#BreakBinary: Βρήκαμε την απάντηση στο δίλημμα «home cooking ή delivery»
Γιατί να πρέπει να επιλέξεις ένα από τα δύο, όταν μπορείς να τα συνδυάσεις;
- 19 ΑΠΡ 2021
Για κάποιο περίεργο λόγο μάς αρέσει να βάζουμε ταμπέλες και να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους, κρίνοντάς τους από κάποια επιλογή τους. Για παράδειγμα ο τάδε ξυπνάει πρωί, άρα είναι πρωινός τύπος, ενώ ο δείνα που του αρέσει να κοιμάται αργά κάθε βράδυ, είναι αδιαπραγμάτευτα ένας «night owl». Πραγματικά, γιατί;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος πρέπει να είναι μόνο το ένα κι όχι το άλλο. Και εν πάση περιπτώσει γιατί να χρησιμοποιούμε τη λέξη «πρέπει»; Γιατί να συμβιβαζόμαστε και να μην πούμε ένα #BreakBinary, βάζοντας στοπ στα στερεότυπα και σε ό,τι μας επιβάλλεται; Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε να κάνουμε και στο Instagram Live powered by glo™ στον λογαριασμό του OneMan την Πέμπτη 8 Απριλίου.
Σε ένα live battle ανάμεσα σε εμένα και τον Κωνσταντίνο Αμπατζή, αρχικά συγκρούστηκε ο κόσμος του μαγειρέματος, με εκείνον του delivery. Οι αναγνώστες μας, παρακολούθησαν μια ζωντανή λεκτική μάχη με επιχειρήματα υπέρ του να μαγειρέψει, αλλά και του να παραγγείλει κανείς, η οποία τελικά κατέληξε σε ανακωχή και στο συμπέρασμα πως τελικά και τα δύο μπορούν να δουλέψουν για όλους μας. Άλλωστε το φαγητό ενώνει, έτσι δεν είναι;
Ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης θέλει να μαγειρεύει
Δεν ήμουν πάντα υπέρμαχος της μαγειρικής. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικότερα το διάστημα της καραντίνας, το μαγείρεμα στο σπίτι νιώθω ότι λειτουργεί λυτρωτικά. Με κάνει να ξεχνιέμαι, αισθάνομαι δημιουργικός, ενώ παράλληλα μπορώ να ελέγχω καθημερινά την τροφή που μπαίνει στο πιάτο μου. Μιας και τελευταία έχω υιοθετήσει κι έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, σε συνδυασμό με καθημερινή γυμναστική, το home cooking έχει γίνει ο καλύτερός μου φίλος.
Ο Κωνσταντίνος Αμπατζής είναι φαν του delivery
Αντίθετα, ο Κωνσταντίνος μέχρι και το Instagram Live powered by glo™ που κάναμε, ήταν κάθετος. Δεν ήθελε ούτε να ακούει για μαγειρική στο σπίτι. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας, όπως λέει, είναι όταν μπαίνει σε κάποια εφαρμογή φαγητού, τσεκάρει κάθε εστιατόριο της περιοχής του και επιλέγει το πιάτο που θα φτάσει στην πόρτα του. Το delivery είναι για εκείνον μια ιεροτελεστία, την οποία βέβαια κάνει σχεδόν καθημερινά.
#BreakBinary γιατί δεν χρειάζεται να διαλέξεις
Η συζήτηση που κάναμε, αν και ξεκίνησε με έναν αρνητισμό και των δυο μας να ακούσουμε την αντίθετη άποψη, τελικά κατέληξε σε ανακωχή. Ο Κωνσταντίνος θυμήθηκε τις στιγμές που χρειάστηκε να μαγειρέψει κάτι στο σπίτι, ενώ κι εγώ δεν αρνήθηκα το γεγονός πως η επιλογή του delivery είναι άκρως δελεαστική ορισμένες φορές.
Τελικά, η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Ειδικά όταν η συζήτηση έχει να κάνει με φαγητό, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως οποιαδήποτε επιλογή είναι σεβαστή και μας αρέσει. Δεν χρειάζεται να αναλωνόμαστε στο να επιλέγουμε τη μία ή την άλλη πλευρά. Σπάμε τα στερεότυπα, λέμε ένα #breakbinary όπως ακριβώς και η καμπάνια &more powered by glo™ και βάζουμε στο τραπέζι μας και φαγητό που έχουμε μαγειρέψει, αλλά και κάτι που έχουμε παραγγείλει. Και τα δύο άλλωστε απαιτούν ικανότητα. Δεν νομίζεις;