Ακτή Ντοβίλ, ο πιο καλοκαιρινός προορισμός της Θεσσαλονίκης
Το αγαπημένο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο γαστρονομικό ταξίδι ικανό να σε μεταφέρει έστω και νοητά στα νησιά.
- 21 ΙΟΥΝ 2023
Αν έχετε επισκεφτεί έστω και μια φορά τη Θεσσαλονίκη, θα έχετε σίγουρα ακούσει τους κατοίκους της να μιλάνε για ιστορίες από την Ακτή Ντοβίλ ή αλλιώς το Καραμπουρνάκι όπως είναι ευρέως γνωστό. Είναι η περιοχή που διάλεγαν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, εκεί όπου κατάφερναν να είναι κοντά στην πόλη, αλλά και μακριά της παράλληλα.
Η Ακτή Ντοβίλ παρόλο που είναι πια πιο πυκνοκατοικημένη και με μοντέρνα κτίρια, δεν έχει χάσει την κινηματογραφική της αίγλη που την κάνει ακόμα να μοιάζει με την αντίστοιχη πόλη της Γαλλίας από την οποία και πήρε το όνομά της. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης την επιλέγουν όταν θέλουν να απολαύσουν μεζέδες δίπλα στη θάλασσα.
Ένας ακόμα είναι το εστιατόριο, που φέρει το ίδιο όνομα: το Ακτή Ντοβίλ που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων εστίασης του Ηλία Βιολίδη και άνοιξε τις πόρτες του πριν από περίπου ένα χρόνο, στα μέσα του 2022 σε έναν χώρο, που ακολουθεί τις παγκόσμιες σχεδιαστικές τάσεις και πρωτοπορεί στη Θεσσαλονίκη. Συνοδοιπόροι του Ηλία Βιολίδη στο Ακτή Ντοβίλ είναι οι στενοί του συνεργάτες στο Tribeca, ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της πόλης, Γιώργος Καραπαπάζογλου και Σάκης Γκοντινός.
Η ανεμπόδιστη θέα του Ακτή Ντοβίλ σου επιτρέπει να κοιτάς σχεδόν ολόκληρη την πόλη και να απολαμβάνεις τις εναλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό, ενώ η feel good ατμόσφαιρά του που σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να αφεθείς στο γαστρονομικό ταξίδι που έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι του εστιατορίου.
Εδώ οι ποιοτικές πρώτες ύλες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.Οι ιδιαίτερες γεύσεις που βγαίνουν από την ανοιχτή κουζίνα του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση βασίζονται αποκλειστικά σε αγνές πρώτες ύλες από τη γη της ευρύτερης περιοχής και τα πιο φρέσκα ψάρια και παρόλα τα twists και τους πειραματισμούς, η φιλοσοφία των πιάτων παραμένει μαμαδίστικη και comfort, συνθέτοντας ένα μενού που ακροβατεί ανάμεσα στην αυθάδεια του μοντέρνου και τη νοσταλγία του κλασικού. Στα highlights της όλης εμπειρίας, η τοποθεσία του Ακτή Ντοβίλ που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι διακοπές και βρήκες τραπέζι σε περιζήτητο εστιατόριο σε νησί.
Σε αυτή τη νησιώτικη αίσθηση συμβάλλουν βεβαίως και τα φρέσκα ψάρια για τα οποία έγινε και ευρέως γνωστό το Ακτή Ντοβίλ. Στο μενού ξεχωρίζουν το φιλέτο από ψάρι ημέρας φρικασέ με πουρέ σελινόριζας και αυγολέμονο, αλλά και το σουβλάκι τόνου με χαρίσα και πράσινο σιτάρι, ενώ κάθε μέρα μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκη συναγρίδα, σφυρίδα, ροφό, γλώσσα, αλλά και σκορπίνα.
Και επειδή ένα καλό γεύμα ολοκληρώνεται πάντα με το κατάλληλο κρασί, στο Ακτή Ντοβίλ έχουν φροντίσει να έχουν πάνω από 100 ετικέτες τόσο του ελληνικού, όσο και του ξένου αμπελώνα, σε μια λίστα που έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο wine expert Γιώργος Καραπαπάζογλου. Φυσικά, για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το κρασί, οι άνθρωποι του Ακτή Ντοβίλ είναι εκεί για να σας κατευθύνουν και να σας προτείνουν εκείνο που θα ταιριάζει καλύτερα με τα πιάτα που έχετε παραγγείλει.
Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς κάθε Κυριακή η ομάδα του TriBeca, του μαγαζιού που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει να κάνει cocktail pairing με τις γεύσεις της κουζίνας του Ακτή Ντοβίλ, απογειώνοντας τη γευστική εμπειρία, ενώ ο χώρος μοιάζει ιδανικός και για επαγγελματικά event.
Γιατί το Ακτή Ντοβίλ, στην ιστορική τοποθεσία στο Καραμπουρνάκι, είναι το ταξίδι, είναι κι ο προορισμός.
Κάντε ένα virtual tour στο Ακτή Ντοβίλ με ένα κλικ παρακάτω: