FOOD & DRINK

Αυτά τα cocktails θα φτιάξεις την Πρωτοχρονιά

Με βάση την σαμπάνια για να είσαι και μέσα στο εορταστικό κλίμα.

Η σαμπάνια είναι σέξι. Σχεδόν πρόστυχη. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως είναι ακόμη και ύπουλη. Πως σε βαράει κατακούτελα εκεί που δεν το περιμένεις.

Της αρέσει να χαρίζει απόλαυση. Σκέψου λοιπόν να την ‘καλείς’ στο σπίτι σου για να διασκεδάσει μαζί της όλη σου η παρέα. Ανυπομονείς. Και ξαφνικά… 3, 2, 1… και είναι δική σας. Κι εκείνη, και η χρονιά που ξεκινά.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Τα χάνεις. Δεν ξέρετε τι να πρωτοκάνετε μαζί της. Θέλεις το συγκεκριμένο βράδυ να είναι περιπετειώδες. Να περάσετε όλοι καλά. Άλλωστε γι΄ αυτό την έφερες. Για να σου υπενθυμίζει κάθε φορά που την αγγίζεις πως αυτό το βράδυ θα είναι διαφορετικό.

 

Όπως όμως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, έτσι και τώρα, το παν είναι να ξέρεις –και όχι να νομίζεις ότι ξέρεις – πώς να την χειριστείς.

Για να είσαι λοιπόν προετοιμασμένος, η Άννα Μεταξά από τον Κύριο στη Μαβίλη σου δίνει όλο το know how. Για την σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά, φυσικά…

 

New Year’s Thi-Eve

Αυτό θα είναι το welcome drink. Μία γλυκόπικρη παραλλαγή του Bellini η οποία τώρα, αντί για ξηρή σαμπάνια προτείνεται με Moscato D’ Asti.

Σε ένα blender καθάρισε και ρίξε 6 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες, μαζί με 100 ml Campari. Ο πουρές που θα έχεις φτιάξει αρκεί για 6 ποτά, οπότε προσάρμοσε αναλόγως τις δοσολογίες ανάλογα με τα άτομα της παρέας σου.

Σε ένα flute ποτήρι ρίξε 1 κουταλιά του γλυκού από τον πουρέ και γέμισε το ποτήρι μέχρι πάνω με παγωμένο Moscato D’ Asti. Ανακάτεψε ελάχιστα με ένα κουτάλι και για γαρνιτούρα χρησιμοποίησε μία φέτα από πράσινο μήλο.

Festive Spritz

Μία παραλλαγή του Spritz, η οποία ιδανικά σερβίρεται πριν το δείπνο ή ακόμη και κατά την διάρκειά του.

Σε ένα ποτήρι του κρασιού γεμισμένο με πάγο ως πάνω προσέθεσε: 50 ml πράσινο Chartreuse, 100 ml παγωμένο Prosecco και 50 ml grapefruit soda. Για γαρνιτούρα χρησιμοποίησε μία φλούδα από ροζ γκρέιπφρουτ.

Champagne Cocktail

Μία κλασική συνταγή η οποία τώρα διαφοροποιείται και αντί για κύβο ζάχαρης ζητά ακατέργαστη, καστανή.

Σε ένα μπολ τοποθέτησε 100 γρ. καστανής ακατέργαστης ζάχαρης και τις φλούδες από 2 λεμόνια και 1 ροζ γκρέιπφρουτ. Άφησε το μείγμα σου να αρωματιστεί για μισή ώρα και αφού του κάνεις ένα δυνατό μασάζ με τα χέρια, αφαίρεσε τις φλούδες.

Σε ένα flute ποτήρι ρίξε μισό κουταλάκι του γλυκού από την αρωματισμένη ζάχαρη, 2 dashes Aromatic Bitters και παγωμένη ξηρή σαμπάνια μέχρι πάνω. Ανακάτεψε ελαφρώς και σέρβιρε χωρίς γαρνιτούρα.

Santa Baby

Μία νόστιμη ιδέα για ένα εορταστικό long drink, φτιαγμένο με ροζέ σαμπάνια. Ένα ποτό που μπορείς να απολαύσεις ακόμη και μετά το δείπνο.

Σε ένα ποτήρι του νερού γεμισμένο με πάγο προσέθεσε 40 ml Metaxa 5 αστέρων, 20 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, 10 ml λικέρ πορτοκαλιού, 2 dashes aromatic bitters και γέμισε το υπόλοιπο ως πάνω με ροζέ σαμπάνια. Για γαρνιτούρα χρησιμοποίησε μία φλούδα από πορτοκάλι και ένα στικ κανέλας.