© iStock
ΦΑΓΗΤΟ

Flammkuchen: Η συνταγή για τη γερμανική πίτσα με τα 3 υλικά

Μπορεί να έχεις συνδέσει την πίτσα με την Ιταλία, όμως η γερμανική εκδοχή της είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Βράδυ. Έχεις μόλις γυρίσει από το γραφείο και σε πιάνει με λιγούρα. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε να μαγειρέψεις κάτι, είτε να παραγγείλεις. Εκείνη η σκέψη της πίτσας, όμως, σου έχει καρφωθεί στο μυαλό. «Ποιος κάθεται τώρα να φτιάξει πίτσα στο σπίτι;», σκέφτεσαι, με την επιλογή της παραγγελίας να σε πλησιάζει όλο και περισσότερο.  

Κάπου εδώ θα έπρεπε να πεταγόταν ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι σου, δείχοντάς σου την εικόνα του flammkuchen, της πιο εύκολης (και νόστιμης) πίτσας εκεί έξω, το οποίο να σε έβγαζε από κάθε δίλημμα.

Το Flammekueche ή Flammkuchen, όπως είναι γνωστό στη Γερμανία, μεταφράζεται ελεύθερα ως «κέικ φλαμπέ» και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Αλσατίας (σύνορα μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και Ελβετίας) από αγρότες πριν από πολλά χρόνια.

Μάλιστα, δεν είχε μπει σε κανένα μενού εστιατορίου μέχρι και το 1960.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια πάρα πολύ λεπτή ζύμη πίτσας, πάνω στην οποία βρίσκουμε τυρί κρέμα, κρεμμύδια και μπέικον. Μόλις αυτά τα τρία υλικά.

Όπως καταλαβαίνεις είναι ελαφριά, ενώ χρειάζεσαι περίπου 20 λεπτά μέχρι να τη φτιάξεις (αν πάρεις έτοιμη ζύμη).

Συνταγή για ζύμη

  • 2μιση κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα νερό
  • μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη, η οποία να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει τουλάχιστον μία ώρα, σκεπάζοντάς τη με μία πετσέτα.

Η συνταγή για το Flammkuchen

  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:

  • Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ανακατεύουμε το τυρί για να μαλακώσει, προσθέτοντας λίγο πιπέρι και το στρώνουμε πάνω στη ζύμη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια και τις φέτες μπέικον, τις οποίες έχουμε πρώτα ψιλοκόψει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Αυτό ήταν. Η πίτσα flammkuchen σου είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση.

Exit mobile version