Athens Street Food Festival: 5 φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσεις με AΛΦΑ Weiss
- 17 ΜΑΙ 2019
To Athens Street Food Festival είναι ένα εννιαήμερο πάρτι για το φαγητό. Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι λαμβάνει χώρα το 4ο Street Food Festival για τα εναπομείναντα σαββατοκύριακα του Μαΐου. Εμείς επισκεφτήκαμε το φεστιβάλ το Σάββατο που μας πέρασε με σκοπό να ανακαλύψουμε και να σας προτείνουμε γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάσετε με την ΑΛΦΑ σας και συγκεκριμένα με την ΑΛΦΑ Weiss, την αρχόντισσα των μπιρών.
Φυσικά ένα ζεστό σαββατιάτικο μεσημέρι το πρώτο που κάναμε με το που πήγαμε ήταν να πάρουμε μία AΛΦΑ Weiss.
Υπάρχουν τρεις τρόποι να γευτείς την ΑΛΦΑ Weiss και οι δύο περνάνε από το χέρι σου. Πρώτον φυσικά από βαρέλι. Δεύτερον σε μπουκάλι. Πάνω στο μπουκάλι μάλιστα αναγράφονται οι οδηγίες για το πως μπορείς να την απολαύσεις στο μέγιστο. Κρατάς το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών και το γεμίζεις ως τα 3/4 του.
Στη συνέχεια περιστρέφεις το μπουκάλι, για να ανακατευτεί η μαγιά που έχει μείνει. Και τέλος την αδειάζεις γρήγορα στο ποτήρι. Βουαλά:
Αφού λοιπόν πέτυχα το τέλειο σερβίρισμα ξεκίνησα την αποστολή εξερεύνησης των γεύσεων του φεστιβάλ.
Πρώτη στάση στο CHE. Το μεξικάνικο θαύμα του Πειραιά έχει φυσικά το δικό του χώρο στο φεστιβάλ. Το τέλειο με το CHE είναι ότι οι γεύσεις παίζουν ανάμεσα στο γκουρμέ και στο street και έτσι το beef chimichanga, το οποίο πήραμε έδεσε απόλυτα με την ΑΛΦΑ Weiss.
Στη συνέχεια περάσαμε στο Harry Up By Harris Bonanos. Eκεί παραγγείλαμε ένα Ropa Vieja. Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι στη γάστρα, καραμελωμένα κρεμμύδια, γραβιέρα, κουλί πιπεριάς, πίκλες αγγουριού και κόλιανδρο. Παρόλο που λέγεται “Harry Up” δεν υπήρχε τίποτα βιαστικό στη γεύση αυτού του μπέργκερ.
Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός
Η μπίρα και τα φαγητά μας είχαν τελειώσει. Κάναμε την απαραίτητη στάση για μπίρα. Αυτή τη φορά πήραμε την ΑΛΦΑ Weiss σε κουτάκι για να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων από αυτή που σου δίνει το ποτήρι. Αυτό που θα προσέξεις αν δεν έχεις ξαναπιεί την ΑΛΦΑ Weiss σε κουτάκι είναι ότι το κουτάκι της είναι ανάποδα. Αυτό σε βοηθά να ανακινείς τη μαγιά πριν την καταναλώσεις, απλά αναποδογυρίζοντας το κουτάκι και πίνοντας από εκεί. Δεν την σερβίρεις σε ποτήρι.
Εδώ λοιπόν με την μπίρα στο ένα χέρι και την enchilada από το Mama Roux στο άλλο, οδεύω προς την παρέα.
Και εδώ γίνεται μάχη.
Να ένας γενναίος πολεμιστής.
Συνεχίζουμε με Po’Boys και ένα πιάτο βγαλμένο από τον παράδεισο (ή από το αντίθετο). Πήραμε τη μερίδα που προσέφερε στο τέλος του καταλόγου, η οποία είχε λίγο από όλα. Το pairing με την AΛΦΑ Weiss ήταν θεόσταλτο.
Για το τέλος όμως αφήσαμε την μητέρα των μαχών. Το ελληνικό σουβλάκι. Όσοι γνωρίζουν το Hoocut, ξέρουν ότι πρόκειται για μία γκουρμέ παραλλαγή του γνωστού εθνικού μας εδέσματος, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών και κυρίως του κρέατος. Η προβατίνα είναι η επιλογή που ξεχωρίζει στον κατάλογο, και φυσικά δεν σε απογοητεύει.
Στο Athens Street Food Festival θα τσουγκρίζεις την μπίρα και το φαγητό εναλλάξ και θα φύγεις γεμάτος και κυριολεκτικά -ετοιμάσου να μην μπορείς να κουνηθείς από το πόσο χορτάτος θα νιώθεις- και μεταφορικά, αφού η συνύπαρξη με τόσο κόσμο όλων των ηλικιών και κέφι -γιατί με φαϊ και μπίρα πώς να μην έρθεις σε κέφι;
4ο Athens Street Food Festival
17-18-19 Μαΐου
24-25-26 Μαΐου