CHEF'S SPECIALS

Ρωτήσαμε τον σεφ Άλεξ Τσιοτίνη ποια είναι η καλύτερη σύγχρονη ελληνική ταβέρνα

Από καντίνα μέχρι εστιατόριο με Michelin, από Ελλάδα μέχρι το Νησί του Πάσχα, κάθε εβδομάδα ζητούμε από έναν καταξιωμένο σεφ να μας πει πού τρώει. Σήμερα μαζί μας, ο Άλεξ Τσιοτίνης.
Σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC (λογοπαίγνιο για τη λέξη σίτιση) στην Καισαριανή, ο Άλεξ Τσιοτίνης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μάγειρες της γενιάς του. Προηγουμένως είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015.

Για τον Άλεξ Τσιοτίνη το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι, του ζητήσαμε λοιπόν να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα και στον κόσμο, απαριθμώντας μας τα 6 αγαπημένα του μέρη.

L’ Astrance και Restaurant du Palais Royal, Γαλλία

Στην Γαλλία, τα μαγαζιά που έχω συνδεδεμένα με γαστριμαργικές απολαύσεις είναι το μεγάλο L’ Astrance του Pascal Barbot ενώ φοβερή δουλειά κάνει και ο δικός μας Φίλιππος Χρονόπουλος του Palais Royal.

L’air du temps, Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες, λατρεύω το L’air du temps όπου ο Sang Hoon Degeimbre κάνει εξαιρετική δουλειά.

Pied à Terre, Λονδίνο

Στο Λονδίνο, ο Ασημάκης Χανιώτης δίνει ελληνικό χρώμα στο αστέρι Michelin του Pied à Terre.

Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα και τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, τα πράγματα έχουν σαφώς μεγάλη πολυπλοκότητα, καθώς οι επιλογές πολλές και η καθημερινότητα έτοιμη να σε κάνει ν αφεθείς στις ορέξεις των Ελλήνων σεφ. Κάθε φορά που με ρωτάει κάποιος ποια μαγαζιά ξεχωρίζω, θυμάμαι ταυτόχρονα άλλα τόσα που αδικώ ξεχνώντας τα. Παρ’ όλ’ αυτά, εγώ σήμερα θ αναφέρω τρία μαγαζιά που είναι στην καρδιά μου ξεχωριστά καθένα προσφέροντας κάτι το διαφορετικό, άλλοτε γαστρονομικό, άλλοτε απλό, πάντα όμως νόστιμο.

Botrini’s, Χαλάνδρι

Ο Έκτορας μεγαλουργεί σκεπτόμενος ελληνικά.

Ψωμί & Αλάτι, Χαλάνδρι

Το Ψωμί & Αλάτι του Γιάννη Λουκάκου είναι η έννοια της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας.

Vezené, Ιλίσια

Ο Βεζενές είναι αξία ανεκτίμητη πάντα σταθερός με φοβερό φαγητό και ωραία ατμόσφαιρα.

Exit mobile version