε σκόνταψα σε αυτό το απίστευτο διαμάντι, που μου τα θύμησε όλα:

Ναι! Σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, πριν 2 χρόνια, ήταν ο Jason Priestley, ο Μπράντον του Μπέβερλι Χιλς. Τι γνώμη να έχει η Μπρέντα για όλα αυτά!

(‘Ετσι απαντάται και το άλλο ερώτημα που αναμφίβολα είχες τόσα χρόνια, αν δηλαδή ο Jason Priestley έγινε τελικά σκηνοθέτης.)

Λοιπόν, τι γίνεται σε αυτό το πράγμα. Ο Δικαστής Τζον Καληνύχτας (το ξέρω ότι θα μπορούσα απλά να το πω Γιάννης Καληνύχτας, αλλά έτσι μοιάζει σαν κακή παρωδία, το άλλο είναι αυθεντικά lame) όταν ήταν μικρός είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται, επειδή μάλλον είναι απαραίτητο αυτό για κάθε σύγχρονο ήρωα, και τώρα που μεγάλωσε είναι ένας περιφερόμενος δικαστής που πάει από περιθωριακή πόλη σε περιθωριακή πόλη της Άγριας Δύσης για να προστατεύσει όσους τον έχουν ανάγκη. Άρα είναι κάτι μεταξύ “Κουνγκ Φου” και “Μπάτμαν” και Ρέιλαν Γκίβενς; Απλά όχι καλό.

Στη δεύτερη ταινία, “Measure of Man”, σώζει ένα βαγόνι που βρίσκεται υπό επίθεση, αλλά μια μυστηριώδης γυναίκα εκεί μπορεί και να ήταν φυλακισμένη που μετέφερε ένας σερίφης που πέθανε στην επίθεση. Στο “Queen of Hearts” σώνει μια γυναίκα από έναν αδίστακτο στρατηγό, αλλά δε γνωρίζει πως η γυναίκα είναι απατεώνας! Καληνύχτα, άστο ρε δικέ μου, κάντο καληνυχτάκιας καλύτερα, δε σε θέλει.

Το φοβερό είναι πως η πρώτη ταινία έκανε για το Hallmark, το κανάλι στο οποίο προβλήθηκε, τα μεγαλύτερα νούμερα της ιστορίας του, γι’αυτό και έξαφνα δημιουργήθηκε ολόκληρο franchise. Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο για την ελληνική τηλεόραση. Είναι ας πούμε σαν ο Μαρκουλάκης να έπαιζε ήρωα του ’21 σε τηλεταινία για το Τηλεάστυ. Οπότε ναι, φυσικά θα έκανε τρελά νούμερα. Ποιος δε θα το έβλεπε;

(Τώρα που το έγραψα πραγματικά θέλω να δω τον Μαρκουλάκη να παίζει ήρωα του ’21 σε τηλεταινία.)

Τώρα, για το αν αξίζει να τα δεις. Γενικά περνάει ευχάριστα με έναν εντελώς “χριστέ μου τι βλέπω πού είναι το κοντρόλ να αλλάξω κανάλι μπα άστο που να σέρνομαι μέχρι εκεί τώρα” τρόπο. Είναι το είδος του γουέστερν που ο μοναχικός ήρωας μπορεί να είναι σοβαρός και σκοτεινός αλλά έχει και χιουμοράκι, έστω και χιούμορ που σε κάνει να ανατριχιάσεις και πεθυμήσεις τον Μάρκο Σεφερλή (#marko_ela_sto_twitter). Που υπάρχει πάντα μια ‘εντυπωσιακή’ γυναίκα (δηλαδή, ξέρεις, όχι εντυπωσιακή, αλλά που η ταινία νομίζει πως είναι εντυπωσιακή) που στο τέλος αποδεικνύεται πως δεν είναι για τον ήρωά μας. Που η δράση συχνά κάνει διαλείμματα για να αφήσει τον Τζον τον Καληνύχτα να μας διδάξει μερικά μαθήματα ζωής.

Παράδειγμα! Ο Luke Perry βγαίνει στο δρόμο μπροστά από το σαλούν, πιτσιρίκι πετάγεται από το πουθενά και με χαζό βλέμμα του λέει “κύριε κύριε η μαμά μου λέει ότι δικαστής κι ότι μια φορά κρέμασες έναν κακό επειδή έφτυσε!” στο οποίο ο Καληνύχτας απαντά “δε στα λέει καλά η μαμά σου. δε θα κρέμαγα κάποιον επειδή έφτυσε. μόνο αν έφτυνε κάποιον νεκρό.” (yikes) Στη συνέχεια, επειδή η σκηνή δεν τελειώνει εκεί, το πιτσιρίκι τον ρωτάει, “θα τιμωρούσες ποτέ έναν αθώο;” και ο αδέκαστος Καληνύχτας απαντά “κανείς δεν είναι αθώος…. και ξέρεις γιατί; *δραματική παύση* Επειδή όλοι είμαστε ένοχοι για όσα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά δεν κάναμε.” Μαθήματα ζωής λέμε.

Με το που λέει την ατάκα (και κρίμα που δεν είχε μικρόφωνα στην Άγρια Δύση γιατί πραγματικά νιώθεις εδώ την ανάγκη του να πετάξει ένα), κάνει κίνηση και βγάζει κέρμα πίσω από το αυτί του πιτσιρικά. Μα το θεό δε σας κάνω πλάκα, όλο αυτό είναι αληθινή σκηνή ταινίας.

Ας κλείσουμε αυτό τον ύμνο με τον μόνο τρόπο που του αξίζει: Μια γκαλερί εκφράσεων Luke Perry από τον ρόλο του ως Δικαστής Τζον Καληνύχτας.

Badass Καληνύχτας.

Καβλαντίζων Καληνύχτας.

Σκεπτικός Καληνύχτας.

Ευαίσθητος Καληνύχτας.

Εμπφφφ… σόρι γι’αυτό. Μπανιαρισμένος Καληνύχτας.

Σκληράντρας, άκου-να-δεις-κουκλίτσα-μου Καληνύχτας.

Οργίλος Καληνύχτας.

Σας είπα για το μαγικό κόλπο που κάνει;;;

Exit mobile version