FOOD & DRINK

Ήταν ένα Bar Show, να το πιεις στο ποτήρι

To Athens Bar Show μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι από τα κορυφαία στο είδος του.

Δεν ξέρω αν είναι το μέρος, το κλίμα, ο καιρός, τα bars ή οι bartenders που το κάνουν να ξεχωρίζει τόσο. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι φέτος, στα δέκα του χρόνια, το Athens Bar Show έδειξε γιατί αξίζει να συγκαταλέγεται στα κορυφαία bar shows στον κόσμο. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά σε κάθε άκρη της γης, σε κάθε bar του κόσμου.

Δεν έχω στην διάθεσή μου στατιστικά, αλλά είναι σίγουρο ότι εκατοντάδες ξένοι ήρθαν στην πρωτεύουσα για να επισκεφτούν την εκδήλωση. Όσο περπατούσα ανάμεσα στα περίπτερα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι αλλά και στα σοκάκια της πόλης μετά τις 7, ένιωθα ότι ήμουν σε κυκλαδίτικο νησί που το έχουν βυθίσει ξένοι. Κι όμως, ήμουν στην Αθήνα, στην οποία βρίσκονταν αυτές τις μέρες οι κορυφαίοι bartenders του κόσμου.

Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα από το τι συνέβη στο Γκάζι. Εκεί, υπέροχα περίπτερα μας έδειχναν τα ποτά-ναυαρχίδες της κάθε εταιρείας αλλά και τα νέα τους προϊόντα. Τα pop-up spaces της Diageo, Bar of Choices εμπνευσμένο από τον World Class νικητή, Nίκο Σουρμπάτη και το JOHNNIE WALKER Discovery Bar τραβούσαν το βλέμμα. Στο World Class Bar of Choices συνάντησα τους προηγούμενους νικητές World Class αλλά και τον Νίκο Σουρμπάτη, ο οποίος μας εκπροσώπησε στην Γλασκώβη.

Μου σέρβιρε για άλλη μια φορά το ‘Break Free’ highball με Johnnie Walker Gold Label Reserve, με το οποίο διαγωνίστηκε στον παγκόσμιο τελικό τον οποίο είχε καλύψει αποκλειστικά το Οneman. Για άλλη μια φορά με εντυπωσίασε το πόσο αρμονικά εγκλωβίστηκαν σε ένα κουτάκι το νερό ντομάτας, το φρούτο του πάθους περγαμόντο, το γκρέιπφρουτ και ο λυκίσκος,  και όλα μαζί είχαν ανθρακωθεί. Στον προαύλιο χώρο δοκίμασα και τις νέες γεύσεις με Johnnie Walker, τα Johnnie & Ginger, Johnnie & Lemon και Johnnie & Peach από τα χέρια της Ηρώ Καλομοίρη και του Γιώτη Αγγελίδη που βρέθηκαν μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι.

Παραδίπλα ήταν ο χώρος της Άμβυξ, όπου μέσα από ένα ταξίδι αισθήσεων σε ταξίδευε σε όλα τα brand name της. Η απαστράπτουσα Serkova, το μέσα στην εξοχή Hendrick’s, το σοβαρό Henessy αλλά και το μοναδικό Bacardi σε ταξίδευαν με τον δικό τους τρόπο. Έξω, η Patron έδειχνε πως η τεκίλα δεν είναι απλά για σφηνάκια και διασκέδαση, ενώ οι περισσότερες μπουρμπουλήθρες της έκθεσης βρίσκονταν στο περίπτερο των Three Cents.

Στον μεγάλο χώρο, εντύπωση μου έκανε το Tiki Bar του Εl Dorado, με τα υπέροχα macaron και σοκολατάκια του, αλλά και το πιασάρικο λόγω χρώματος αλλά και γεύσης Italicus που βρισκόταν παραδίπλα. Κάπου εκεί συνάντησα τον Μπέντζαμιν από το 1930 του Μιλάνο όπου μαζί με το Jerry Thomas από την Ρώμη ήρθαν και παρουσίασαν τα δικά τους υπέροχα ποτά. Και μιας και είπα υπέροχα ποτά, για άλλη μια φορά με εντυπωσίασε το Ford’s gin αλλά και το Aviation.

Φυσικά μεγάλη στιγμή του show ηταν η παρουσίαση του O/purist, ενός τσίπουρου το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Δέκα μεγάλα ονόματα της bar σκηνής με καταγωγή από την χώρα μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν το τσίπουρο γνωστό σε όλο τον κόσμο. Και πίστεψέ με, από αυτό που δοκίμασα θα τα καταφέρουν. Επίσης εντύπωση μου έκανε και το μέγεθος του περιπτέρου των φρέσκων mixer London Essence τα οποία έχουν μπει δυναμικά στην αγορά.

Η ομορφιά αυτών των ημερών όμως ήταν και το βράδυ στους δρόμους της πόλης όπου τα events -τα οποία σου είχα αναφέρει μερικές μέρες νωρίτερα-, έκαναν την Αθήνα ένα απέραντο πάρτι. Του χρόνου δεν ξέρω πώς, σίγουρα οι διοργανωτές ξέρουν τον τρόπο όμως, ώστε να είναι ακόμα καλύτερο και να μην κρατήσει μόνο δύο μέρες. Γιατί για όσους λατρεύουν τα ποτά και τα bars είναι the most wonderful time of the year.