3 απλές και νόστιμες συνταγές για να φτιάξεις μόνος σου σε ένα τηγάνι
- 18 ΔΕΚ 2020
Χοιρινή τηγανιά
Υλικά: (για 3 μερίδες):
- 750 γρ. χοιρινό, λαιμό, χωρίς κόκκαλο.
- 2 κ.σ ελαιόλαδο.
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί.
- 2 κ.σ μέλι.
- Ξύσμα από πορτοκάλι.
- αλάτι, πιπέρι.
Προετοιμασία: Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε πάνω σε τηγάνι που προηγουμένως έχει κάψει το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 5 λεπτά. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη γλυκόξινη μαρινάδα μας και ραντίζουμε με ένα μέρος της το χοιρινό καθώς το σοτάρουμε. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε ψιλοκομμένες πιπεριές. Τις σωτάρουμε για 5 λεπτά. Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και σωτάρουμε για 10 λεπτά ακόμα.
MONIX Bra Prior 24 cm Dupla
Ομελέτα με μυρωδικά
Υλικά: (για 1 ομελέτα)
- 3 αυγά.
2 κουτ. σούπας μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι, εστραγκόν, σχοινόπρασο). - 1 κουτ. σούπας γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο).
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα, και στα μπαχαράδικα) ή 1 κουτ. γλυκού πελτέ.
- Aλάτι.
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 15 γρ. βούτυρο.
- Πράσινη σαλάτα και ντομάτες για το σερβίρισμα.
Προετοιμασία: Χτυπάς τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτεις τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη σάλτσα χαρίσα (αν δεν έχεις, ρίχνεις πελτέ) και αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ψήνεις για 3 – 4 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα (με προσοχή πάνω από το νεροχύτη, για να μη γίνεις έμπνευση για κωμικοτραγικά video) και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Σερβίρεις την ομελέτα ζεστή.
FISSLER Τηγάνι Cenit 28 cm
Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας
Υλικά: (για 3 γενναίες μερίδες)
- 1 κιλό γαρίδες για τη σάλτσα.
- 120ml ( ½ φλιτζάνι) ελαιόλαδο.
- 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι.
- 1 κουτ. τσαγιού κοφτή ρίγανη.
- 1/2 κουτ. τσαγιού ζάχαρη.
- Αλάτι, πιπέρι.
Προετοιμασία: Ξεκινάς με τη σάλτσα. Σοτάρεις στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Προσθέτεις τις ντομάτες τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και βράζεις τη σάλτσα για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια πιάνεις τις γαρίδες. Τις πλένεις καλά και τις βράζεις για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνεις, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια. Ανασηκώνεις με προσοχή, για να μην αποσπαστεί, το κεφάλι στη βάση κάθε γαρίδας και με κοφτερό μαχαίρι κάνεις μια χαρακιά και αφαιρείς το μαύρο εντεράκι από τη ράχη της. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνεις μέσα τις γαρίδες και τις αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, όχι πάρα πάνω γιατί σκληραίνουν. Τις σερβίρεις με ρύζι ατμού.
Τα εργαλεία της μάχης
Δε γίνεται να ξεκινήσεις τις μαγειρικές σου σταυροφορίες χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία. Όχι, μην επιμένεις, δε γίνεται. Παρακάτω έκανα την απαραίτητη έρευνα αγοράς και σου δίνω το απαραίτητο σκονάκι για τα σκεύη με τα οποία θα απολαμβάνεις το μαγείρεμα σε καθημερινή βάση.
TEFAL G12206 28 cm Chef Del Stone
ARIETE Hot dog maker 186
BLUE DIAMOND Ανθεκτικό αντικολλητικό κεραμικό τηγάνι βαθύ 28 cm με καλάθι ατμού και βαθειά τρυπητή κουτάλα
LAMART Διπλή γάστρα 9l και 3l αλουμινίου με καπάκι γκριλ
LAMART Σετ 4 Μαγειρικών Σκευών Perfect -LT1110