Το επεισόδιο του Pokemon που έστειλε στο νοσοκομείο 700 παιδιά
- 18 ΜΑΙ 2024
Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων με εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Από την πρώτη τους κιόλας προβολή, τα Pokemon κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές των μικρών, αλλά και των πιο μεγάλων παιδιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι η σειρά παιζόταν ασταμάτητα από την 1η Απριλίου του 1997 μέχρι και τις 24 Μαρτίου του 2023.
Στα 26 αυτά χρόνια προβλήθηκαν συνολικά πάνω από 970 επεισόδια, ενώ μέχρι το 2020 είχαν κυκλοφορήσει και 23 ταινίες με τις περιπέτειες του Ας Κέτσαμ, του Πίκατσου και της παρέας τους. Εκτός από την κύρια σειρά όμως ακολούθησαν και σειρές spin off όπως είναι το Pokemon Origins και το Pokemon Generations που εξερευνούν περισσότερο την πλευρά των βιντεοπαιχνιδιών.
Υπάρχει όμως ένα επεισόδιο των Pokemon, που όσο περίεργο κι αν ακούγεται, έχει παίχτηκε μόλις μια φορά στην τηλεόραση, καθώς μετά την προβολή του, σχεδόν 700 παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα όπως σπασμοί, ερεθισμός στα μάτια, προσωρινή τύφλωση και λιποθυμίες.
Αυτό ήταν το 38ο της σειράς που έμεινε στην ιστορία ως Pokemon Shock, και ο λόγος που τόσα παιδιά τελικά νοσηλεύτηκαν ήταν η αστραπιαία και συνεχής αλλαγή του φωτός που προβλήθηκε από τις κόκκινες και μπλε λάμψεις του Πίκατσου. Τα περισσότερα παιδιά γύρισαν σπίτια τους το ίδιο κιόλας βράδυ, πολλά από αυτά όμως χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, καθώς διαγνώστηκαν με επιληψία.
Στο επεισόδιο, με την ονομασία «Ο ηλεκτρικός στρατιώτης Ποριγκόν/ Computer Warrior Polygon», ο Πίκατσου με τον Ας, τη Μίστι και τον Μπροκ ταξιδεύουν στον κυβερνοχώρο μέσω ενός μεταδότη που στη συνέχεια χαλάει και εγκλωβίζονται εκεί μέχρι να φτιάξουν τον μεταδότη.
Ο Ποριγκόν έχει στόχο να καταστρέψει τον κυβερνοχώρο χρησιμοποιώντας μια βόμβα που θα εξαπολύσει αμέτρητους ιούς. Ο Πίκατσου αναλαμβάνει δράση και χρησιμοποιεί την ηλεκτρική του ενέργεια για να σταματήσει τον Ποριγκόν. Άρχισε να εκτοξεύει κόκκινες και μπλε λάμψεις που εναλλάσσονταν μεταξύ τους με απίστευτη ταχύτητα.
Αυτή η σκηνή ήταν και η αιτία των περιστατικών που οδήγησε εκατοντάδες παιδιά στο νοσοκομείο. Μάλιστα, τόσο μεγάλο ήταν το θέμα που προκλήθηκε που μέχρι και ο τότε πρωθυπουργός της χώρας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.