Έτσι θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες Crêpes Suzette
Κάθε εβδομάδα, ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές. Σήμερα, έχει τη συνταγή για Crêpes Suzette, το διάσημο γαλλικό επιδόρπιο.
- 9 ΣΕΠ 2022
Μπορεί η προέλευση του πιάτου και το όνομά του να αμφισβητούνται, καθώς κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες ως προς την έμπνευση και τη δημιουργία του, αλλά οι Crêpes Suzette είναι ένα από τα πιο φημισμένα γαλλικά επιδόρπια.
Η συνταγή βασίζεται στη ζύμη για κρέπες, οι οποίες στη συνέχεια αρωματίζονται με σιρόπι πορτοκαλιού και ολοκληρώνονται με το χαρακτηριστικό φλαμπάρισμα. Με λίγη προσοχή την ώρα που «βάζεις» φωτιά, μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή στο σπίτι και να απολαύσεις αυτό το νόστιμο πιάτο.
Ζύμη για κρέπες
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml γάλα
- 1 μεγάλο αυγό
- 30 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 15 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για το σιρόπι πορτοκαλιού
- 250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για το σιρόπι πορτοκαλιού