Η μπίρα είναι το κατάλληλο ποτό για τον χειμώνα και έχουμε αποδείξεις
- 31 ΟΚΤ 2018
Η ώρα άλλαξε, κατεβάσαμε τα χειμερινά, στρώσαμε τα χαλιά και πήραμε απόφαση ότι ο χειμώνας μπήκε. Ποιο είναι το ποτό που θα μας συνοδεύσει τις κρύες αυτές νύχτες; Μην φαντάζεστε σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου να κουβαλάνε ουίσκι. Το χειμερινό σας ποτό μπορεί να είναι και η μπίρα.
Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο ΑΘΗΝΕΟ για να καλωσορίσουμε τον χειμώνα παρέα με τις μπίρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι λάτρης της μπίρας και μας αποκάλυψε ότι η μπίρα είναι γενικότερα το αγαπημένο ποτό των περισσότερων σεφ. Ήταν επομένως το πλέον κατάλληλο άτομο για να μας μυήσει στα μυστικά των χειμερινών συνδυασμών που μπορούμε να κάνουμε με τη μπίρα και το φαϊ μας.
Εμπνεύστηκε λοιπόν από τρεις διαφορετικές ποικιλίες μπίρας και δημιούργησε τρεις εύκολες συνταγές με βάση το κρέας. Ταίριαξε την ΑΘΗΝΕΟ SRICY BLONDE με σπιτικό μπέργκερ με κοτόπουλο σπανάκι, μπέικον και κατίκι. Για την AMSTEL DARK θεώρησε πως ο κατάλληλος συνδυασμός είναι το ψητό μοσχάρι με σκορδάτο βούτυρο μαριναρισμένο πρώτα στην ίδια μπίρα. Και τέλος για την ALFA WEISS μας έφτιαξε μπριζολάκια με τυρί σε ψωμί.
Αφού μας παρουσίασε τους φοβερούς αυτούς συνδυασμούς δέχτηκε με όρεξη τις ερωτήσεις των προσκεκλημένων. Κάπου εκεί τον ρώτησα και εγώ ποια είναι η αγαπημένη του μπίρα από αυτές που μας παρουσίασε.
“Η ALFA WEISS. Γενικώς έπινα πάντα Weiss μπίρες. Μου ταιριάζουν περισσότερο. Θεωρώ ότι οι μπίρες έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του ανθρώπου.
Αυτοί που προτιμούν τις μαύρες είναι πιο πολύπλοκοι χαρακτήρες. Για εκείνους που προτιμούν τις lager, που είναι λίγο πιο ελαφριές, πιο αρωματικές, αυτό έχει να λέει κάτι για τον χαρακτήρα τους. Και αυτοί που προτιμούν τις weiss κρύβουν μέσα τους στοιχεία που πρέπει να ψάξεις μέσα και να τα ανακαλύψεις, γιατί αυτό συμβαίνει και με αυτές τις weiss μπίρες”.
Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102 στο Αιγάλεω, στο σημείο που πριν από πάνω από 50 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Μπορείτε να το επισκεφθείτε κάθε Σάββατο από τη 13:00 μέχρι τις 20:00 με ελεύθερη είσοδο αρκεί να κάνετε κράτηση εδώ.