H καλύτερη κουζίνα στον κόσμο είναι η ελληνική, σύμφωνα με το Taste Atlas
Σύμφωνα με γαστρονομικά βραβεία του Taste Atlas, η ελληνική κουζίνα βγαίνει πρώτη αφήνοντας πίσω την ιταλική.
- 11 ΔΕΚ 2024
Η ελληνική κουζίνα έχει σημαντικό εκτόπισμα σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά δημοφιλείς γαστρονομικοί και ταξιδιωτικοί οδηγοί ανά τον κόσμο, όπως ο Taste Atlas.
Σύμφωνα με τον φημισμένο οδηγό, η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της άλλες αγαπημένες κουζίνες, όπως η ιταλική, η μεξικάνικη και η ισπανική. Η λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες στον κόσμο προέκυψε μετά από 477.287 έγκυρες αξιολογήσεις για 15.478 φαγητά στη βάση δεδομένων του οδηγού.
Το φιστίκι Αιγίνης, η φάβα Σαντορίνης και τα πορτοκάλια Μαλεμέ Χανίων είναι ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης που πρέπει κανείς να δοκιμάσει σύμφωνα με τον οδηγό.
Ο Taste Atlas ξεχωρίζει επίσης διάφορους παραγωγούς, ανάμεσά τους και το γαλακτοπωλείο Στάνη και παρουσιάζει επίσης κάποια θρυλικά εστιατόρια ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα Αντικριστό (στην πόλη των Χανίων), το Πεσκέσι (Ηράκλειο) και η ταβέρνα Νίνος (Κέρκυρα).
Η πρωτιά για την ελληνική κουζίνα δεν ήρθε καθόλου τυχαία, καθώς οι χρήστες του δημοφιλούς γαστρονομικού οδηγού δείχνουν συχνά την πρότιμησή τους σε κλασικά πιάτα και προϊόντα της χώρας.
Μερικούς μήνες πριν, η μπουγάτσα Σερρών έλαβε διεθνή αναγνώριση καθώς βρέθηκε στην 11η θέση με τα καλύτερα πρωινά στον κόσμο, ενώ την περασμένη χρονιά τα τρίγωνα πανοράματος είχαν ανακηρυχθεί ως το δεύτερο καλύτερο γλυκό παγκοσμίως. Πρόσφατα, το σαγανάκι κέρδισε την πρώτη θέση ως το καλύτερο πιάτο με τυρί στον κόσμο.
Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τα λαχανικά και τα φρούτα της, καθώς επίσης για τη μεγάλη ποικιλία σε όσπρια και φυσικά το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Θα λέγαμε ότι τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αξιόλογη μαγειρική σε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια ανά την Ελλάδα, οδήγησαν στο να βγει πρώτη ανάμεσα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου.
Με την ιταλική να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τη μεξικάνικη στην τρίτη και την ισπανική στην τέταρτη, η δεκάδα ολοκληρώνεται με τις κουζίνες της Πορτογαλίας, της Τουρίας, της Ινδονησίας, της Γαλλίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.