Φτιάξε ένα Zombie Cocktail να τιμήσεις τη μέρα
- 17 ΟΚΤ 2013
Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που μας ήρθαν κατευθείαν στο μυαλό όταν αποφασίσαμε να κάνουμε μία Zombie Day εδώ στο ONEMAN. Το Kernkraft 400 των Zombie Nation (και όχι για κάποιο λόγο το Zombie των Cranberries), το app με το οποίο είχαμε κάνει τις φάτσες μας ζόμπι πριν μερικούς μήνες, το The Walking Dead που βλέπουμε τις Δευτέρες στο FOX και ένα cocktail που ειδικά τον τελευταίο χρόνο το βλέπεις σε πάρα πολλά bar. Το Zombie.
Εμείς βέβαια δεν πήγαμε σε κάποιον που το έμαθε τώρα. Δεν πήγαμε τυχαία. Πήγαμε σε ένα μαγαζί που πονάει τα cocktail που σερβίρει στους πελάτες του και που φτιάχνει ενδεχομένως το καλύτερο Zombie της πόλης. Πού να δοκιμάσεις και την νέα συνταγή που μας ετοίμασε ο Xavier Μισαηλίδης.
Κι αν είχες προσπαθήσει μέχρι τώρα να φτιάξεις το δικό σου Zombie cocktail, θα έπεφτες πάνω σε συνταγές που θα σου έλεγαν να συνδυάσεις μερικά σκούρα και λευκά ρούμια, να ρίξεις χυμούς ανανά, lime και πορτοκαλιού, λίγο brandy βερίκοκο και ζάχαρη. Άλλοι θα σου έλεγαν να βάλεις bitters. Άλλοι θα σου έλεγαν να χρησιμοποιήσεις λικέρ πορτοκαλιού.
Εμείς σου προτείνουμε μία συνταγή που δοκιμάσαμε χθες βράδυ και ξέρουμε ότι είναι ιδανική.
Ακολουθεί η συνταγή. Το αν θα προσπαθήσεις να το φτιάξεις μόνος σου ή θα πας μέχρι τη Γλυφάδα και το Holy Spirit να το δοκιμάσεις από τα χέρια του Xavier, είναι δικό σου θέμα.
Τα υλικά
- 25 ml Belmont Estate golden coconut rum
- 25 ml Gosling’s dark rum
- 20 ml over proof Caribbean rum
- 25 ml Angostura rum 5 ετών
- 30 ml πουρέ ανανά
- 30 ml passion fruit
- 15 ml λικέρ κανέλα
- 15 ml ξύδι από blueberry
- 15 ml σιρόπι ζάχαρης
- 15 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι
- 1 peel λεμονιού
- 1 peel grapefruit
- 1 φέτα grapefruit
- 1 stick κανέλας
- λίγη μέντα
Η διαδικασία
Σε λίγες ημέρες θα διαβάσεις και μία συνέντευξη του Xavier σε μια νέα στήλη που ετοιμάζουμε. Μέχρι τότε, καλά Zombie. Με τα κατάλληλα props φυσικά…