Αυτό είναι το απλό και ζουμερό burger του OneMan
- 28 ΙΟΥΝ 2022
Μην τα πολυλογούμε, θέλαμε να φτιάξουμε ένα burger απλό, ζουμερό και νόστιμο. Τρεις τομείς υψίστης σημασίας για να έχεις το αποτέλεσμα που προσδοκείς και να έχεις τη γεύση των υλικών σε μία μπουκιά.
Έτσι, στην προσπάθεια #1 για το burger του OneMan διαλέξαμε τα απλά, αυτά που μας αρέσουν. Και που φυσικά ταιριάζουν μεταξύ τους. Φρέσκο κιμά, μπέικον, λιωμένο τσένταρ ωρίμανσης, γαρνιτούρες και για τους πιο μερακλήδες, αυγό στην κορυφή. Οι ακόμα πιο μερακλήδες μπορούν να το σερβίρουν με πατάτες. Όπως και να έχει, κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι τον μεγάλο και σπουδαίο ρόλο που παίζει το αφράτο bun. Σε κάθε περίπτωση, με μία επίσκεψη στα Lidl τα βρίσκεις όλα τα υλικά.
To απλό και ζουμερό burger μας, λοιπόν, το απόλυτο comfort food, αποτελεί μία από τις 16 συνταγές του project Chefs Next Door που κάναμε εδώ στην 24MEDIA παρέα με τα Lidl. Μαγειρεύουμε που μαγειρεύουμε στα σπίτια μας, τα συζητάμε που τα συζητάμε κάθε μεσημέρι πάνω από ένα τάπερ, είπαμε να δώσουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές “στο πιάτο”. Μπες στο Chefs Next Door και διάλεξε ποια συνταγή θα φτιάξεις εσύ.
Σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς και αγρότες, η Lidl Ελλάς συγκεντρώνει τα εκλεκτά προϊόντα «Νώμα», για να προσφέρει στους καταναλωτές τα αρώματα, τις γεύσεις και τις αναμνήσεις από κάθε τόπο της χώρας μας. Στα προϊόντα «Νώμα» συναντάμε την ποιότητα, την τεχνογνωσία, την ιστορία του κάθε τόπου στη γεύση και στα αρώματα, την αυθεντικότητα και τη σοβαρότητα στην παραγωγή. Γιατί είναι αυτά τα προϊόντα που δίνουν ουσία και νόημα στην παράδοση της χώρας μας σήμερα και ανοίγουν τον δρόμο για το αύριο μιας στιβαρής παραγωγής με υψηλές διατροφικές προδιαγραφές. Η λέξη «νῶμα» σημαίνει από την αρχαιότητα νόημα και ανάμνηση. Το νόημα μάς δένει με την ποιότητα και η ανάμνηση με τον τόπο. Αυτή είναι και η υπόσχεση των ελληνικών & τοπικών προϊόντων «Νώμα» και της Lidl Ελλάς απέναντι στους καταναλωτές.
Ένα απλό και ζουμερό burger από το OneMan
Υλικά
- Μπιφτέκι για burger
- Cheddar ωρίμανσης
- Μέλι Κρήτης «Νώμα»
- Aυγά αχυρώνα Στερεάς Ελλάδας «Νώμα»
- Ανθός αλατιού Μεσολογγίου «Νώμα»
- Ψωμάκια για burger
- Αγγουράκι τουρσί
- Back Μπέικον «Αγροικία»
- Ντομάτα
- Iceberg
- Κέτσαπ
- Μουστάρδα
- Μαγιονέζα
- Πατάτες τηγανητές προτηγανισμένες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ξεκινάμε τις προετοιμασίες με την αγγουρομαγιονέζα βάζοντας σε ένα μπωλάκι μαγιονέζα και μουστάρδα σε αναλογία 3 προς 1. Στο ίδιο μπολ ψιλοκόβουμε πίκλες αγγουράκι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το ψωμάκι για burger και απλώνουμε μπόλικη σως στο κάτω μέρος από το ψωμάκι. Πάνω του ακουμπάμε iceberg και μια φέτα ντομάτα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στον φούρνο όση ώρα λέει η συσκευασία μέχρι να γίνουν τραγανές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας. Δεν θέλουμε να παραψηθούν και να σκληρύνει το κρέας. 30 δευτερόλεπτα πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά τοποθετούμε μια φέτα cheddar πάνω στο μπιφτέκι μέχρι να λιώσει και το τοποθετούμε στο burger μας. Σε ένα άλλο τηγανάκι σωτάρουμε το back μπέικον και το τοποθετούμε στο burger. Για εκείνους που αγαπούν το αυγό στο burger, τηγανίζουμε και ένα αυγό να τοποθετήσουμε από πάνω.
Για την honey mustard που θα συνοδεύσει το πιάτο και είναι ιδανική για βουτιές με τις πατάτες, βάζουμε σε ένα μπωλάκι και πάλι μαγιονέζα και μουστάρδα, αυτή τη φορά σε αναλογία 1 προς 3. Στύβουμε λίγο λεμόνι και προσθέτουμε μια γενναία κουταλιά της σούπας μέλι, να δώσει όλη τη γεύση και τη νοστιμιά του στο dip. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.