Ακολουθήσαμε το The All American Route στα TGI Fridays™
Ένα roadtrip γεύσης και απόλαυσης φουλ στην αμερικανίλα όπως ακριβώς το θέλουμε.
- 14 ΟΚΤ 2024
Για τους Αμερικανούς είναι ξεκάθαρο bucket list να οδηγήσουν στη θρυλική διαδρομή που ονομάζεται Route 66. Μια ιστορική διαδρομή 3.940 χιλιομέτρων που πήρε την ονομασία της από το αριθμητικό σύστημα που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί στις αρχές του 20ου αιώνα όταν και καθόρισαν το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων τους.
Το Route 66 μετρά σχεδόν 100 χρόνια ζωής, έχοντας περάσει ακμή και παρακμή αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει με ανακατασκευές, συλλόγους που το προστατεύουν και ψηφίσματα που το διατηρούν σε καλή κατάσταση. Αλλά αυτό που κρατά το Route 66 πραγματικά ζωντανό είναι η αγάπη των λάτρεων των road trips για αυτή τη διαδρομή που ξεκινά από τις Ανατολικές Πολιτείες και φτάνει στις Δυτικές.
Κι αν ο περισσότερος κόσμος θέλει να κάνει αυτό το road trip για να δει τα αξιοθέατα και τη διαδρομή μέσα από πολιτείες όπως το Ίλινοις, το Μιζούρι, το Κάνσας, η Οκλαχόμα και η Αριζόνα, υπάρχουν και πάρα πολλοί πολύ φίλοι μου που αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να ξεψαχνίσουν τις γεύσεις που συναντά κανείς σε αυτή τη διαδρομή. Κι αυτό γίνεται με έναν πανεύκολο τρόπο, όχι στην Αμερική, αλλά στην Ελλάδα.
Τα TGI FRIDAYS™ μας ταξιδεύουν γευστικά από την Ανατολική στην Δυτική ακτή της Αμερικής, κατά μήκος της εμβληματικής διαδρομής Route 66, με τέσσερα νέα πιάτα εμπνευσμένα από διαφορετικές γεύσεις και pit stops του θρυλικού αυτού ταξιδιού. Το ταξίδι ξεκινάει από την Νέα Υόρκη, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με τις χαρακτηριστικές γεύσεις του Sriracha Honey Chicken & Waffle με τραγανό buttermilk fried chicken, πάνω σε αλμυρή βάφλα με μπέικον και τυρί Colby, περιχύνονται με Sriracha honey glaze και δροσερή sour cream.
H γευστική διαδρομή συνεχίζεται στην Φιλαδέλφεια, γνωστή για το θρυλικό Philly Cheesesteak Sandwich με λεπτοκομμένο tri tip Angus Αργεντινής, σωταρισμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λιωμένο cheddar σε ψημένο ψωμί. Με γεύσεις ριζωμένες στον Αμερικάνικο Νότο και συγκεκριμένα στο Nάσβιλ του Τενεσί έρχεται το Pork Belly Burnt Ends, σιγομαγειρεμένες μπουκιές χοιρινής πανσέτας, καραμελωμένες με Smokey BBQ sauce, με τραγανά Frizzled Onions στην κορυφή τους, σπιτικό πουρέ πατάτας και ψητό καλαμπόκι να τα συνοδεύουν. Ενώ, το ταξίδι ολοκληρώνεται στην big easy Νέα Ορλεάνη με το Wicked Chicken που μαρινάρεται με τα χαρακτηριστικά Cajun μπαχαρικά, σωτάρεται σε στυλ blackening και περιχύνεται με Cajun Cream Sauce.
Αλλά ας μας τα πει καλύτερα και αρμοδιότερα ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος, Area Operations Chef των TGI FRIDAYS™ όσο εσείς χαζεύετε τα πιάτα που δοκιμάσαμε:
Και η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι είναι εκεί. Στο πιάτο εννοώ. Σε κάθε μπουκιά που σε ταξιδεύει. Και κάπου εδώ θα πω την αλήθεια μου. Λίγες ημέρες πριν γυρίσουμε το βίντεο, είχα πάει στα TGI FRIDAYS™, είχα δει τον κατάλογο και δοκίμασα την αλμυρή βάφλα με το τηγανητό κοτόπουλο. Αρχικά να πω ότι το experience είχε ξεκινήσει πριν καν έρθει το φαγητό στο τραπέζι γιατί ήταν απίστευτα φαν να βλέπεις όλα τα elements του Route 66 στα σουπλά, που είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη b., όπως και οι στολές του προσωπικού.
Κι όταν ήρθε η βάφλα, ευχαριστήσαμε κάθε ουράνιο ον που έβαλε το λιθαράκι του για να ανακαλυφθούν οι βάφλες, το τηγανητό κοτόπουλο και η σιράτσα. Αλλά ευχαριστήσαμε ακόμα περισσότερο εκείνον τον διάολο που σκέφτηκε να τα βάλει όλα αυτά μαζί και μάλιστα σε αλμυρή βάφλα.
Τα άλλα τρία πιάτα τα δοκίμασα την ημέρα της φωτογράφησης. Ενθουσιάστηκα με το Philly Cheesesteak Sandwich. Με το πόσο νόστιμο και ζουμερό ήταν το Angus Αργεντινής, το πόσο ταίριαζε με το λιωμένο τυρί και πόσο ωραίο δάγκωμα είχε η τσιαπάτα.
Τα άλλα δύο πιάτα ξύπνησαν μνήμες. Τόσο το Wicked Chicken για τα τόσο γνώριμα αλλά και τόσο αγαπημένα Cajun μπαχαρικά και την ειδική blackening μέθοδο που κάνουν και τα TGI Fridays™ και δίνει τόσο γεμάτη γεύση. Όσο και το Pork Belly Burnt Ends μιας και είμαι τρελός φαν του pork belly και εδώ είχαμε μία φοβερή εκδοχή που έστεκε ως ένα φοβερό κυρίως πιάτο και όχι όπως το έχουμε συνηθίσει μέσα σε ένα street food πιάτο.
Το μόνο – το μόνο – που έχω να σας συμβουλεύσω είναι να προλάβετε να τα δοκιμάσετε και εσείς όλα. Πάρτε την παρέα σας, τα ταίρια σας και ταξιδέψτε και εσείς σε αυτή τη μοναδική γευστική διαδρομή κατά μήκος του Route 66.