Amazon Studios
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Wheel of Time μπορεί να γίνει το επόμενο Game of Thrones

Γιατί από τους πολλούς και άξιους διεκδικητές του θρόνου, είναι η σειρά που κόβει τελικά πρώτη το νήμα.
Δυόμιση ολόκληρα χρόνια (και μια καραμπινάτη πανδημία) μετά το τέλος του Game of Thrones, όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα / streaming πλατφόρμες συνεχίζουν να αναζητούν εκείνη την τηλεοπτική σειρά φαινόμενο, στις πλάτες της οποίας θα μπορέσουν να στηριχθούν προκειμένου να μη χάσουν συνδρομές όταν με το καλό βγούμε όλοι για τα καλά -εμβολιασμένοι και αμάσκωτοι- έξω.

Προφανώς και το House of Dragon του HBO, το prequel του GOT (βλέπε 200 χρόνια πριν) δια χειρός των David Benioff και D. B. Weiss σχετικά με την άνοδο του House Targaryen, έχει εδώ τον πρώτο λόγο. Όπως δηλαδή είναι λογικό, δίκαιο και αναμενόμενο.

Mε τη μεγάλη μάχη να αναμένεται να σκάσει κάπου στο δεύτερο μισό του 2022, όταν και το House of Dragon θα κληθεί κάποια στιγμή να αναμετρηθεί με το Lord of The Rings του Amazon Prime (πρεμιέρα 2 Σεπτεμβρίου) που είναι και η ακριβότερη τηλεοπτική σειρά που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Οπότε εκεί ίσως και να χρειαστεί να αξιολογήσουμε εκ νέου τα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ωστόσο, δυο  πράγματα είναι βέβαια. Ότι το Netflix δεν τα έχει πάει ιδιαίτερα καλά στο συγκεκριμένο στίβο, καθώς τόσο το Witcher (το prequel του οποίου είναι στα σκαριά) όσο και (σε μικρότερο βαθμό) το Shadow and Bone δεν φαίνονται ικανά να κάνουν τη διαφορά.

Το εθιστικό Wheel of Time

Και ότι το The Wheel of Time του Amazon Prime, η πρώτη σεζόν του οποίου ολοκληρώθηκε παραμονή Χριστουγέννων, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από εθιστική. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο.

Βασισμένο στα best seller βιβλία του Robert Jordan και με σχεδιασμό να τρέξει (σύμφωνα με τους showrunners) για 8 ολόκληρες σεζόν, μας εισάγει σε ένα γαλαξία φαντασίας στο οποίο οι γυναίκες έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Εκείνες είναι βλέπεις που έχουν πρόσβαση στην υπέρτατη δύναμη (κάτι σαν την the force του Star Wars), καθώς όποιος άντρας τη νιώθει στην πορεία τρελαίνεται. Μεταξύ των οποίων και ένας γνωστός και αγαπημένος μας από το Casa de Papel.

Εννοείται πως και εδώ έχουμε να κάνουμε με την επική κορύφωση μιας χιλιετούς μάχης μεταξύ του καλού και του κακού. Με την -αψεγάδιαστα αρχοντική- Rosamund Pike (μέλος της σέκτας μαγικών πολεμίστριων Aes Sedai που άλλοι σέβονται και άλλοι φοβούνται) να προσπαθεί να σώσει την παρτίδα μαζεύοντας εκείνα τα πέντε χωριατόπαιδα ανάμεσα στα οποία είναι πεπεισμένη ότι κρύβεται η μετενσάρκωση του θρυλικού Δράκου.

Του μοναδικού δηλαδή πρωταθλητή του Φωτός που, αν βρεθεί και δεν αλλαξοπιστήσει στην πορεία, είναι ικανός να αντιμετωπίσει τον Άρχοντα του Σκοταδιού στα μαρμαρένια αλώνια. (σόρι, αυτό είναι από άλλο θρύλο).

Οι ομοιότητες με το Lord of the Rings

Ξέχωρα από τη μυθολογία, με την οποία οι showrunner φροντίζουν να μας ταΐσουν από το πρώτο πλάνο (μερικές φορές επιτυχημένα, μερικές σε σημείο που αισθάνεσαι ότι μπουκώνεις και χρειάζεται να κάνεις rewind), αυτό που βλέπουμε στην πρώτη σεζόν θυμίζει έντονα Lord of the Rings. Αν και εφόσον όλοι οι μάγοι σε αυτό ήταν γυναίκες.

Πρόκειται δηλαδή για ένα ταξίδι των πέντε από την περιφέρεια (Two Rivers) στο επίκεντρο της δράσης (White Tower). Με αρκετές σκηνές κυνηγητού και έντασης με το καλημέρα καθώς στο κατόπι τους βρίσκονται ένα μάτσο Trollocs (κάτι σαν ορκ) και οι στοιχειωμένοι αφέντες τους. Έτσι για να μπουν στο κλίμα και οι πιο διστακτικοί θεατές.

Στην πορεία της σεζόν είναι, όμως, που το WOT αποκαλύπτει τα πραγματικά χαρίσματά του. Όπως μια ιστορία όντως ικανή να απλωθεί σε 8 σεζόν. Ένα diverse και ταλαντούχο cast που δεν περιλαμβάνει μόνο λευκές φάτσες. Ένα ευμέγεθες budget που σε κάνει να νιώθεις ότι όντως παρακολουθείς ένα πραγματικό έπος και όχι remake της Ζήνα. Και, τέλος, εκείνες τις απαραίτητες δολοπλοκίες (ανάμεσα στις Aes Sedai) και μισαλλοδοξίες (με τη λευκοντυμένη θρησκευτική αστυνομία να καθαρίζει τις μάγισσες όπου τις εντοπίσει) που μας δείχνουν το μεγάλο παιχνίδι πίσω από το προφανές.

Μια σειρά που αξίζεις να επενδύσεις πάνω της

Ενώ ειδική μνεία οφείλει να γίνει στον τρόπο που η σειρά αναδεικνύει, όπως γίνεται και στα βιβλία, τη συμβιωτική σχέση ανάμεσα σε κάθε Aes Sedai (που στην παλιά γλώσσα σημαίνει «υπηρέτες όλων») και των Warders τους, των ανδρών σωματοφυλάκων τους που είναι ταυτόχρονα προστάτες, εραστές και αδελφές ψυχές τους.

Στο τέλος της ημέρας το Wheel of Time είναι μια σειρά που αξίζει κάθε λεπτό που θα επενδύσεις πάνω της. Και, αν δεν έχεις ψηθεί να την παρακολουθήσεις ακόμη, δεν πειράζει. Έχει μπροστά της άλλες επτά σεζόν προκειμένου να σε πείσει ότι ήρθε για να μείνει.

Exit mobile version