Tim Russmann/Unsplash
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανάποδο τσιγάρισμα: Η μέθοδος ψησίματος για το πιο ζουμερό κρέας

Το ανάποδο τσιγάρισμα είναι μια μέθοδος ψησίματος μπριζόλας που θα εξασφαλίσει το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα.
Στο Tik Tok συμβαίνουν ξεκαρδιστικά, σοκαριστικά, αμφιλεγόμενα πράγματα, όσο οι άνθρωποι που δημιουργούν videos έχουν έμπνευση. Η μέθοδος ψησίματος κρέατος με ανάποδο τσιγάρισμα είναι ένα από τα φωτεινά σημεία του Tik Tok, ένα trend που έχουν «αγκαλιάσει» χιλιάδες ψήστες ανά τον κόσμο και όχι άδικα. Η συγκεκριμένη μέθοδος αντιστρέφει τη διαδικασία «πρώτα στο τηγάνι, μετά στον φούρνο» και υπόσχεται τραγανιστή επιφάνεια και ζουμερό «περιεχόμενο» στην μπριζόλα σου, ειδικά ενόψει Τσικνοπέμπτης.

Tι χρειάζεσαι

  • Ένα πραγματικά στρουμπουλό, ζουμερό κομμάτι κρέατος, μια μπριζόλα πάχους τουλάχιστον 4 εκατοστών.
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
  • Φούρνο, τηγάνι.
  • Σκόρδο, μουστάρδα, χυμό πορτοκαλιού μέλι, λίγο κρασί (οποιοδήποτε σου αρέσει να βάζεις σε μια σάλτσα).

Προετοιμασία

  • Μία με μιάμιση ώρα πριν ψήσεις, αλατοπιπερώνεις το κρέας και από τις δύο μεριές.
  • Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 130 βαθμούς αέρα. Τοποθετείς την μπριζόλα σου σε μια λαδόκολλα. Την ψήνεις τουλάχιστον 25-30 λεπτά ή και λίγο περισσότερο, ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλεις να είναι.
  • Βγάζεις το κρέας από το φούρνο. Βάζεις λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις την μπριζόλα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Προσθέτεις τα αγαπημένα σου υλικά για σάλτσα στο τηγάνι.
  • Κλείνεις το μάτι. Αφήνεις το κρέας να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά, ώστε να ρουφήξει όλα τα υγρά. Η μπριζόλα σου είναι έτοιμη.

Το video-tutorial

Το τηγάνι

MEDIAMARKT E-SHOP

FISSLER Τηγάνι Cenit 28 cm

Τηγάνι Cenit 28 για γρήγορο μαγείρεμα, με αντικολλητική επίστρωση 3 επιπέδων ιδανικό ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα.
44.90€ 40€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Exit mobile version