15 υπέροχα λιγωτικά πράγματα για να φτιάξεις με Oreo
- 28 ΝΟΕ 2013
Είναι γνωστή η προσπάθεια πολλών ζαχαροπλαστών αλλά και amateur να πειραματιστούν με τα μπισκότα Oreo για να κάνουν τις δικές τους δημιουργίες. Θες η πέραση της μπράντας, θες το ασπρόμαυρο της υπόθεσης που χτυπά ιδανικά στο μάτι; Όπως και να ‘χει, τα Oreo τα πετύχαινες συχνά στην οθόνη σου, τουλάχιστον αν είσαι από εκείνους που διαβάζουν food blogs του εξωτερικού.
Πριν μερικούς μήνες εμφανίστηκε το #OreoSnackHacks από το official account των μπισκότων στο Twitter. Εύκολοι τρόποι για να φας τα Oreo ή να τα μετατρέψεις σε έναν ακόμα καλύτερο snack. Κάποια από τα hacks είναι απλά χαζά. Κάποια όμως φαντάζουν αφάνταστα ωραία και γευστικά, οπότε είπαμε να σου τα δείξουμε όλα, να βγάλεις εσύ συμπέρασμα. Μαζί με μερικές συνταγές που έχουμε δώσει και παλαιότερα στο ONEMAN.
Φτιάξε Oreo pop corn
Γέμισε τον μύλο του πιπεριού με Oreo
Λίγωσε για τα καλά
450 γρ. σε μπισκότα Oreo σπασμένα
6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
240 γρ. cream cheese
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο
1 κουταλάκι βανίλια
250 γρ σαντιγί
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό
125 ml σιρόπι σοκολάτας
Προετοιμασία
Ανακατεύεις τα μπισκότα με το βούτυρο. Τα προσθέτεις σε ένα πυρέξ δημιουργώντας ένα παχύ υπόστρωμα για βάση του γλυκού σου. Χτύπα ελαφρά το cream cheese προσθέτοντας σιγά σιγά το ζαχαρούχο. Προσθέτεις τη βανίλια και την σαντιγύ. Χωρίζεις το μείγμα σε δύο ξεχωριστά μπωλ. Στο ένα μπωλ προσθέτεις την σοκολάτα και τον καφέ. Απλώνεις μία λεπτή στρώση από το λευκό μείγμα μία πιο μεγάλη από το σοκολατένιο και την τελευταία από το λευκό μείγμα πριν το βάλεις στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες. Ιδανικά το πασπαλίζεις με θρυμματιμένα Oreo και κρατάς και μερικά ολόκληρα για να συνοδεύσουν κάθε κομμάτι.
Κάνε τα μπισκότα σου Kebab
Τα δικά σου mini παγωτά Oreo
Φτιάξε pancakes
Για τα pancakes:
120 ml γάλα
75 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
50 γρ σκόνη κακάο
λίγο αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά λάδι
μισό κουταλάκι βανίλια
Για το frosting:
1 κούπα flakes ή τρίμμα καρύδας
μισό κουταλάκι βανίλια
3 κουταλιές γάλα καρύδας
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ξεκίνα με την γέμιση. Εν προκειμένω το frosting καρύδας. Χτυπάς καλά σε ένα mixer τα flakes καρύδας μέχρι να πάρουν σχετικά κρεμώδη υφή. Προσθέτεις την βανίλια και την ζάχαρη και χτυπάς καλά. Στην συνέχεια προσθέτεις σιγά – σιγά το γάλα καρύδας μέχρι να έχεις ένα κρεμώδες αλλά πηχτό αποτέλεσμα. Pancakes ξέρεις να φτιάχνεις. Σε στοίβα με frosting ανάμεσα για να μοιάζουν με γιγαντιαία μπισκότα Oreo.
Φτιάξε το ιδανικό πιάτο
Εκμεταλλεύσου τα υπολείμματα
Συνδύασε νουτέλα και Oreo
2 κούπες τριμμένα μπισκότα Oreo
250 γρ. βούτυρο
450 γρ. cream cheese
2 αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα διπλή κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μισή κούπα νουτέλα
Προετοιμασία
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνεις ένα μεσαίου μεγάθους ταψάκι και τοποθετείς χαρτί ψησίματος, προσέχοντας την εφαρμογή στις γωνίες. Σπας τα μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύμματα, προσθέτεις το βούτυρο αφού το έχεις λιώσει και το ανακατεύεις για να ποτίσουν τα μπισκότα. Απλώνεις το μείγμα αυτό στο ταψάκι ομοιόμορφα και το ψήνεις για 12 λεπτά. Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Ανακατεύεις σε ένα μίξερ το cream cheese (οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν Philadelphia), τα αυγά, τη ζάχαρη, την περισσότερη από την κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάς μέχρι να έχεις μια κρέμα χωρίς κομματάκια από το τυρί. Βάζεις τα 2/3 του μείγματος σε ένα μπωλ και το αφήνεις στην άκρη. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα και την νουτέλα. Χτυπάς για λίγο. Κατά σειρά βάζεις πάνω από τη βάση σου, πρώτα το λευκό μείγμα και ύστερα εκείνο με την νουτέλα. Ψήνεις για περίπου 35 λεπτά, το αφήνεις να κρυώσει και το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρεις.
Παγάκια Oreo για τον καφέ σου
Φτιάξε cupcakes
Θα ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 140. Παίρνεις ένα ταψάκι για muffins και βάζεις αντίστοιχα χαρτί ψησίματος στην κάθε θήκη και ένα ολόκληρο μπισκότο σε κάθε θήκη. Με ένα ηλεκτρικό mixer χτυπάς 1 κιλό cream cheese, ενώ παράλληλα προσθέτεις 150 γρ ζάχαρη και μία κουταλιά βανίλια. Συνεχίζεις να χτυπάς και προσθέτεις σιγά σιγά 4 αυγά, προσέχοντας τα πλαινά του μπωλ να μην μένει υλικό εκεί. Προσθέτεις τελευταία 160 ml sour cream πριν ρίξεις στο μείγμα και περίπου 15 μπισκότα τα οποία έχεις σπάσει με τα χέρια. Γεμίζεις τις χάρτινες θήκες με το μείγμα σου και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν, τα βάζεις στο ψυγείο για 6-10 ώρες και σερβίρεις.
Προτάσεις και στο @christoschatzi