ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοφαγικό mashup v58: Ένα νέο ελληνικό περιοδικό κόμικς μπαίνει σε τροχιά

Όλα τα λινκς, οι ειδήσεις, τα εξώφυλλα που χρειάζεται να ξέρεις αυτή τη βδομάδα από τον χώρο του βιβλίου.

Να ‘μαστε πάλι εδώ, πιστοί στο βιβλιοφαγικό μας ραντεβού που δίνουμε (σχεδόν) κάθε Δευτέρα. Με νέα βιβλία από Ελλάδα και Αμερική, ένα φρέσκο περιοδικό κόμικς, μια νέα τηλεοπτική μεταφορά μερικών αγαπημένων ηρώων παιδικών βιβλίων, ένα φανταστικό γραφείο μιας μεγάλης συγγραφέα, η βραχεία λίστα ενός μεγάλου βραβείου κι ένα prequel μιας ιστορίας που έχει κλείσει 120 χρόνια από την έκδοση της, μαζί με τα links μας και τις φωτογραφίας μας από το #instavivlio.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΟΜΙΚΣ

Αυτή την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα στα βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα ένα φρέσκο περιοδικό κόμικς, ο Μπλε Κομήτης. Το εγχείρημα ξεκινούν οι Εκδόσεις Polaris, που μετά την επιτυχία του ‘Ερωτόκριτου’ των Γούση, Παπαμάρκου και Ράγκου φαίνεται να έχουν βρει την κλίση τους και να αναδεικνύονται σε ιδιαίτερα δυνατό παίκτη της ελληνικής παραγωγής κόμικς.

Στους ανθρώπους του ‘Ερωτόκριτου’ μάλιστα στηρίζεται η προσπάθεια: Αρχισυντάκτης του τριμηνιαίου περιοδικού θα είναι ο Γιώργος Γούσης, ενώ η πρώτη κύρια ιστορία (που θα έχει σε κάθε τεύχος μέγεθος 16-20 σελίδων) είναι μια διασκευή του Πέτρου Ζερβού στην ‘Παραλογή’, το έμμετρο κείμενο που βρίσκεται στο ‘Γκιάκ’ του Δημοσθένη Παπαμάρκου. Ακόμα, μια από τις μικρότερες ιστορίες του τεύχους είναι μια sci-fi ιστορία του Μιχάλη Διαλυνά σε σενάριο του Παπαμάρκου.

Εκτός από τα κόμικς, ο Μπλε Κομήτης θα περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο διήγημα με εικονογράφηση, με την Ιωάννα Μπουραζοπούλου να γράφει στο ντεμπούτο του περιοδικού, αλλά και συνεντεύξεις και νέα του χώρου.

Χρειαζόταν να συμβεί αυτό νομίζω, εγώ το περιμένω να το ξεφυλλίσω κι από κοντά.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορεί να μην είμαστε ακόμα σε ρυθμούς προΧριστουγεννιάτικης περιόδου, θα πρέπει να μπούμε στον Οκτώβριο για να συμβεί κάτι τέτοιο και να βλέπουμε πολλές νέες κυκλοφορίες στα ελληνικά βιβλιοπωλεία κάθε εβδομάδα, αλλά κάτι αρχίζει να κινείται εκεί πέρα. Ας δούμε 2 βιβλία που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο μας.

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, συνεχίζοντας την έκδοση έργων του Stephen King μετά από την πρόσφατη συμφωνία που έδωσε στον εκδοτικό τα δικαιώματα πολλών από τα παλιότερα και όλα τα νέα βιβλία του συγγραφέα, μας ξαναφέρνει το ‘It’ στα ελληνικά. Με την ευκαιρία της έκδοσης της ταινίας (που έρχεται στις 28/9 και στα σινεμά της χώρας μας), ‘Το Αυτό’ (1986) επιστρέφει με νέα μετάφραση από την Έφη Τσιρώνη αλλά και με ένα μεγάλο φάουλ: Το βιβλίο χωρίστηκε από τον εκδοτικό σε 2 τόμους.

Δεν υπάρχει οποιοδήποτε θετικό στοιχείο στο διαχωρισμό ενός από τα σημαντικότερα βιβλία της λογοτεχνίας τρόμου σε 2 διαφορετικούς τόμους. Και μη μου πείτε ‘μα θα ήταν μεγάλο αφού’, γιατί θα σας πετάξω το ‘Confiteor’ και τις παλιές εκδόσεις του King στα μούτρα και θα βγω με ύφος από το δωμάτιο. Τούτο εδώ είναι απλά ένα λάθος και η στήλη δε θα γλυκάνει την επιλογή αυτή. Ελπίζω πάντως η συνολική τιμή και το γεγονός του διαχωρισμού να μην αποτρέψει αρκετούς από το να διαβάσουν το βιβλίο.

Ενδιαφέρον έχει και το νέο βιβλίο των Εκδόσεων Αίολος, το ‘Η σκιά πέρα από τον χρόνο’ (‘The Shadow Out of Time’, 2013) του I.N.J. Culbard, που είναι η κομιξική μεταφορά της ομώνυμης ιστορίας του  H.P. Lovecraft από το 1936, μιας από τις τελευταίες που έγραψε ο συγγραφέας πριν το θάνατο του την επόμενη χρονιά.

Ο καθηγητής Ναθάνιελ Πίζλι βρίσκει τις αισθήσεις του 5 χρόνια μετά από την κατάρρευση του σε μια τάξη γεμάτη φοιτητές. Παράξενοι εφιάλτες τον βασανίζουν και ανακαλύπτει πως μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια το σώμα του δεν ήταν ανενεργό. Έτσι ο καθηγητής προσπαθεί να κολλήσει τα κομμάτια του παζλ και να ανακαλύψει το τι συνέβη στα χρόνια που έχασε.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με τη 12η Σεπτεμβρίου να αποτελεί μια από τις πιο γεμάτες με νέα βιβλία ημερομηνίες της χρονιάς, πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε ανάμεσα στις εκατοντάδες κυκλοφορίες για να βάλουμε στο αναγνωστικό μας στόχαστρο.

 

What Happened’ της Hillary Rodham Clinton, η πολυαναμενόμενη καταγραφή του τι συνέβη στις περσινές Αμερικανικές εκλογές από την ίδια τη Hillary Clinton, ένα βιβλίο απομνημονευμάτων και ταυτόχρονα η ιστορική καταγραφή μιας από τις πιο παράξενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Little Fires Everywhere’ της Celeste Ng, που επιστρέφει 3 χρόνια μετά το ντεμπούτο της ‘Everything I Never Told You’, με ένα βιβλίο που διαδραματίζεται στα προάστια του Cleveland, όπου η Mia, μια καλλιτέχνης, και η έφηβη κόρη της Pearl μετακομίζουν και γίνονται φίλοι με τη σπιτονοικοκυρά τους Elena και την οικογένεια της, μέχρι που μια φίλη της Elena θα προσπαθήσει να υιοθετήσει ένα μωρό Κινεζοαμερικανικής καταγωγής και η μάχη για την επιμέλεια θα διχάσει την πόλη και τη Mia με την Pearl.

They Both Die at the End’ του Adam Silvera, ο Mateo και ο Rufus δέχονται την ειδοποίηση πως θα πεθάνουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες και για διαφορετικούς λόγους βρίσκονται μόνοι τους την τελευταία τους μέρα, όμως μέσα από το app Τελευταίος Φίλος οι 2 τους βρίσκουν ο ένας τον άλλον, με την ελπίδα να φτιάξουν μια σπουδαία τελευταία ημέρα και να ζήσουν μια τελευταία μεγάλη περιπέτεια.

Sing, Unburied, Sing’ της Jesmyn Ward, που ακολουθεί μια μαύρη μητέρα που παλεύει με τον εθισμό, τη Leonie, και ένα γιο που ζει με τους παππούδες του και τη μικρή του αδερφή, τον Jojo, στο ταξίδι τους στο Mississippi, όπου θα πάρουν τον λευκό πατέρα της οικογένειας από τη φυλακή, ο ξάδερφος του οποίου έχει σκοτώσει, κατά λάθος λέει, τον αδερφό της Leonie.

Forest Dark’ της Nicole Krauss, για τις ζωές 2 Αμερικανών στο Ισραήλ, του Jules Epstein, ενός πρόσφατα διαζευγμένου, συνταξιούχου δικηγόρου που βρίσκει τον εαυτό του κοντά σε έναν ραβίνο και της Nicole, μιας συγγραφέα που στρατολογείται από έναν μυστηριώδη καθηγητή λογοτεχνίας για να δουλέψει σε ένα πρότζεκτ που αφορά τον Franz Kafka.

The Golden House’ του Salman Rushdie, όπου όταν ο δισεκατομμυριούχος Nero Golden μετακομίζει από το εξωτερικό στο Μανχάταν, αυτός και οι 3 γιοι του αποκτούν νέες ταυτότητες και μετακομίζεις σε μια μεγάλη έπαυλη, με τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να ιντριγκάρονται από τον παράξενο νεοφερμένο, την οικογένεια του και το μυστήριο σχετικά με την άφιξή τους, ενώ ο γείτονας των Golden, ένας φιλόδοξος νεαρός σκηνοθέτης, είναι ιδιαίτερα περίεργος και βρίσκει στην οικογένεια το τέλειο θέμα για την επόμενη δουλειά του.

Dinner at the Center of the Earth’ του Nathan Englander, με πρωταγωνιστή τον Z, δηλαδή τον Κρατούμενο Z, που κρατείται κοντά στα 12 χρόνια κάπου στην έρημο, εκεί που η μόνη παρέα που του επιτρέπεται είναι ένας μοναδικός φύλακας και ο μοναδικός αξιωματούχος που ξέρει ποιος είναι ο Ζ και που βρίσκεται είναι Ο Στρατηγός, που βρίσκεται σε κώμα.

A Legacy of Spies’ του John le Carré, όπου ο χαρακτήρας George Smiley του συγγραφέα επιστρέφει 27 χρόνια μετά την τελευταία περιπέτεια του, σε ένα μυθιστόρημα που συνδέει την κατασκοπία του Ψυχρού Πολέμου με την μεταψυχροπολεμική αμφισβήτηση των ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή, μέσα από την εξερεύνηση της ζωής ενός πρώην κατασκόπου.

The Salt Line’ της Holly Goddard Jones, που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον όπου τα σύνορα της Αμερικής έχουν υποχωρήσει πίσω από ένα δαχτυλίδι καμμένης γης που προστατεύει τους πολίτες από τσιμπούρια που κουβαλούν μια θανατηφόρα αρρώστια, ενώ όλοι ζουν σε μια κοινωνία που ελέγχεται από το φόβο και μόνο λίγοι βγαίνουν εκτός της ζώνης: όσοι κυνηγούν μια δόση αδρεναλίνης, που πληρώνουν ακριβά για ένα γύρο σε ό,τι έχει απομείνει από τη φύση εκεί έξω.

Sourdough’ του Robin Sloan, με τη Lois Clary, μια προγραμματίστρια στο Σαν Φρανσίσκο, να βρίσκεται ξαφνική υπεύθυνη με το να κρατήσει ζωντανό ένα μυστικό προζύμι και να μετατρέπεται στην πιο περιζήτητη φουρνάρισσα της περιοχής, ενοχλώντας με την επιτυχία της στην πορεία και ανθρώπους του κλάδου, μέχρι που προσκαλείται να συμμετέχει σε μια κρυφή αγορά που στοχεύει στο να συνδυάσει φαγητό και τεχνολογία.

A Loving, Faithful Animal’ της Josephine Rowe, μυθιστόρημα στο οποίο ο πατέρας μια οικογένειας, ένας βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ, φεύγει από το σπίτι και η συγγραφέας ασχολείται με τον απόηχο του γεγονότος και τον κατακερματισμό της οικογένειας στην Αυστραλία της δεκαετίας του ‘90, αλλά και τη σκιά του πολέμου που διατρέχει τις γενιές.

Norma’ της Sofi Oksanen, που όταν η Anita Naakka πηδά μπροστά σε ένα διερχόμενο τρένο, η κόρη της Norma μένει μόνη με το μυστικό που έκρυβαν σε ολόκληρη τη ζωή τους: η Norma έχει υπερφυσικά μαλλιά, ευαίσθητα στην παραμικρή αλλαγή της διάθεσης της και στη διάθεση των γύρω της, και είναι τα μαλλιά της που την προειδοποιούν όταν ένας περίεργος άντρας της λέει, στην κηδεία της μητέρας της, πως ίσως αυτή να μην αυτοκτόνησε τελικά.

ΤΑ MOOMINS ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένα από τα πράγματα που δεν κατάλαβα ποτέ είναι το πως καταφέραμε σαν χώρα να μην αγαπήσουμε παράφορα τα Moomins της Tove Jansson.

Τα Moomins είναι μια οικογένεια λευκών πλασμάτων που θυμίζουν ιπποπόταμους. Οι περιπέτειες τους στο Moominvalley ξεκίνησαν το 1945 στη Φινλανδία με το ‘The Moomins and the Great Flood’, για να ακολουθήσουν άλλα 8 βιβλία μέχρι το 1970. Άλλα 5 εικονογραφημένα βιβλία βγήκαν από το 1953 μέχρι και το 1993 από την Jansson, αλλά και ένα κόμικ στριπ που από το 1954 μέχρι το 1975 κυκλοφορούσε και στα αγγλικά, την ίδια εποχή που τα βιβλία μεταφράστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις πολλές τηλεοπτικές εκδοχές των Moomins, βασικότερες υπήρξαν το stop-motion ‘The Moomins’ που δημιουργήθηκε από το 1977 μέχρι το 1982 για την Πολωνική, την Αυστριακή και τη Γερμανική τηλεόραση, αλλά αργότερα συνάντησε μεγάλη επιτυχία στο Βρετανικό Children’s ITV και το Ιαπωνικό anime ‘Moomin’, την εποχή του muumibuumi, της Έκρηξης των Moomin δηλαδή.

Τώρα, 16 χρόνια μετά το θάνατο της Tove Jansson, μια νέα σειρά ετοιμάζεται να προβληθεί μέσα στο 2019 στην τηλεόραση: Το ‘Moominvalley’. Φτιαγμένη από το Φινλανδικό στούντιο Gutsy Animations και με τον σκηνοθέτη του Wallace & Gromit Steve Box στο τιμόνι, η σειρά ετοιμάζεται για 2 σεζόν που θα αποτελούνται από 13 επεισόδια 22 λεπτών το καθένα, με μια μίξη 2D και 3D animation.

Και το καστ για τις φωνές των Moomins ακούγεται φανταστικό. Rosamund Pike, Matt Berry, Taron Egerton, Kate Winslet, Richard Ayoade, Warwick Davies είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

Είμαι excited για αυτό, αλλά μέχρι να έχουμε τα επεισόδια στα χέρια μας, ορίστε μια πρόταση: Ψάξτε να βρείτε τα Moomins είτε στα αγγλικά, είτε τα 4 πρώτα από τα βιβλία στα ελληνικά, που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Πατάκη το 2013, ξεκινώντας από το ‘Κομήτης στην κοιλάδα’. Διαβάστε τα εσείς και δανείστε τα και στα παιδάκια σας. Θα είναι μια εντελώς Moomin εμπειρία.

AND NOW, THIS

Αυτό εδώ είναι ένα animated απόσπασμα από το διήγημα ‘The Drone King’ του Kurt Vonnegut, μια από τις 5 ανέκδοτες ιστορίες του συγγραφέα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Indiana και θα εκδοθούν όλες μαζί σε μερικές ημέρες.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το διήγημα στο The Atlantic.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ #INSTAVIVLIO

Μιας και έλειψα 2 εβδομάδες αυτή τη φορά, κάπου έχασα το τέλος του βιβλιοφιλικού καλοκαιριού, με τις φωτογραφίες από παραλίες να εξαφανίζονται από το timeline του Instagram και αυτές σε εσωτερικούς χώρους να αυξάνονται αισθητά. Για να δούμε τα 3 στιγμιότυπα που διάλεξα αυτή τη φορά.

. Currently Reading: The Girl who Loved Tom Gordon. A book infested with baseball references. I hope I'll survive. I don't really care about football let alone an unknown sport to me, baseball. First 30 pages were just fine though. . Now, to the tag. I was tagged by lovely @mariannareads_ to do the #chocolatebrandsbooktag but in order to reduce generality and repetition ill add only books I read this year. 1. Snickers (a slow read): The Luminaries | A long long book on a subject I wasn't really interested but I read it only because the author was from New Zealand. . 2. Kit Kat (a quick read): Go Set a Watchman, read it in less than 24h. Didn't love it but I can say I did like it. . 3.Twix (a book you thought you'd love but you didn't): Their Eyes Were Watching God. I usually like books from African Americans but this was not one of them. A mediocre read for me, unfortunately. . 4.Mars (a book set in outer space): Even though sci-fi is my favourite genre in film I haven't read any sci-fi (set in outer space) book yet. But Murakami's novella Wind has some chapters set in Mars. . 6.Milky Way (a book with different worlds): That's an obvious one. The Drawing of the Three by Stephen King, the 2nd book in the Dark Tower series. . I tag blindly the following persons: @bookitocat @abookishdemon @crownoffury @geokwnstantinou @nemo_alter @pandoraandbooks @ladyofbooklot @bibliarakia @poihma_ @hidden.worlds @marilena_and_books If I haven't tagged you, please ask me to do so. . #book #books #bookstagram #booklover #bookphotography #bookstagrammer #bookporn #bookaholic #bookaddict #booklove #bookish #goodreads #read #reading #constantreader #instavivlio #stephenking #epicreads #bibliophile #instabook #instabooks #booknerd #stephenkingfan #bookblogger #goodreadschallenge #bookorgasm #bookworm #βιβλιοσκωληκες #readathon17

A post shared by Kyriakos Sorokkou (@risky_oak.s_book_den) on

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ DANIELLE STEEL

Είσαι η βασίλισσα του ρομάντζου. Έχεις γράψει 160+ βιβλία. Είσαι η εν ζωή συγγραφέας με τις περισσότερες πωλήσεις βιβλίων και 4η όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 800,000,000 αντίτυπα. Παρότι οι πωλήσεις σου έχουν πέσει σε σχέση με το παρελθόν, συνεχίζεις να βρίσκεσαι στη δεκάδα με τους συγγραφείς που βγάζουν ετησίως τα περισσότερα λεφτά. Είσαι πλέον 71 χρονών. Πριν 25 χρόνια φτιάχνεις ένα γραφείο, για να γράφεις κάθε μέρα τα βιβλία σου. Πως μοιάζει άραγε το γραφείο σου; Έτσι:

Χειροκρότημα.

MAN BOOKER PRIZE: Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τα είπαμε λιγότερο από 1,5 μήνα πριν με τη longlist, τώρα ήρθε η ώρα να τα ξαναπούμε με τη shortlist. Το Man Booker Prize έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα τους 6 τίτλους που θα αναμετρηθούν τελικά για το βραβείο και εδώ στα κεντρικά του βιβλιοφαγικού PopCode ρίξαμε απλά μια ματιά με μέτριο ενδιαφέρον στη λίστα, παρά τις φαινομενικές εκπλήξεις που έκρυβαν τα 6 ονόματα.

Έχουμε άλλωστε δώσει την πρόβλεψη μας ήδη: Κανένα από τα μεγάλα ονόματα δε θα κερδίσει φέτος το βραβείο. Ήδη οι Colson Whitehead, Zadie Smith και Arundhati Roy βρίσκονται εκτός shortlist, ενώ τα μεγάλα αουτσάιντερ Emily Fridlund και Fiona Mozley συνεχίζουν την πορεία τους, όπως και ο Mohsin Hamid που δεν είναι καθόλου κακή επιλογή αν θέλετε να παίξετε ένα στοιχηματάκι, έτσι λέω απλά.

Το σημαντικό πάντως είναι πως στη λίστα χωρέσανε και βιβλία αρκετά γνωστά και λιγότερο γνωστά, που προσφέρουν ποικιλία στις επιλογές μας για το ποια θα μπουν στις wishlists και στα χέρια μας. Ας δούμε τους 6 τίτλους:

  • ‘4321’ του Paul Auster*
  • ‘History of Wolves’ της Emily Fridlund
  • ‘Exit West’ του Mohsin Hamid
  • ‘Elmet’ της Fiona Mozley
  • ‘Lincoln in the Bardo’ του George Saunders**
  • ‘Autumn’ της Ali Smith

*το περιμένουμε μέσα στο 2018 από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

**έρχεται μέσα στις επόμενες ημέρες από τις Εκδόσεις Ίκαρος

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ PREQUEL ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

Ο ‘Δράκουλας’ του Bram Stoker είναι ένα γνωστό σε όλους βιβλίο, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη λογοτεχνία και στην ποπ κουλτούρα. Τώρα, ο απόγονος του συγγραφέα έγραψε το δικό του prequel στο εμβληματικό gothic μυθιστόρημα του 1897.

Ο Dacre Stoker (ονοματάρα ε;) είναι ο δισμικρανιψιός του Bram Stoker και μαζί με τον J.D. Barker γράψανε μια ιστορία που βασίζεται στη ακαδημαϊκή έρευνα της πρωτότυπης, ανεπεξέργαστης εκδοχής του ‘Δράκουλα’, με βάση τις σημειώσεις του και τα ημερολόγια του Bram ώστε να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των χαμένων σελίδων που ο Dacre πιστεύει πως λείπουν από την τελική έκδοση, αλλά και μερικούς οικογενειακούς θρύλους των Stoker. Το μυθιστόρημα ονομάζεται ‘Dracul’ και θα εκδοθεί μέσα στο 2018. Διαδραματίζεται στο 1868 και παρακολουθεί τον 21χρονο τότε Bram καθώς συναντά μερικά από τα πλάσματα για τα οποία θα γράψει αργότερα.

Ήδη τα δικαιώματα για την κινηματογραφική του μεταφορά έχουν πωληθεί στην Paramount και ο σκηνοθέτης Andy Muschietti του φρέσκου ‘It’ έχει αναλάβει να οδηγήσει το φιλμ στην επιτυχία.

RANDOM LINKS

Πως ο Hans Christian Andersen κατέστρεψε τη φιλία του με τον Charles Dickens, ο Vox μας εξηγεί τον περίπλοκο κόσμο των Αμερικανικών λιστών με τα ευπώλητα βιβλία, ένας τύπος δήλωσε πως έλυσε το αίνιγμα του χειρόγραφου Voynich αλλά τελικά έλεγε μπαρούφεςαποκαλύφθηκε επιτέλους η συγγραφέας του εμβληματικού fanfiction ‘My Immortal’ και ο Guardian λέει πως βασικά δεν είναι καθόλου κακό, πως η ανάγκη για κάτι πρωτοποριακόκατέστρεψε το μυθιστόρημα, οι μαμές των βιβλίων είναι η νέα μόδα, κοίτα να δεις: ο Roald Dahl ήταν μαλάκαςτο trailer του ‘Gerald’s Game’ που έρχεται σύντομα στο Netflix, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο με ήρωα ένα μαύρο παιδίτα 10 καλύτερα σύγχρονα διηγήματα(που μπορείτε να διαβάσετε online), η longlist των National Book Awards στην κατηγορία Fiction, η μπερδεμένη προϊστορία ενός νέου παιδικού βιβλίου του Mark Twainοι παγίδες της συνέχισης μιας σειράς βιβλίων μετά το θάνατο του συγγραφέα της, πως ο όρος “λευκοί άνθρωποι” προέρχεται από έναν θεατρικό συγγραφέα το 1613ο Παρθενώνας των Απαγορευμένων βιβλίων της documenta 14, όταν δεν αρέσουν τα αρχικά σου σχέδια για εξώφυλλο στον αγαπημένο σου συγγραφέα, 100 βιβλία από LGBTQ συγγραφείς που αξίζει να διαβάσετε, ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού από τα υπνοδωμάτια 8 διάσημων συγγραφέων, ορίστε τα βιβλία 10 λογοτεχνικών πανεπιστημιακών courses που μπορείτε να διαβάσετε και μόνοι σας, για το ‘Kintu’ της Jennifer Nansubuga Makumbi και το Αφρικανικό μυθιστόρημα, η ατέλειωτη ανάγκη για sequels σπουδαίων βιβλίων, 10 βιβλία που γράφτηκαν εξαιτίας ενός στοιχήματοςτο λογοτεχνικό drinking game που χρειαζόμαστε, ορίστε μερικά βιβλία κοσμικού τρόμου για να ξεκινήσετε στο είδος, οι αγαπημένοι μαςλογοτεχνικοί παππούδες και γιαγιάδες, ο Casey Afflek θα πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά του ‘Stoner’ στον κινηματογράφο, μερικές ιδέες για βιβλιοφιλικά ραντεβού, ο πραγματικός λόγος που το ‘To Kill a Mockingbird’ είναι τόσο διάσημοτα πιο τρομακτικά εξώφυλλα των βιβλίων του Stephen King και τα πιο τρομακτικά πράγματα στο σύμπαν του, οι 11 λιγότερο αξιόπιστοι αφηγητές της λογοτεχνίας, βάζοντας όλες τις μεταφορές του ‘Robin Hood’ στη σειρά, γιατί έχει σημασία να επιστρέφουμε ξανά στον ‘Moby-Dick’, 9 από τα καλύτερα βιβλία για την αυτοκτονία, ένας λογοτεχνικός οδηγός για την ιστορία της μόδας, για το αν θα έπρεπε τα νηπιαγωγεία να έχουν βιβλία που να μιλούν για την εμπειρία του να είσαι διεμφυλικός, ο Ernest Hemingway βοηθά πολύ τον τουρισμό της Κούβαςμερικά πράγματα για το ‘Goodnight Moon’, τις παρωδίες του και τη συγγραφέα του, μια αναγνωστική λίστα για το πώς βιώνουν οι γυναίκες την ομορφιά, η σύντομη ιστορία της καύσης βιβλίων, γιατί οι μεγαλύτεροι ντετέκτιβ της λογοτεχνίας έχουν εμμονή με το φαγητό;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Όλο το αρχείο του Βιβλιοφαγικού Mashup
Exit mobile version