Ρωτήσαμε τον σεφ Άλεξ Τσιοτίνη ποια είναι η καλύτερη σύγχρονη ελληνική ταβέρνα
- 14 ΦΕΒ 2020
Για τον Άλεξ Τσιοτίνη το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι, του ζητήσαμε λοιπόν να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα και στον κόσμο, απαριθμώντας μας τα 6 αγαπημένα του μέρη.
L’ Astrance και Restaurant du Palais Royal, Γαλλία
Στην Γαλλία, τα μαγαζιά που έχω συνδεδεμένα με γαστριμαργικές απολαύσεις είναι το μεγάλο L’ Astrance του Pascal Barbot ενώ φοβερή δουλειά κάνει και ο δικός μας Φίλιππος Χρονόπουλος του Palais Royal.
L’air du temps, Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες, λατρεύω το L’air du temps όπου ο Sang Hoon Degeimbre κάνει εξαιρετική δουλειά.
Pied à Terre, Λονδίνο
Στο Λονδίνο, ο Ασημάκης Χανιώτης δίνει ελληνικό χρώμα στο αστέρι Michelin του Pied à Terre.
Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα και τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, τα πράγματα έχουν σαφώς μεγάλη πολυπλοκότητα, καθώς οι επιλογές πολλές και η καθημερινότητα έτοιμη να σε κάνει ν αφεθείς στις ορέξεις των Ελλήνων σεφ. Κάθε φορά που με ρωτάει κάποιος ποια μαγαζιά ξεχωρίζω, θυμάμαι ταυτόχρονα άλλα τόσα που αδικώ ξεχνώντας τα. Παρ’ όλ’ αυτά, εγώ σήμερα θ αναφέρω τρία μαγαζιά που είναι στην καρδιά μου ξεχωριστά καθένα προσφέροντας κάτι το διαφορετικό, άλλοτε γαστρονομικό, άλλοτε απλό, πάντα όμως νόστιμο.
Botrini’s, Χαλάνδρι
Ο Έκτορας μεγαλουργεί σκεπτόμενος ελληνικά.
Ψωμί & Αλάτι, Χαλάνδρι
Το Ψωμί & Αλάτι του Γιάννη Λουκάκου είναι η έννοια της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας.
Vezené, Ιλίσια
Ο Βεζενές είναι αξία ανεκτίμητη πάντα σταθερός με φοβερό φαγητό και ωραία ατμόσφαιρα.