Ανάποδο τσιγάρισμα: Η μέθοδος ψησίματος για το πιο ζουμερό κρέας
- 23 ΦΕΒ 2022
Tι χρειάζεσαι
- Ένα πραγματικά στρουμπουλό, ζουμερό κομμάτι κρέατος, μια μπριζόλα πάχους τουλάχιστον 4 εκατοστών.
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
- Φούρνο, τηγάνι.
- Σκόρδο, μουστάρδα, χυμό πορτοκαλιού μέλι, λίγο κρασί (οποιοδήποτε σου αρέσει να βάζεις σε μια σάλτσα).
Προετοιμασία
- Μία με μιάμιση ώρα πριν ψήσεις, αλατοπιπερώνεις το κρέας και από τις δύο μεριές.
- Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 130 βαθμούς αέρα. Τοποθετείς την μπριζόλα σου σε μια λαδόκολλα. Την ψήνεις τουλάχιστον 25-30 λεπτά ή και λίγο περισσότερο, ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλεις να είναι.
- Βγάζεις το κρέας από το φούρνο. Βάζεις λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις την μπριζόλα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Προσθέτεις τα αγαπημένα σου υλικά για σάλτσα στο τηγάνι.
- Κλείνεις το μάτι. Αφήνεις το κρέας να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά, ώστε να ρουφήξει όλα τα υγρά. Η μπριζόλα σου είναι έτοιμη.