
Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις gin από αρακά;
- 4 ΜΑΡ 2020
Το gin που δημιούργησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Abertay και του Ινστιτούτου James Hutton ονομάζεται Nadar, το οποίο στα γαλικιανά σημαίνει ‘φύση’, και όπως ανακάλυψαν έχει πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του γνωστού gin.
Και για αυτό ευθύνεται ο αρακάς, ο οποίος έχει τη φυσική ικανότητα να παράγει το άζωτο που χρειάζεται για την ανάπτυξή του, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται ‘βιολογική σταθεροποίηση του αζώτου’. Έτσι, δεν απαιτείται η χρήση συνθετικών λιπασμάτων που βλάπτουν το περιβάλλον, κάνοντας τον αρακά το ιδανικό όσπριο για την παραγωγή ποτού.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του Nadar gin, η γεύση του είναι ακριβώς η ίδια με τα γνωστά gin που ξέρουμε και δεν καταλαβαίνει κάποιος ότι έχει δημιουργηθεί από αρακά.
Και φυσικά μπορείς να μεθύσεις αν το παρακάνεις.