Tim Russmann/Unsplash
Ανάποδο τσιγάρισμα: Η μέθοδος ψησίματος για το πιο ζουμερό κρέας
Το ανάποδο τσιγάρισμα είναι μια μέθοδος ψησίματος μπριζόλας που θα εξασφαλίσει το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα.
- 23 ΦΕΒ 2022
Στο Tik Tok συμβαίνουν ξεκαρδιστικά, σοκαριστικά, αμφιλεγόμενα πράγματα, όσο οι άνθρωποι που δημιουργούν videos έχουν έμπνευση. Η μέθοδος ψησίματος κρέατος με ανάποδο τσιγάρισμα είναι ένα από τα φωτεινά σημεία του Tik Tok, ένα trend που έχουν «αγκαλιάσει» χιλιάδες ψήστες ανά τον κόσμο και όχι άδικα. Η συγκεκριμένη μέθοδος αντιστρέφει τη διαδικασία «πρώτα στο τηγάνι, μετά στον φούρνο» και υπόσχεται τραγανιστή επιφάνεια και ζουμερό «περιεχόμενο» στην μπριζόλα σου, ειδικά ενόψει Τσικνοπέμπτης.
Tι χρειάζεσαι
- Ένα πραγματικά στρουμπουλό, ζουμερό κομμάτι κρέατος, μια μπριζόλα πάχους τουλάχιστον 4 εκατοστών.
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
- Φούρνο, τηγάνι.
- Σκόρδο, μουστάρδα, χυμό πορτοκαλιού μέλι, λίγο κρασί (οποιοδήποτε σου αρέσει να βάζεις σε μια σάλτσα).
Προετοιμασία
- Μία με μιάμιση ώρα πριν ψήσεις, αλατοπιπερώνεις το κρέας και από τις δύο μεριές.
- Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 130 βαθμούς αέρα. Τοποθετείς την μπριζόλα σου σε μια λαδόκολλα. Την ψήνεις τουλάχιστον 25-30 λεπτά ή και λίγο περισσότερο, ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλεις να είναι.
- Βγάζεις το κρέας από το φούρνο. Βάζεις λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις την μπριζόλα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Προσθέτεις τα αγαπημένα σου υλικά για σάλτσα στο τηγάνι.
- Κλείνεις το μάτι. Αφήνεις το κρέας να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά, ώστε να ρουφήξει όλα τα υγρά. Η μπριζόλα σου είναι έτοιμη.
Το video-tutorial
Το τηγάνι
MEDIAMARKT E-SHOP
FISSLER Τηγάνι Cenit 28 cm
Τηγάνι Cenit 28 για γρήγορο μαγείρεμα, με αντικολλητική επίστρωση 3 επιπέδων ιδανικό ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα.
44.90€
40€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ