ΦΑΓΗΤΟ

Η Madame Ginger σού ετοιμάζει ελληνικότατο Hot Dog Σπετζοφάι

Δες το παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο που θα ψήσεις στα κάρβουνα αλλιώς. Η Μαριλού το είδε και μας άλλαξε μια για πάντα την άποψη για τα hot dog.

Το Oneman ενόψει Τσικνοπέμπτης, ζήτησε από τους αγαπημένους του food bloggers να προετοιμάσουν ένα πιάτο για να παραδειγματιστείς και στο δικό σου τραπέζι. Το ζητούμενο ήταν να παίξουμε και παραδοσιακά αλλά και λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι μπορεί να έχουμε συνηθίσει σε ένα κλασικό τραπέζι Τσικνοπέμπτης. Γιατί κακά τα ψέμματα, να ψήνουν ξέρουν πολλοί. Το κάτι παραπάνω όμως θα το βρεις (και) σε αυτές τις συνταγές.

Στο σημερινό κείμενο μαγειρεύει η Μαριλού “Madame Ginger” Παντάκη και μας φτιάχνει Hot Dog Σπετζοφάι.

 

Δεν έχει κλείσει καν μήνας από τότε που παρουσιάσαμε σε όλο τους το μεγαλείο, τα καλύτερα βρώμικα της πόλης. Κι έχουμε φάει κι αν έχουμε φάει hot dog σε αυτή τη ζωή. Αλλά αυτό το κορίτσι κατάφερε να πάρει έναν πήχη που ήταν ήδη ψηλά και να τον απογειώσει. Έναν πήχη ΝΑ (με το συμπάθιο).

 

Η Τσικνοπέμπτη αλλά και γενικά ένα ελληνικό λουκάνικο θέλει και ανάλογη μεταχείριση. Μπορεί να ταιριάζει άριστα και στις κλασικές συνταγές του λουκάνικου και στα πιο “παραδοσιακά” hot dog αλλά η ιδέα που είχε η Μαριλού να φτιάξει ουσιαστικά ένα hot dog της παρέας είναι εξαιρετική. Μιλάμε για ένα πιάτο πολύ δυνατό και σε εμφάνιση και σε γεύση. Ένα πιάτο που μπορείς πολύ εύκολα να μοιραστείς με την παρέα σου, όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη αλλά κάθε μέρα.

Πάμε όμως να μάθουμε μερικά πράγματα για τη Μαριλού και το Madame Ginger πριν περάσουμε στην συνταγή.

 

Γιατί madame ginger;

Γιατί λατρεύω τα μπαχαρικά, χρησιμοποιώ ginger παντού και γιατί ήθελα το όνομα του blog να γίνει το παρατσούκλι μου, να δημιουργήσω μία περσόνα, ένα alter ego.

Γιατί το blog σου δεν είναι άλλο ένα food blog; Τι παραπάνω έχει από τα υπόλοιπα;

Χμ…Άλλο ένα Food Blog είναι! Δεν πιστεύω ότι έχουμε κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα, υπάρχουν εξαιρετικά ελληνικά food blogs εκεί έξω. Το καθένα έχει το ύφος του, το κοινό του και την εξειδίκευσή του. Δεν διεκδικούμε την πρώτη θέση σε κάποιον άτυπο διαγωνισμό για το καλύτερο blog. Δεν θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι, να έχουμε τις καλύτερες φωτογραφίες ή να κάνουμε τις περισσότερες συνεργασίες. Υπάρχει φυσικά ανταγωνισμός, αλλά υπάρχει και συνεργασία για να δώσουμε στο Food Blogging τη θέση που του αξίζει στη συνείδηση του καταναλωτή.

Αυτό που προσπαθώ εγώ να πετύχω είναι να βάλουμε τους αναγνώστες μας στην κουζίνα, να μαγειρέψουν, να τους βγουν νόστιμες, σωστές συνταγές και γενικώς να μην φάνε ατελείωτες ώρες (τις οποίες οι περισσότεροι δεν διαθέτουν πια) πάνω από τις κατσαρόλες. Να πάνε σε ένα μέρος που προτείνουμε και να φάνε όντως ωραία, να αγοράσουν ένα βιβλίο που διαβάσαμε και να αξίζει να σπαταλήσουν τα χρήματά τους, να τους κάνουμε τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη, με έξυπνα tips. Όλα αυτά σε ένα όμορφο περιβάλλον με όμορφες φωτογραφίες.

 

Τι αγαπάς περισσότερο σε αυτό που κάνεις;

Όταν μαγειρεύω στο μαγαζί, τρελαίνομαι να παρατηρώ τις φάτσες των ανρθώπων που τρώνε το φαγητό μου. Μια έκφραση ευχαρίστησης και ένα χαμόγελο είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Σε ότι αφορά στο Madame Ginger, αγαπώ τα πάντα που το αφορούν. Τα ατελείωτα μαγειρέματα, τις δοκιμές των συνταγών, τις φωτογραφίσεις των πιάτων, τον ενθουσιασμό όταν ανακαλύπτω ένα καταπληκτικό πιάτο σε ένα εστιατόριο, τις φιλίες που έχω κάνει με συνεργάτες και άλλες food bloggers αλλά και την αγάπη που δείχνουν οι αναγνώστες μας. Είμαι ερωτευμένη με το Madame Ginger, χωρίς καμία αμφιβολία.

Τι θα ήθελες ιδανικά από όλη αυτή την προσπάθεια; Ποιος είναι ο στόχος στο μέλλον; Πού θες να δεις αυτό το blog να φτάνει;

Δεν θέλω να κοιτάζω πολύ μακριά. Είμαι άνθρωπος που με ενδιαφέρει το παρόν και ζω για να περνάω καλά στο τώρα. Θα συνεχίσω το blogging για όσο με κάνει ευτυχισμένη και με γεμίζει σαν άνθρωπο.

Πες μου το αγαπημένο σου συστατικό και 2-3 ιδανικούς τρόπους να το χρησιμοποιείς.

Τρελαίνομαι για αυγά. Μπορώ να τρώω κάθε μέρα και να τα φτιάξω με 100 διαφορετικούς τρόπους. Θα βάλώ αυγό βραστό στο τοστ μου, πεθαίνω για τηγανητά και scrambled το πρωί, αρρωσταίνω με τον ηδονικό μελάτο κρόκο στα ποσέ και ειδικά όταν ανακατεύεται με την σάλτσα Hollandaise στα Eggs Benedict.

Υπάρχει ένα συστατικό που να σου σπάει τα νεύρα και έτσι δεν το χρησιμοποιείς πολύ;

Η μπανάνα. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί της!

 

Ποιο είναι το καλύτερο/πιο αγαπημένο πιάτο που έχει φτιάξει για το site;

Ένα φανταστικό burger εμπνευσμένο από την Cajun κουζίνα. Σόταρα κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες με πολλά μπαχαρικά και τα έκλεισα σε ψωμάκι μαζί με καραμελωμένα κρεμμύδια, κόκκινες πιπεριές και μπόλικη BBQ sauce. Θεϊκό, επικό, τέλειο!

Ποια ξένα site διαβάζεις σχετικά με το φαγητό;

Εννοείται Jamie Oliver και Martha Stewart, το Food52, The Kitchn, το Saveur, το First We Feast και πάρα πολλά άλλα.

Hot Dog Σπετζοφάι To Die For

“Γουστάρω πολύ τα Hot Dogs. Μπορεί να είναι η μεγαλύτερη junkιά, αλλά να μετατραπέι σε gourmet πιάτο. Αυτήν την Τσικνοπέμπτη, θα πάρουν τα ηνία οι άντρες της παρέας και θα φτιάξουν αυτό το διαφορετικό τεραστίων διαστάσεων Hot Dog, με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές και φέτα για να το τσικνίσουμε με την ψυχή μας. #TsiknaIsComing λέμε και τρελαίνομαι”.

Μερίδες: 2, Χρόνος Προετοιμασίας: 10’, Χρόνος Μαγειρέματος: 20’

2 λουκάνικα χωριάτικα

1 χωριάτικη μπαγκέτα

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

300 γρ. φέτα

Σάλτσα ντομάτας

Αλάτι & Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση: 1) Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε υψηλή φωτιά και μόλις κάψει καλά, βάζουμε τα λουκάνικα. 2) Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και σε τετράγωνα κομμάτια. Τις βάζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. 3) Ανοίγουμε την μπαγκέτα κατά μήκος και απλώνουμε στο κάτω μέρος σάλτσα ντομάτας. Γεμίζουμε με τις πιπεριές, τη φέτα και το λουκάνικο και σερβίρουμε ανοιχτό ή κλειστό. Ταιριάζει με: Παγωμένη μπίρα και πατάτες τηγανητές.

Κλείνουμε όπως θα κάνουμε σε κάθε κείμενο αυτής της στήλης με το τραγούδι που επιλέγει η Μαριλού για soundtrack του Madame Ginger. “Τι εννοείς γιατί; Γιατί Ching, ching, chop-suey, swing some more!”.

 

Βρες την Μαριλού Παντάκη σε blog, facebook, instagram.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου

Exit mobile version