5 κοκτέιλ ιδανικά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
- 12 ΦΕΒ 2020
Γεμιστά σφηνάκια φράουλα
- 20 φράουλες
- 1 φλιτζάνι δάκρυα σολοκάτας
- 2 κγ λάδι καρύδας
- 200 ml βότκα
Στο συγκεκριμένο κοκτέιλ, δεν έχει σημασία τόσο το περιεχόμενο, όσο το ποτήρι. Και αυτό γιατί τρώγεται και το ίδιο. Παίρνεις μία μία τις φράουλες, κόβεις το πάνω μέρος τους και με ένα μικρό κουταλάκι βγάζεις προσεκτικά το εσωτερικό τους (έτσι όπως κάνουμε και όταν φτιάχνουμε τα παραδοσιακά γεμιστά). Σε ένα μπολ αναμιγνύεις τα δάκρυα σοκολάτας με το λάδι καρύδας και το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 περιπου δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν. Παίρνεις μία μία τις φράουλες, βυθίζεις την εξωτερική τους πλευρά στο μείγμα και τις αφήνεις πάνω σε ένα μεγάλο πιάτο, στο οποίο έχεις τοποθετήσει λαδόκολλα. Αφού τελειώσεις με όλες τις φράουλες, βάζεις το πιάτο μέσα στο ψυγείο για 10 λεπτά. Έτσι, όταν τις βγάλεις θα έχεις μικρά σφηνοπότηρα φράουλας, τα οποία μπορείς να γεμίσεις με βότκα.
Kόκκινη Sangria
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 50ml μπράντι
- φρούτα εποχής (πράσινο, κόκκινο μήλο, πορτοκάλι, φράουλες, ροδάκινο, κεράσια, ανανάς ψιλοκομμένα)
- 500ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κσ μέλι
Προσθέτεις όλα τα υλικά σε μία κανάτα και τα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέλι. Αφήνεις την κανάτα για μία ώρα στο ψυγείο και είσαι έτοιμος.
Martini Σοκολάτα
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σοκολάτας
- 60ml Baileys
- 60ml λικέρ σοκολάτας
- 60ml βότκα
- πάγος
- τριμμένη σοκολάτα
Ρίξε σιρόπι σοκολάτας γύρω γύρω κάτω από το χείλος του ποτηριού και άστο να κυλήσει προς τα κάτω. Ανακάτεψε το Baileys, το λικέρ σοκολάτας, τη βότκα και τον πάγο μέσα σε ένα σέικερ και ανακάτεψέ τα καλά. Στράγγιξε το μείγμα μέσα στο ποτήρι και διακόσμησέ το ρίχνοντας τριμμένη σοκολάτα.
Bellini
- 2 μέρη Prosecco
- 1 μέρος χυμό ροδάκινο (ή πουρέ ροδάκινο)
Ρίχνεις το Prosecco μέσα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και μετά ρίχνεις τον χυμό ροδάκινο. Η εποχή δεν βοηθάει, αλλά το ιδανικό θα ήταν να ήταν πουρές φρέσκου ροδάκινου.
Negroni
- 1 μεζούρα τζιν
- 1 μεζούρα Campari
- 1 μεζούρα κόκκινο βερμούτ
- 1 φέτα ή φλοίδα πορτοκαλιού
Δεν του φαίνεται στη γεύση, αλλά είναι το πιο εύκολο κοκτέιλ στην πράξη. Ρίχνεις το τζιν, το Campari και το βερμούτ σε ένα σέικερ με παγάκια και τα ανακατεύεις. Στη συνέχεια ρίχνεις το μιξ χωρίς τα παγάκια σε ένα ποτήρι στο οποίο έχεις ήδη τοποθετημένο ένα μεγάλο παγάκι. Το μεγάλο παγάκι εξυπηρετεί τη γεύση του negroni, γιατί λιώνει πιο αργά. Στο τέλος τοποθετείς τη φέτα πορτοκάλι μέσα στο κοκτέιλ.