4 αφίξεις στις Κυκλάδες που αξίζει να βάλεις στη λίστα σου
- 30 ΙΟΥΛ 2021
Doors, Ίος
Θέλοντας να αναβιώσει τα αυθεντικά ελληνικά καλοκαίρια, ο Χρήστος Ευκρατίδης (πρώην ιδιοκτήτης των Noel και Drunk Sinatra) συνεργάστηκε με την ομάδα του Crust, Πάνο Παπαδημόπουλο και Κωνσταντίνο Καραντάνη και μαζί έστησαν ένα Doors, ένα νέο all day bar στο λιμάνι της Ίου. Οι πόρτες ανοίγουν από νωρίς για παραδοσιακό, ελληνικό πρωινό, με τα τοπικά προϊόντα και τα κλασικά πιάτα του νησιού να έχουν την τιμητική τους.
Στο μενού που υπογράφει ο σεφ Νίκος Τριανταφύλλου βρίσκεις αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα, όπως κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές, μπουγιουρτί, αλλά και καρπουζόπιτα. Τέλος, το μπαρ, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του Doors, σερβίρει από νωρίς frozen cocktails, με την κλασική μαργαρίτα να είναι η πρωταγωνίστρια, και την cocktail list που έχει επιμεληθεί η Τίνα Σάρδη να χαρακτηρίζεται από ελληνικές γεύσεις και αρώματα.
Doors, Λιμάνι Ίου – Παραλία Γυαλός, Τηλ.: 2286093406
Τζετ, Κουφονήσια
Aperitivo και pizza (φτιαγμένη στον ξυλόφουρνο) συνδυάζει το Τζετ στα Κουφονήσια. Οι Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και Λευτέρης Γεωργόπουλος (Odori) συμπράττουν επιχειρηματικά στο νέο all day εστιατόριο που άνοιξε τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι στο νησί, ενώ πίσω από το μενού βρίσκεται ο Αθηναγόρας Κωστάκος. Μπορεί η pizza να αποτελεί το highlight, όμως δεν λείπει η pasta και οι δροσιστικές σαλάτες. Το Τζετ ανοίγει από νωρίς για καφέ και brunch.
Τζετ, Άνω Κουφονήσι, Τηλ.: 6984440000
Loggia, Σίφνος
Στον γραφικό οικισμό του Κάστρου στη Σίφνο, προσγειώθηκε το Loggia, ένα wine bar με ιδιαίτερη αδυναμία στα οργανικά και βιοδυναμικά κρασιά. Τυριά και αλλαντικά από τους παραγωγούς του νησιού συνοδεύουν τις επιλογές σου (θα βρεις αρκετά ενδιαφέρουσες ετικέτες σε ποτήρι), με μία υπέροχη θέα να απλώνεται μπροστά σου.
Loggia wine bar, Κάστρο Σίφνου
Mirra, Κύθνος
Η Κύθνος έχει αναδειχθεί σε μία από τις τοπ επιλογές για εκείνους που αναζητούν την κυκλαδίτικη ομορφιά αλλά δεν θέλουν να περάσουν ώρες μέσα στο πλοίο. Το Mirra, η νέα γαστρονομική άφιξη στο νησί, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα προσθήκη και σίγουρα αξίζει μια θέση στη λίστα των διακοπών σου. Ο Νικόλας Λαμπρογιώργος (manager στο εστιατόριο Vezene) έκανε το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, στήνοντας έναν all day χώρο που εστιάζει στη φιλοξενία και την ποιότητα.
Το Mirra δίνει ιδιαίτερη βάση στο πρωινό και το brunch, συνδυάζοντας breakfast bowls και αυγά σε διάφορες εκδοχές, ενώ όσο κυλάει η μέρα, απολαμβάνεις pinsa, burger, pasta, κοπές από καλοδιαλεγμένα κρέατα και φρέσκα ψάρια.
Mirra, Μέριχας, Κύθνος Τηλ.: 6947778768