ΠΟΤΟ

Η φάση είναι Μπουρνάζι

Ντύθηκα, στολίστηκα, παρφουμαρίστηκα και εγένετο η φάση Μπουρνάζι. Απογείωση.

Ξεκίνησα με έναν πονοκέφαλο να και επέστρεψα με μια κούραση να. Το ενδιάμεσο κομμάτι ήταν επικό. Παρακάτω θα δεις μια πλήρη βόλτα στο Μπουρνάζι που τα είχε όλα. Φαγητό μαγεία, θρίαμβος και κορυφή μαζί. Ποτό μέχρι τελικής πτώσεως. Χορό μέχρι να πονέσουν τα πόδια μας. Και τόσες ωραίες γυναίκες μαζεμένες, που δεν έχουμε ξανανταμώσει σε καμιά άλλη περιοχή. Ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Βάστα λίγο ακόμα. Γιατί ακολουθεί άσχετο μήνυμα προς τον πολυαγαπημένο Ταξίαρχο Χατζηϊωάννου: καλοκαιράκι έρχεται αγαπημένε μου. Μήπως να μας έστελνες σε κανά νησάκι να δούμε τι λέει κι η φάση εκεί;

Η φάση είναι Μπουρνάζι, γιατί:

– τα είπαμε και παραπάνω. Τι δεν καταλαβαίνεις; Τόσες ωραίες γυναίκες μαζεμένες σε μια περιοχή δεν έχω ξαναματαδεί. Κάθομαι και κουράζομαι και τα κάνω copy paste ξανά και ξανά μέχρι να σου εντυπωθεί πλήρως.

– το φαγητό στο Base Grill (ναι, ναι, ναι, κάνω ειδική μνεία) είναι μια κατηγορία από μόνο του. Πράγμα που σημαίνει ότι τα σπάει. Πράγμα που πάλι σημαίνει ότι πρέπει να το επισκεφτείς. Όπου κι αν μένεις. Θα το γράψω και στ’ αγγλικά για τους τουρίστες. You definitely have to visit Base Grill.

– το κέφι καλά κρατεί αν και καθημερινή. Οι ώρες λειτουργίας των μαγαζιών της περιοχής είναι απίστευτες. Το ένα σου λέει κλείνω στις 04.00, το άλλο στις 05.00, το τρίτο ποτέ. Χαράς το κουράγιο σας, ρε παιδιά. Εμείς γυρίσαμε μόλις στις 03.30.

Στα μείον βάζω τον πονοκέφαλο- μάτιασμα (όπως διέγνωσε η μανούλα μου). Δεν φταίει  γι’ αυτό το Μπουρνάζι, βέβαια, αλλά εγώ οφείλω να καταγγείλω ότι ματιάστηκα. Κοροϊδέψτε όσο θέλετε.

Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για το “Base Grill”

Εδώ θα βρεις το άψογο κρέας για το οποίο μιλάει όλη η Αθήνα (και όχι μόνο) και για το οποίο έρχονται απ’ όλη την Αθήνα (και όχι μόνο). Σε αυτό το μαγαζί δεν τους ενδιαφέρει μόνο να φας καλά, αλλά και να χωράς να φας και να φύγεις τόσο ευχαριστημένος που θα το πεις στο φίλο σου, στο θείο σου, στον ξάδερφό σου στο εξωτερικό και στην ξαδέρφη στο χωριό. Οι δίδυμοι εμπνευστές και chefs του, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, σου υπόσχονται την πιο αξέχαστη εμπειρία κρέατος που δοκίμασες στην Ελλάδα. Παρακάτω θα σου εξηγήσω αναλυτικά τι πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλεις. Tip: Συνόδευσε μοναδικά τα πιάτα σου με το house wine “Βase Syrah”. Tip2: Αν δεν έχεις φάει ακόμη, σε προειδοποιώ ότι θα σου τρέξουν τα σάλια τόσο πολύ που φρόντισε να απομακρυνθείς από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Tip3: Μέση τιμή κατά άτομο περί τα 30 ευρώ.

Ξεκινάς με φωλιά πατάτας με 4 αυγά (best seller του μαγαζιού) και “πανδαισία λαχανικών” με ντομάτα, γαλοτύρι και ξηρούς καρπούς.

Συνεχίζεις με το καλύτερο μοσχαρίσιο συκώτι της ζωής σου. Κορυφαίο πιάτο που στο σερβίρουν σε πολύ λεπτές φέτες. Να γλύφεις και την επιφάνεια κοπής.

Προχωράς με μπιφτέκια όλο γεύση από ψιλοκομμένα βοδινά κομμάτια κρέατος πουδραρισμένα με άχνη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και τέλειο ψήσιμο στη σχάρα.

Απογειώνεσαι με μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα. Εδώ θα βάλεις τα κλάματα. Στο ενδιάμεσο χτυπήσαμε και ένα λουκάνικο μαύρου χοίρου και μια πινιάτα με τα όλα της.

Να υπερτονίσω ότι δεν τα έφαγα όλα μόνη μου.

 

Η συνέχεια θέλει το “Jojo” της.

Από τα πιο hot καφέ- κοκτέιλ μπαρ στο Μπουρνάζι, το “Jojo” μας δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι βρισκόμαστε σε Κυκλαδίτικο νησί. Δεν είναι τυχαίο. άλλωστε, ότι υπάρχει και το αδερφάκι του, το “Jojo” στην Σαντορίνη. Από την Πρωτοχρονιά του 2014 που άνοιξε, φιλοξενεί όλες τις καυτές παρουσίες της περιοχής, αλλά και τα πιο δυνατά mainstream parties με χορό μέχρι τελικής πτώσεως. Μην γελιέσαι, όμως, όσο δυνατά δουλεύει το βράδυ, άλλα τόσο δυνατά λειτουργεί και από τις 08.00 το πρωί με καφέ και σνακς. Όσο για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που αναρωτιέσαι που θα τους δεις, αν είσαι κοντά πετάξου μέχρι το “Jojo”. Εκεί, άλλωστε, πάνε όλοι.

Τη μέρα που πήγαμε έπαιζε και Barcelona – Bayern, οπότε όσο να πεις κολλήσαμε και ‘μεις.

 

Η Ιωάννα μας καταπεριποιήθηκε. Παράπονο δεν έχουμε.

Μήπως μέθυσα;

Πάμε για παρτάρα στην “Αίγλη Lobby”;

Ίσως λίγο ακουσμένη από τα σφηνάκια, είμαι πανέτοιμη για το επόμενο step. Αίγλη Lobby. Το συνώνυμο της γνήσιας διασκέδασης. Άκου τι ακριβώς παίζει εδώ. Λειτουργεί κάθε μέρα, όλη μέρα, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με καφέ, φαγητό (ζυμαρικά, σαλάτες, burgers και όχι μόνο) και ποτάρες. Έχει μνημειώδη θεματικά πάρτυ που μαζεύουν όλη τη νεολαία της περιοχής. Το 70% της μουσικής είναι ελληνική, για να μην λες ότι δεν ενημέρωσα.

Meet Κατερίνα, η οποία μας έφτιαξε Tequila Sunrise με τα όλα της.

Για να μην κάθομαι να παιδεύομαι στο γράψιμο, βγάλαμε φωτογραφία που περιέχει όλα τα events του μαγαζιού.

 

Και τώρα χορός! Enzzo de Cuba!!!

Ε τώρα τι να πω εγώ για το Enzzo de Cuba, το σήμα κατατεθέν του Μπουρναζίου εδώ και 15 χρόνια. Πήγα πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκα, εκθαμβώθηκα, έμεινα άφωνη. Δεν είναι μόνο η αρχιτεκτονική του μαγαζιού που μοιάζει με σκηνικό ταινίας (εμπνευσμένη από κτίρια που, όντως, υπάρχουν στην παλιά πόλη της Αβάνας), είναι κυρίως τα latin vibes αυτού του μαγαζιού που σε κάνουν με το που μπαίνεις να κουνήσεις γοφούς, μέση και ποδαράκια στο ρυθμό. Κάθε βράδυ, μία διαφορετική ομάδα χορευτών αναλαμβάνει να χορέψει τον κόσμο, ενώ κάποιες μέρες το μαγαζί φιλοξενεί και τραγουδιστή/ στρια. Με λίγα λόγια, αυτό που συμβαίνει στο Enzzo de Cuba δεν θα το δεις πουθενά. Tip: Επειδή το μαγαζί έχει είσοδο, χρησιμοποίησε την ειδική προσφορά στην πόρτα, αγοράζοντας 2 χρυσές κάρτες με 15 ευρώ που αντιστοιχούν σε 2 ποτά.

Αυτό το σκηνικό δεν υπάρχει.

Απόλαυση.

Ο Τάκης μας ετοίμασε εκπληκτικό Mojito.

Πρώτη απόπειρα για χορό.

 

Και για το τέλος, Gorillas. Κρεπάρα τεράστια.

Μου το συνέστησε άνθρωπος εμπιστοσύνης και αν και σκασμένοι στο φαί, σπεύσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Θοδωρής Μάρκου προειδοποίησε: “εγώ δεν μπορώ να φάω μπουκιά”. Συνολικά, έφαγε 11. Τις μέτρησα επί τούτου.  Από το 1996, το Gorillas κάνεις τις επικότερες κρέπες στην περιοχή. Το υπερατού τους είναι το μέγεθος σε συνδυασμό με μια φανταστική τιμή. Σύντομα αναμένεται και ανακαίνιση στο μαγαζί. Tip: Το μαγαζί διαθέτει και delivery από τις 19.00 μέχρι τις 02.00 το πρωί με ελάχιστη παραγγελία τα 5 ευρώ.

Εδώ σας έχω την κρεπάρα “Gorillas αλμυρή” με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, καπνιστό, γαλοπούλα, ομελέτα, ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια, τσιπς και σαλάτα Gorilla.

Μαγεία.

Δώσε και μία γλυκιά να πάνε τα φαρμάκια κάτω.

 

Αντί επιλόγου

Το Μπουρνάζι είναι μια φασάρα από μόνο του, για μένα ειδικά που δεν το είχα επισκεφτεί ξανά και είχα τις επιφυλάξεις μου. Τώρα αναμένω με ενδιαφέρον την επόμενη αποστολή του Ταξιάρχου. Μέχρι τότε, ελπίζω μια δίαιτα εξπρές και ένα γυμναστήριο περιποιημένο να με σώσουν από την παχυσαρκία. Σας φιλώ σβουριχτά.

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου:

Αγαπητέ αναγνώστη. Είπα στη Τζένη να σταματήσουμε το ρεπορτάζ στο Base Grill αλλά ήταν ανένδοτη.  Το φαγητό του δεν παίζεται, ήθελα να κάτσω μέχρι να κλείσει και να δοκιμάσω τα πάντα.

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

Base Grill: Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι- Μπουρνάζι Τηλ.  2105757455

JOJO Espresso & Cocktail Bar: Αγίας Παρασκευής 72-74, Περιστέρι- Μπουρνάζι Τηλ. 2105718807

Αίγλη Lobby: Κύπρου 100, Περιστερί- Μπουρνάζι Τηλ. 2105727307

Enzzo De Cuba: Αγίας Παρασκευής 70, Περιστέρι- Μπουρνάζι Τηλ. 2105782610

Κρέπες Gorillas: Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 75, Περιστέρι- Μπουρνάζι Τηλ. 2105757590